Reviews van deze auteur

Leuke site!

Review over Paiq

Paiq heeft een intelligent match systeem, dit houd in dat je eerst een aantal vragen beantwoord voornamelijk door aan te geven hoe goed een stellingen bij je passen. Meteen daarna krijg je een match met iemand die bij je past, je krijgt de foto van die gene nog niet te zien, deze is pixellig met iedere zoveel chat berichten wordt deze iets duidelijker. Vervolgens zijn er veel dingen die je kan doen:

- Foto's beoordelen:

Links staat een nieuwe foto, rechts één die je al eerder hebt beoordeeld en dan kan je aangeven of je de foto leuker, vergelijkbaar of minder leuk vindt. Na dat je dat hebt gedaan komt hij op de "stapel" rechts te liggen. Na 50 foto's heb je dus een stapel met foto's van leuk tot minst leuk. Je krijgt dan de 6 leukste foto's te zien, de 6 foto's die jij hoger hebt beoordeeld dan andere paiqers en de 6 foto's van de mensen die het besten bij je passen. Vervolgens kan je in contact komen met de mensen achter de foto's door een berichtje en een foto naar hun te sturen (dit kost credits en die kosten (meestal) geld). Als het goed is leert het match systeem hier ook van zodat nieuwe matches beter bij je passen.

Als je foto's zijn beoordeeld krijg je daar een cijfer voor. Ik weet niet hoe het komt maar mijn foto's krijgen een stuk betere beoordeling op deze site dan bijvoorbeeld op Badoo. Als je foto trouwens hoog door iemand zijn beoordeeld kan je (tegen credits) in contact komen met die gene.



Speeddate's/Battledate's:

- Speeddate's: Op basis van het match systeem worden er berichtjes uit gestuurd naar potentiële dates als zij zin hebben in een speed date hebben ze een paar seconden om ja te zeggen en begint de date. De date duurt vijf minuten en ook hier is de foto weer pixellig, na de 5 minuten krijgen jullie alle twee de vraag of je de date (gratis) wil verlengen met 10 minuten en daarna of je (ook gratis) contacten wil worden.

- Battledate's: Zelfde als een speeddate, alleen date je met potentiële contacten, jij kan hun foto's niet zien en zij die van jou ook niet maar elkaars foto's wel. Na zeven minuten maak je de keuze met wie je verder wil chatten.

De eerste twee speedates of battledates zijn gratis maar zodra je een vriend of vriendin lid maakt van paiq krijg je iedere dag een gratis speeddate/battledate. Ik heb trouwens wel ondervonden dat het moeilijk is om een speeddate/battledate te krijgen, dit ligt niet aan het aantal berichten dat word uitgezonden maar als er niemand op reageert krijg je geen date.


Match maken:

Je tweede match krijg je een 24 uur na het inschrijven. De derde komt echter pas over 2 weken (misschien eerder staat er bij).


Credits verkrijgen/uitgeven:

Credits zijn de valuta waarmee je op paiq zou kunnen betalen, als je begint krijg je volgens mij 25 credits. Je kan credits verdienen door je contacten te beoordelen (over hoe goed ze bij je passen) (1 credit), vrienden lid maken (25 voor mannen, 100 voor vrouwen) en je kan ze ook kopen via iDeal, creditcard of telefoon (9 euro voor 500). Een match maken kost 29 credits en een oneliner sturen na het beoordelen van foto's is afhankelijk van hoe goed de match tussen jullie twee is maar tussen de 0 en 29 credits volgens mij.

Sterke punten
- Foto's worden pas zichtbaar als het gesprek opgang is
- Grotendeels gratis
- Match systeem
- Daad werkelijk contacten met leuke mensen

Zwakke punten
- Moeilijk om een speeddate/battledate te krijgen

reacties: