Reviews van deze auteur

Prima site!

Review over Paiq

Paiq is een overzichtelijke en makkelijk te gebruiken site.

Als je je inschrijft krijg je een hoop vragen en vanuit die vragen stellen ze 'matches' voor aan je. De matches sluiten over het algemeen redelijk tot goed op mij aan.

Als je een match krijgt, kan je nog niet de foto van diegene zien. Leuk concept! Alhoewel het ook een beetje op een anti-climax uit kan draaien. Je hebt een heel leuk gesprek met iemand (je moet een bepaalde tijd met iemand chatten voordat je de foto's mag zien) en vervolgens knap je helemaal af op iemands uiterlijk. Aan de andere kant zorgt dit concept er ook voor dat je eerst met iemand kletst, waardoor je je keuze op meer dan alleen uiterlijkheden baseert. Het zorgt ervoor dat je iets minder kieskeurig wordt.

Normaal gesproken is het zo dat je om de 14 dagen een 'match' krijgt. Je kan betalen om eerder een match te krijgen, maar persoonlijk raad ik dat de vrouwen af. Ik heb bijna elke dag een match en ik heb nog nooit betaald. Dat komt waarschijnlijk door een overschot aan mannen. Die mannen betalen waarschijnlijk wel. Je kan ook je credits gebruiken om een speeddate te doen of een battledate.
Bij een speeddate zoekt de site iemand die bij je past (wat natuurlijk nogal subjectief is) en dan kan je daar mee chatten. Na vijf minuten word je gevraagd of je nog verder wilt chatten en na 10 minuten word dat nog een keer gevraagd. Tijdens die tweede 'sessie' krijg je elkaars foto's te zien.
Bij een battledate krijg je twee anderen om mee te chatten. Na vijf minuten moet je dan een keuze maken. Leuk idee, maar het werkt niet echt denk ik. Ik accepteer vaak een battledate en dan wordt het een speeddate omdat de tweede vrouw niet gevonden kan worden.
Als je het leuk hebt gehad met iemand of je bent gematched met iemand, dan wordt het een soort van msn-idee. Je kan zien of iemand online is geweest en wanneer iemand voor het laatst online was. Handig om je adresboekje af en toe op te schonen.

Credits kan je ook verdienen, maar dat kost je veel tijd. Je moet dan je dates beoordelen en je kan foto's beoordelen. Om eerlijk te zijn vind ik het een hoop geklik en als vrouw hoef ik überhaupt geen gebruik te maken van mijn credits.

Paiq is een prima site, maar ik kan me voorstellen dat mannen het niet zo leuk vinden. Er zijn weinig vrouwen en dat maakt het voor hen lastig. Daarnaast is Paiq een heel toegankelijke site, waardoor er ook veel mensen opzitten die gewoon willen chatten. Als je dat niet erg vindt, kan je hier een leuke date vinden op een ongedwongen, goedkope en fijne manier.

Sterke punten
Gratis (je kan betalen als je meer en sneller wilt)
Toegankelijk
Simpel van opzet
Spannend hoe iemand eruit ziet
Je gaat minder op het uiterlijk af

Zwakke punten
De verhouding mannen - vrouwen is geheel zoek
Je kan niet 'zoeken' naar dates, de site bepaalt.
Je kan geen 'profielen' inzien, het blijft beperkt tot 4 verschillende balkjes waarop je de matching met jezelf kan zien.

reacties:

Review: paiq de naam snap ik ook al niet en is niks gratis denk duurder dan welke site ook

Ik begrijp wel dat jij de site niet zo leuk vindt... Als jouw chats hetzelfde gaan als je review, dan begrijp ik wel dat mensen daar liever niet op reageren. Ooit van interpunctie gehoord? Of heeft jouw toetsenbord geen leestekens?