Reviews van deze auteur

Niet wat het zou kunnen/moeten zijn

Review over Paiq

Een flinke tijd geleden, zo'n 4 jaar nu, ben ik door een vrijgezelle vriend op Paiq geattendeerd. Hij omschreef het als een datingsite met een vernieuwend concept: elkaar leren kennen door met elkaar te chatten in plaats van door profieltjes te bladeren en te (af)keuren op basis van uiterlijk. En na aanmelding kon ik dat alleen maar beamen. Verfrissend, anders en vlot! Pas na een x-aantal minuten chatten, kon je elkaars foto's zien.
Paiq heeft me een paar toffe chats en dates opgeleverd. Een relatie is daar niet uit voortgekomen, maar ik geloof dan ook niet echt op internetliefde op het eerste gezicht. Voor mij is de "live" beleving erg belangrijk in het selecteren van een partner.

Maar... Op dit moment heeft Paiq zo'n 235.000 leden, waarvan op ieder willekeurig moment slechts een kleine 600 online. Dat is 0,25%!! Oftewel een treurig laag percentage! De kans dat één van jouw contacten tegelijk met jou online is, is dan ook erg klein. Ik zie dan ook bijna nooit iemand van mijn contacten online wanneer ik dat ben. Als ik al contact met ze heb, dan is dat via mailtjes.

Daarnaast kun je tegenwoordig een "Select" abbonnement afsluiten, wat betekent dat je dagelijk gematcht wordt in plaats van wekelijks en dat je meteen foto's kunt bekijken. Met andere woorden: de vleeskeuring is ook bij Paiq de norm geworden. Ze zijn ook gezwicht voor de commercie en de trends van de grote datingsites. Dat vind ik jammer, want Paiq was juist de verfrissende andere eend in de bijt.

Een Select Account kost je ?9,50 per maand (ik ben overigens nog steeds gratis gebruiker). Op basis van de info die Paiq verstrekt over het select-account, krijg ik niet de indruk dat het kan concurreren met betaal-accounts van sites als Lexa, dat een veel actievere gebruikersgroep heeft.
Daarbij komt het er op neer dat het meer van hetzelfde biedt als de concurrentie.

Het vernieuwende, andere concept dat Paiq heette, is niet meer. Wil je dat wel blijven behouden, dan kun je gratis lid blijven en dan maar hopen dat je af en toe eens iemand online treft die niet per ongeluk online is en die ook nog met je wil chatten en dus terug praat.

Ik zou Paiq op dit moment NIET aanraden bij vrienden.

Sterke punten
- Gratis
- Laagdrempelig

Zwakke punten
- Schokkend weinig actieve gebruikers
- Matching methode is onduidelijk
- Paiq is gezwicht voor de concurrentie en biedt nu meer van hetzelfde
- Niet betalende leden lijken verwaarloosd te worden: wil je meer uit de site halen, dan moet je dokken. En dan krijg je nog steeds minder dan bij de gelijkgeprijsde concurrentie;

reacties: