Reviews van deze auteur

Goed initiatief.

Review over Singles United

Ik doe nu iets meer dan een half jaar mee aan clubdates van Singles United. Omdat ik ervaringen opgedaan had met andere online datingsites verwachtte ik er niet veel van. Sinds ik ben gaan deelnemen ben ik sociaal veel actiever dan eerst.

De manier waarop het systeem rond de clubdates van Singles United werkt is erg goed. Iedereen kan vanuit zijn/haar eigen persoonlijkheid clubdates op de site plaatsen. De organisator van een clubdate kan criteria stellen aan de leeftijdscategorie en het opleidingsniveau van de deelnemers. Tevens kan de organisator een maximum stellen aan het aantal deelnemers. Aan de hand van dit aantal deelnemers wordt er een maximum gesteld aan het aantal mannen en aan het aantal vrouwen dat deel mag nemen. Dit betekent echter niet dat het aantal deelnemende mannen onder alle omstandigheden gelijk moet zijn aan het aantal vrouwen. Alleen als het maximum aantal deelnemers bereikt wordt zal dit het geval zijn. Het draait bij Singles United meer om de activiteiten dan om 1 op 1 dating. Het betreft dus een erg ongedwongen deelname aan een activiteit. Zoals Onno al aangaf geven sommige vrouwen zelfs aan dat ze NIET uit zijn op een (vaste) relatie. Dit ongedwongen karakter is zowel een sterk als een zwak punt omdat een aftandse houding natuurlijk ook afbreuk kan doen aan de gezelligheid en de sfeer. Het zwakke punt van het initiatief is dus niet zozeer het iniatief zelf. Het zwakke punt ligt besloten in de diversiteit van mensen die tot uiting komt in de uiteenlopende wensen van mensen. Dit kan incidenteel enigszins teleurstellend zijn.

Een aantal dingen die Onno en Monique aangeven kloppen wel een beetje. Omdat ik inmiddels 41 jaren oud ben zijn er bij de clubdates waar ik naartoe mag vaak veel vrouwen met een leeftijd van rond de 50. Veel van deze vrouwen hebben een baan en willen veelal verkennend contact met een man die ook wat te besteden heeft. Met enige regelmaat vind ik het hierdoor wel saaiheid troef. Ik heb tot nu toe bij Singles United nog niet veel aantrekkelijke vrouwen met veel lef aangetroffen. Het zijn vaak vrouwen die internet ook veel op hun werk gebruiken. B.v. vrouwen met een managementsfunctie. Vaak hebben ze kinderen uit een relatie die stuk gelopen is. Omdat mensen strenge eisen stellen aan partners is er bij clubdates vaak wel een duffe sfeer. Toch is dit naar mijn idee geen gevolg van de manier waarop Singles United opgezet is. Volgens mij is die dufheid eerder een gevolg van voorzichtigheid en een gebrek aan lef om onbevangen privé contacten aan te gaan. Dit gebrek aan lef wordt naar mijn idee aangewakkerd door culturen en religies die dominante types in het relationele leven centraal stellen. Truttige en ietwat bange vrouwen lijken vaak op zoek naar een dominant alfa mannetje. Vrouwen die zelf moeilijk een gesprek aangaan klagen bij clubdates soms dat met sommige mannen nauwelijks een gesprek aan te knopen zou zijn. Omdat ze zelf op zoek zijn naar een bepaald type nemen ze echter zelf nauwelijks initiatief om ergens een gesprek over aan te knopen. Bij Singles United treft men soms wel types die hun eigen zwakke punten aan anderen wijten. Soms treft men ook vrouwen die tijdens de lunch gaan klagen over de communicatieve kwaliteiten van hun mannelijk gezelschap. Tijdens een dergelijke clubdate moet men vaak stil zijn omdat de gids ook zijn historisch interessante verhaal kwijt moet kunnen.

Bij de clubdates van Singles United komt zeer regelmatig dezelfde klacht terug. De opzet van Singles United is erg ongedwongen. Hierdoor kan men zich erg gemakkelijk aanmelden en weer afmelden. Op dit moment ontstaat er bij sommige clubdates vooral voor vrouwen regelmatig een wachtrij. Om een eventuele deelname veilig te stellen melden veel vrouwen zich aan zodra de clubdate op de site beschikbaar komt. Zodra de agenda en het weer meer duidelijkheid bieden meldt een groot aantal van hen zich vaak ook weer af. Een aantal vrouwen verkeert in de gelegenheid om aan veel clubdates mee te doen en is mede daardoor op deze regel een uitzondering. Ik vind dit wel een punt waar Singles United een oplossing voor moet bedenken. Singles United zou in een database bij kunnen houden welke clubleden zich erg vaak weer afmelden en deze clubleden tot op een dag voor de aanvang van de clubdate op een reservelijst kunnen houden. Een andere optie is het om iedere keer een klein bedrag in rekening te brengen als men zich na een aanmelding toch weer afmeldt. Om mensen tegen zichzelf te beschermen en om mensen niet te veel het slachtoffer te laten worden van hun wispelturigheid of van hun chaotische natuur zou men ook een mengvorm van beide mogelijkheden kunnen hanteren.

Sterke punten
- Flexibel: men bepaalt zelf wat men met de mogelijkheden van de website doet.
- Ongedwongen: de deelname kan zich langdurig beperken tot een deelname aan activiteiten.
- Volop mogelijkheden om zelf initiatief te nemen en richting te geven aan clubdates.
- Volop mogelijkheden om criteria te stellen aan deelnemers bij de clubdates die men zelf organiseert.
- Volop gelegenheid om te kiezen uit clubdates van anderen.

Zwakke punten
- Er worden te weinig clubdates georganiseerd of het aantal deelnemers wordt regelmatig te krap gesteld. Hierdoor belanden er mensen in een wachtrij terwijl anderen zich op het allerlaatste moment besluiten af te melden. Dit zwakke punt kan gemakkelijk aangepakt worden, maar dat moet nog wel gedaan worden.
- Nederlanders hebben vaak een ietwat duffe en relationeel ingetogen levenshouding. Deze levenshouding slaat erg gemakkelijk over op de intermenselijke sfeer bij clubdates.

reacties:

Review: Gemengde gevoelens

Hoi Onno. Ik vond je review van Singles United inhoudelijk erg interessant en ik kan me er wat de eenzijdigheid de leeftijd van vrouwen betreft wel enigszins in vinden. Ik vind alleen dat je uit het oog verliest dat je zelf activiteiten kunt organiseren en dat je niet verplicht bent om deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Door zelf een activiteit te organiseren en door eisen te stellen aan de deelnemers kun je zelf veel sturen. Verder is er geen enkele plicht om deel te nemen aan de clubdates van anderen. Je review is dus wel inhoudelijk, maar je laat je door je eigen afhankelijke houding en door je eigen gebrek aan initiatief verblinden. Groet, Ed.

Review: Gemengde gevoelens

Hoi Onno. Ik vond je review van Singles United inhoudelijk erg interessant en ik kan me er wat de eenzijdigheid en de leeftijd van vrouwen betreft wel enigszins in vinden. Ik vind alleen dat je uit het oog verliest dat je zelf activiteiten kunt organiseren en dat je niet verplicht bent om deel te nemen aan de activiteiten van anderen. Door zelf een activiteit te organiseren en door eisen te stellen aan de deelnemers kun je zelf veel sturen. Verder is er geen enkele plicht om deel te nemen aan de clubdates van anderen. Je review is dus wel inhoudelijk, maar je laat je door je eigen afhankelijke houding en door je eigen gebrek aan initiatief verblinden. Groet, Ed.