Reviews van deze auteur

Gemengde gevoelens

Review over Singles United

Singles United biedt een leuk concept: in plaats van een 1-op-1 date, neem je deel aan een clubdate. Eén van de deelnemers neemt het initiatief een activiteit te organiseren, meldt dit op de website, waarop het jou vrij staat je daarvoor aan te melden. De activiteiten vermelden een minimum en maximum aantal deelnemers, en de leeftijdsgrens voor de activiteit.
Voordat je besluit mee te doen, kun je zien wie zich daar allemaal op hebben ingeschreven. Je kunt de individuele profielen van de deelnemers aanklikken zodat je een indruk krijgt van de deelnemers. Ook bestaat de mogelijkheid eerst vragen te stellen via een beknopt activiteitsforumpje.

Op zich absoluut een leuk alternatief voor het platgewalste stramien van de 1-op-1 date. Alleen blijkt ook hier weer de kracht van elk concept zo sterk als zijn zwakste schakel: de dames. Wanneer je door de afzonderlijke clubdates bladert en de profielen bekijkt van deelnemende vrouwen, blijkt maar weer eens te meer dat het merendeel ouder is dan 45 jaar, en zich haast te stellen dat het niet uit is op een (vaste) relatie, maar mocht het "gebeuren" het zeker niet uit de weg te zullen gaan.
Daarnaast stellen de dames dat hun eventuele kinderen uiteraard op de eerste plaats komen, alsof wij mannen daaraan zouden twijfelen. Voorts valt op dat de dames graag dingen doen en ondernemen, en daarbij vooral veel lol nastreven. Wat voorts opvalt, is dat een aanzienlijk percentage afkomstig is uit het onderwijs.

Aan lol hebben is helemaal niets mis, maar ik heb in mijn werkkring al veel lol met jongedames in de leeftijd van 22 - 26 jaar met overigens zeer bevredigend resultaat en zoek daarom een inhoudelijk betekenisvol contact. Daarin blijken de dames minder ruim gesorteerd.
De voorkeur voor fysieke activiteiten vindt ook zijn weerslag in de obligatoire salsa workshops, die ondertussen mijn neus uitkomen. Ik ben geen swinger en zal het nooit worden ook. Opvallend is dat dit steevast de activiteiten zijn waarvoor wachtlijsten ontstaan. Aan de kant van de dames.

Nee, dank je wel. Leuk initiatief, en zal zeker een segment geinteresseerden aanspreken. Wanneer je echter prijs stelt op intelligenter nivo, tref je hier dezelfde kwaliteit als elders: bedroevend.

Sterke punten
Leuk concept;
Variatie aan activiteiten;

Zwakke punten
stereotype profielen van dames;
leeftijd van deelnemende dames;
geijkte activiteiten;

reacties:

Review: Gemengde gevoelens

Ik begrijp waarom jij het niet zo goed snapt-- je gefrustreerde brein heeft je gezichtsvermogen aangetast.
Voor je ergens commentaar op geeft, eerst het stuk aandachtig lezen.
Al was het maar uit respect voor de opsteller.
Waar staat dat ik een vrouw van 20-28 zoek? Inderdaad, nergens.
Ik schrijf dat ik een inhoudelijk betekenisvol contact zoek.
Een aspect waar in de gauwigheid van je ongenuanceerde commentaar jou blijkbaar geheel en al de strekking van ontgaat.

Review: Grote flop

Ik heb zelf 6 maanden ingeschreven gestaan bij Match4Me, dus ik spreek uit ervaring.
En ja, ik ben lang, slank en zie er niet verkeerd uit. Ik heb inderdaad enkele dates gehad die stuk voor stuk op niets uitliepen.
Ik ben het eens met het onmogelijke eisenpakket dat vrouwen stellen.
Zelf demonstreren ze daar weinig of geen onderbouwing voor die dit rechtvaardigd. De profielen zijn eenzijdig: de dames zijn verzot op reizen, vooral langere tijd door Azia, Australie en het voormalig Oostblok. Indien ze het 37e levensjaar dreigen te naderen krijgen ze onderweg een wake-up call van hun biologische klok die hun verteld dat het tijd wordt een vaste partner te gaan zoeken om zich te settelen.
Terwijl ik dit schrijf en teruglees schrik ik zelf van de banaliteit en clichématigheid, maar het zijn simpelweg constateringen.
Het is mij duidelijk dat zolang de vrouwen niet hoeven te betalen, van enige reele betrokkenheid vrijwel geen sprake is. Op die basis kunnen ze zich dat gedrag veroorloven, dus doen ze het.