Reviews van deze auteur

Lijkenpikkerij

Review over Mens en Relatie

Ik heb recentelijk telefonisch contact gehad met een consulente van Mens&Relatie. Ik vroeg haar naar de tarieven (stonden niet op de website).
Veel wollig gepraat en na veel duwen en trekken een antwoord: ?1280/jaar incl. BTW.
Daarop vroeg ik hoeveel ontmoetingen ik kon verwachten en hoe het percentage man/vrouw zich verhoudt in haar kaartenbak. Wéér veel wollig gepraat, draaikonterij en niets concreets.
Vervolgens vroeg ik haar om mij een contract toe te sturen voordat we een intakegesprek zouden hebben. Dát was niet de bedoeling. ?Ik ga toch niet zomaar een contract opsturen?! Waarom toch al die zakelijke vragen. Het is een kwestie van goed vertrouwen.
Ik antwoorde dat dit wel degelijk een zakelijke overeenkomst betrof en dat mensen van goed vertrouwen meestentijds op het kerkhof terechtkomen. Nogmaals probeerde ik haar vriendelijk te bewegen mij het geschatte aantal ontmoetingen in 1 jaar te geven en het verhoudingspercentage man/vrouw in haar kaartenbak. Ze vond het blijkbaar allemaal lastig en vroeg me waarom ik het toch zo zakelijk bekeek. Daarop antwoordde ik stoïcijns dat ik het heel normaal vind te willen weten wat ik voor zo?n grote som gelds kan verwachten. Blijkbaar stond het water haar aan de lippen en ?viel ze me aan? door te zeggen: ik betwijfel sterk of u wel op zoek bent naar een partner?. Dat deed de deur dicht. Ik meldde haar dat dit brutaal en een regelrechte persoonlijke aanval op mij was en bedankte voor het gesprek.
Ik zie deze organisatie als een Lijkenpikkersbende. Ze profiteren van de zwaktes van mensen en van mensen die niet weerbaar zijn. Zo meteen ga ik ook nog eens op de site van Radar kijken of ik daar dit verhaal ook kwijt kan. Wie weet wordt het ooit eens aanhangig gemaakt op de televisie. Van mij mag het!

Sterke punten
Ik heb ze niet ontdekt

Zwakke punten
all of the above

reacties:

Review: Lijkenpikkerij

Hoi Harrie,
Ik ben blij te horen dat je er iets van hebt opgestoken. Niet dat ik mezelf zo geweldig vind hoor, maar ik weet maar al te goed hoe hard en lang je voor zo'n bak geld moet werken en dan wil ik ook exact weten wat ik ervoor terugkrijg. Ik vind het erg jammer voor je dat je je 1100 eurie kwijt bent, maar dat zal je vast niet snel meer gebeuren!
Succes,
groetjes, Marianne