Reviews van deze auteur

oplichters geven het zelf toe

Review over Mens en Relatie

Het enge is, ze geven zelf toe dat, wanneer iemand zich inschrijft en veel geld heeft betaald, ze zo snel mogelijk weer van deze persoon af willen komen. Dit weet ik, omdat ze dat in een intakegesprek hebben toegegeven. Foei.

Sterke punten
geen

Zwakke punten
een heleboel

Bianca is Radboud Visser

Review over Mens en Relatie

Het valt me op dat, zodra er een negatieve reactie op deze site staat, er direct een positieve achteraan komt. Ik heb dan ook eens op het IP adres geklikt van het laatste bericht van Bianca. Naast de datum, bovenaan de pagina. Mijn vermoeden is inderdaad juist. De directeur zelf, zijn naam is Radboud Visser, schrijft onder een valse naam deze zogenaamde reactie onder naam van Bianca, klik maar eens op het IP adres mensen. Het is toch te treurig. Arme Radboud.

Kerstgedachte

Review over Mens en Relatie

Dick, Valt jou niet op dat het wel erg toevallig is dat er ineens een aantal positieve reviews worden gepost? Ik denk dat Radboud Visser vervuld is van de kerstgedachte en zelf een paar positieve reacties heeft gepost. Daar zie ik hem voor aan en ik denk dat, terwijl hij gniffelend zijn kalkoen aan het oppeuzelen is en zichzelf erg slim vindt, wij harder lachen, omdat we hem niet zijn en dus per definitie een beter leven hebben.

Fijne kerst!

Zwakke punten
slechte kalkoen

Mens en relatie is uit de gratie

Review over Mens en Relatie

Mens en Relatie uit de gratie

Gisteren ben ik bij Mens en Relatie geweest. Een relatiebureau waar je nog echt persoonlijk wordt behandeld. Ze pretenderen echt geen internetbureau te zijn. Eerst zien dan geloven, dacht ik. Ik ging naar het bureau, niet voor een partner, maar als sollicitant. Ik had een brief van hen ontvangen waarin met veel uitroeptekens werd duidelijk gemaakt dat ze consulenten zochten, specifieker, vrouwen en goede arbeidsvoorwaarden voor juist die vrouwen hadden. De bewering was dat je als consulent goed zou doen voor de wereld en wie wil dat nou niet. Daarnaast zou je vrij zou zijn in je werktijden en ook nog eens veel meer verdienen dan in het bedrijfsleven in een soortgelijke baan.
Leugens.
Ik heb gesolliciteerd, werd door het eerste telefonische intakegesprek goedgekeurd en ben naar Venlo gegaan voor het sollicitatiegesprek.
Een lelijk uitziende man met dito manieren liet me een tijdje wachten en stelde zichzelf vervolgens niet voor. Met een gewichtig gezicht begon hij meteen maar over targets en dat het toch echt een erg commercieel bedrijf was.
Tot zover het zelf indelen van je tijd.
En of ik wel wist hoeveel ze vragen voor een inschrijving. Ik wist nog net te voorkomen dat ik samen met mijn stoel omviel door me er goed aan vast te houden, toen ik de prijs hoorde. Tussen de achthonderd en tweeduizend euro, inkomensafhankelijk, dat dan weer wel.
Voor mijn romantische beschrijvingen van het beroep had hij totaal geen oor en reageerde hij geïrriteerd. Nee, er moest geld op de plank komen.
Tot zover het goed doen voor de wereld.
Ik kon maar liefst tien procent van de binnengehaalde klant verdienen. Ik kon nog net een rekensommetje maken in mijn hoofd dat dit maar liefst tachtig euro zou opbrengen voor de achthonderd die ik, in het gunstigste geval, de cliënt afhandig zou maken.
Daarvoor zou ik constant telefonisch bereikbaar moeten zijn, een twee uur durend interview met de cliënt moeten hebben en daarnaast nog vergaderen, verslagen typen, cursusdagen volgen enzovoort.
Er kwamen Chinese taferelen bij me op en dan bedoel ik niet bediend worden in een restaurant, maar Chinese arbeidsters die voor twee euro per dag spijkerbroeken in elkaar zetten voor ons rijke westerlingen. Ik zou een Chinese worden want ik verdiende uiteindelijk waarschijnlijk twee euro per dag.
Tot zover het grote geld.
Al surfend op internet kwam ik op een forum terecht waar ik gelukkig een zestal reacties vond van cliënten die zich ook belazerd voelden door Mens en Relatie. Teveel betalen voor een vent en daarbij slechte service en voorgelogen worden. Niet door de consulenten, die deden hun werk wel goed voor twee euro per dag, nee, het was het bureau zelf dat steken laat vallen, slechte of geen matches maakt, niets meer laat horen en zelfs discrimineert.
Wat de cliënten het meest dwars zit is het hoge bedrag dat het bureau durft te vragen voor bemiddeling. Dat zit mij ook dwars, ik zou mensen een poot uit trekken en me kapot schamen als ik het deed. Waarschijnlijk zou ik ze later stiekem hun geld teruggeven.
Tot zover de romantiek.
En over geen internetbureau gesproken; ze koppelen kandidaten vooral via internetbestanden. Tsss.
Voor de consulent is het net zo erg als voor de cliënt. Met een jaaromzet die in 2005 nog
3 miljoen euro (bron: volkskrant) bedroeg, lijkt het me nobel om de kosten voor cliënten te verlagen en het percentage voor de consulent te verhogen.
Mens en Relatie, ik zou graag alsnog mijn reiskosten van die driehonderd kilometer vergoed krijgen, zodat ik het aan een goed doel in China kan schenken, want geen haar op mijn hoofd die eraan denkt spijkerbroeken te gaan verkopen.

Paulien

Sterke punten
geen

Zwakke punten
duur, vertellen leugens en blijven wazig, zijn slavendrijvers

reacties:

Review: Sollicitanten opgelet

Beste Freule,
Jouw reactie lijkt sterk op die van mij, je vind mijn stuk op pagina veertien, onder naam van Paulien.
Groet, Paulien

Review: Mens en relatie is uit de gratie

Whoehahahahaha,

goeie Bas