geen reactie? onzin!

Ik wil even reageren op de vele reacties die ik hier lees van mensen die klagen dat ze geen reacties krijgen als ze iemand een berichtje sturen. Ik heb zelf al op meerdere datingsites gestaan. Sinds kort op Relatieplanet.
Ik heb een vrij uitgebreid profiel. Ik vertel daarin precies hoe ik ben, maar ik geef ook precies aan wat ik wel en niet zoek. Zo zoek ik heel definitief iemand die langer is dan ik en die ook ouder is dan ik.
Aan de reacties die ik krijg merk ik dat heeeeel veel mannen het profiel niet echt lezen, maar alleen foto's kijken. Ze stellen me dan vragen die ik in m'n profieltekst al had beantwoord. Of ze zijn een stuk jonger of kleiner.
Ik reageer altijd op reacties die ik krijg, zolang ik tenminste het idee heb dat het een serieus berichtje is en als ik het idee heb dat ze mijn profieltekst ook daadwerkelijk gelezen hebben. Natuurlijk ga ik niet reageren als iemand overduidelijk niet eens de moeite heeft genomen om mijn tekst te lezen! Zo'n bericht verdwijnt direct de prullenbak in.
Ook als ik geen interesse heb stuur ik altijd een vriendelijk mailtje terug waarin ik ze bedank voor het berichtje, maar leg dan uit dat ik verder geen klik zie.
Ik neem aan dat veel meer vrouwen zouden reageren als de mannen een beetje meer moeite doen om ook de tekst te lezen en een serieus berichtje sturen. Als je serieus interesse hebt dan wil je er toch even moeite voor doen? Standaar gekopieerde en geplakte berichtjes die ze naar elke leuke foto sturen zijn niet de moeite waard om op te reageren. Zo simpel is het.
Dus alsjeblieft, stop met dat geklaag over geen reacties, en stop wat meer moeite in een berichtje wat je stuurt. Als ik zelf een berichtje stuur naar iemand doe ik daar ook moeite voor. Dat heeft tot nu toe bijna altijd tot tenminste een reactie geleid. En zo hoort het ook.

Relatieplanet is een leuke site, zolang je er ook met serieuze bedoelingen staat!

Sterke punten
veel

Zwakke punten
de mensen die niet de moeite nemen om profielteksten te lezen maar wel klagen over geen reacties.

Bezoek RelatiePlanet Reviews over RelatiePlanet

29 reacties


De vrouwen lezen ook geen profielen hoor Karin afgezien dan van beroep en of je koophuis hebt..... Mensen klikken foto;s en profiel texten zitten daarbij hinderlijk in de weg. Waarom denk je anders dat je vragen krijgt over datgene wat al in je profiel staat . Als man krijg je alleen een reactie terug als je bovendien aan het standaard schoonheidsideaal voldoet en rijk bent manager of tandarts oid. Het grappige is dat zelfs al schrijf je dan kritisch of vervelend naar die vrouwen ze vinden het allemaal geweldig, Dat heb ik zelf getest met een foto van een richdude..... Forget Rp unless you are a model.... Zo een type als in de Young Ones van Veronica met zo een baardje van een jaar of 30 ja wie weey krijgt tie wel reacties terug. Maar ja denk je nou echt dat zo een stoere coole gast zijn tijd verprutst op een datingsite haha het is een groot fake gebeuren die sites.....

Wat een onzin. Ik kan alleen voor mezelf spreken natuurlijk, maar ook ik krijg ook wel eens een berichtje van een 'minder leuk uitziende man'. Als dat een berichtje is wat serieus bedoeld is stuur ik altijd een berichtje terug. En als ik zelf profielen zie van hele knappe mannen maar er staat niks zinnigs in de profieltekst dan ben ik ook echt totaal niet geïnteresseerd. Vrouwen zijn echt niet allemaal zo kortzichtig dat ze alleen op knappe mannen of op mannen met geld op status vallen hoor. Mij doet status of beroep totaal niets. Een eerlijk en spontaan karakter wel. Daar reageer ik op. Ik kan prima voor mezelf zorgen en heb geen man nodig met geld en status. Niet alle vrouwen zijn hetzelfde!!!

Dat klinkt hoopvol en mooi wat je schrijft Karin alleen is de werkelijkheid helaas anders. Wanneer je je als man eerlijk en spontaan opstelt wordt dat weer geinterpreteerd als die wil te graag en dan krijg je ook nul op request. Wedden ?

hai karin , ik ben benieuwd onder welke nickname jij staat . zoek mij anders even op onder , vrolijk , nh . 39 jr . jij zegt dat je op op de serieuze berichtjes wel reageert ? meisje , dan ben je een unicum . als ik het met die mannen niet eens ben geweest had ik het zeker gezegd maar ze hebben gewoon voor een groot deel gelijk . veel vrouwen op rp zijn verwaand , stellen hoge eisen , maar zelf komen ze met een te zielig oproepje zoals : hai , ik ben een leuke vrouw op zoek naar een leuke man , in het ergste geval nog zonder foto . ik kan een boekje schrijven over rp hoeveel fouten ze hebben gemaakt of nog steeds maken . als je echt benieuwd ben zoek je mijn profiel op , daarna graag eerlijke reaktie :) je zult merken dat ik in mijn verhaal kritisch en vrij hard kan zijn , maar neem van mijn aan , ik weet behoorlijk goed waar ik het over heb , oa uit eerder opgedane ervaringen . jij zegt dat het wel meevalt en dat je [ leuke] reakties krijgt ? de simpele reden en de [harde] waarheid : je bent en blijft een vrouw :) dat zegt op veel gebieden meer dan genoeg .

Ook ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar ik wordt de vele reacties die totaal niet bij mijn profiel passen, soms erg beu.
Dan heb ik helemaal geen zin meer om te reageren. Ik vind mannen 5 jaar ouder/jonger dan ikzelf echt niet van mijn eigen leeftijd. Voor de rest vind ik het drammen en de onbeschofte reacties van een groep mannen daar die af en toe gratis mogen - vreselijk en het maakt de site gewoon een stuk minder gezellig.
Uitzonderingen heb je wel, maar dat zijn toevallig net de mannen die wel een normale reactie sturen. Bijvoorbeeld: ik val wel niet in jouw categorie waarnaar jij op zoek bent, maar.... en dan geven ze een reactie waarbij ik soms denk dat het jammer is. Maar ik weet gewoon dat ik niets met bepaalde mannen heb en dat ook niet wil. In levende lijve kom ik wel eens oudere mannen tegen waarmee ik iets gemeenschappelijks heb en waardoor ik ze tref. Die tref ik dan ook vaker, maar er zijn alleen gesprekken als er wat te bespreken valt. Ik tref ze ook alleen maar als ik naar de plaatsen ga waar de gespreksstof dan door beiden opgepakt wordt.

Echt, het is niet normaal dat vrouwen steeds weer hetzelfde riedeltje moeten lezen en daarop afknappen. Dat doen de Afrikanen en mannen uit het Midden-Oosten ook. Die beginnen met "Jij bent mooie vrouw" als dan niet meteen erachter aan "ik wil jou.....en alleen jou." Ach, is een momentopname.
Maar niet alle vrouwen willen zo'n man. Ik denk dat de meeste vrouwen op een datingsite beginnen, omdat ze denken dat ze dan een klein beetje kans krijgen om iemand te treffen die bij hen past.

Wat ze met al die andere reacties moeten.... Daar zijn ze totaal niet op voorbereid. Ik vind Brad Pitt en Chris Zegers helemaal geen mooie mannen, maar ze hebben wel iets waardoor het lijkt alsof ze leuk zijn qua mens. Als die zouden zeuren over al die lelijke vrouwen waarvan ze ook aandacht krijgen... ;-) Ik denk dat ze dan snel niet meer zo populair zouden zijn bij de meeste vrouwen.

Ok, ok.... Chris Zegers en Brad Pitt hebben het veel te druk om te zeuren over teveel aandacht. Die hebben bodyguards voor als het te erg wordt.
Voor de rest zijn het normale mannen.

Voor zover ik weet is alleen Robbie Williams zo iemand geweest die een officiële aanklacht indiende omdat hij door een fan op het podium besprongen werd. Maar de springende vrouw ging op het gezicht van Robbie zitten.
(Verder is hij net eindelijk vader geworden na jarenlange klaagzang niet de juiste partner te kunnen vinden. :)

Het is aan te raden om als man zijnde ook de profielteksten goed te lezen. Een selectie uit wat je dan te zien krijgt, bijeengesprokkeld binnen 10 minuten:

'Verder vind ik uiterlijk zeker belangrijk maar nog meer de binnenkant.' - ' Ik heb geen lange waslijst van eisen waar de Jacob in spé aan moet voldoen maar ben me ervan bewust dat ik wel een beetje kritisch ben.' - 'Ik val niet op een speciaal type man. (tipje van de sluier: meer boswachter dan Ibiza partyganger :) ' - 'En even voor alle duidelijkheid, boven de 46 hoef je niet te reageren, val eerder voor wat jonger. [ dame is 47]' - ' Iemand die een levenspartner ziet als een aanvulling en niet als een invulling!' [standaard bij ongeveer 1 op 10 profielen] - 'Ik zou graag een grote, stoere, gevoelige, zorgzame, sterke, intelligente en voor mij woest aantrekkelijke man willen ontmoeten' - 'Ik wil gevonden worden door een zelfbewuste man die goed en zelfverzekerd in het leven staat. Een goeduitziende, leuke, verzorgde, moderne man om samen leuke dingen mee te ondernemen.' - 'Ik ben dan ook niet naarstig op zoek naar dates. Wel wil ik tijd vrij maken voor die ene speciale man in mijn leven' - 'Leuke vrouw zoekt nog leukere man' - 'Ben jij een toffe man met veel humor die er ook nog leuk uitziet ... ?' - 'Hopelijk houd je ook van reizen wat een van m'n grootste hobbies is.' - 'Wat trekt mij aan in een man: Uiterlijk is in elk geval ook belangrijk, uitstraling, creativiteit, passie in het leven.' - 'Ben jij mijn lief, lekker ding of lieve stoere vent?' - 'Jouw aantrekkelijke uiterlijk mooi meegenomen' - 'reageer vooral niet als je oude foto's geplaatst hebt of liegt over je leeftijd.' - 'Mijn droomman past niet in een hokje, heeft geen specifieke haarkleur of lengte, maar is wel "good looking" en liefst van mijn eigen leeftijd of iets jonger ;-)' - 'Ik zoek een van binnen en buiten mooie, jongensachtige man tussen de 44 en 50 jaar met een warme uitstraling, relativeringsvermogen en (veel) humor.'

Het is maar dat u het weet.

Ik heb voorts inderdaad een aantal dames een complimentje gegeven omdat ze er ondanks hun niet onaardige leeftijd nog leuk uitzagen. De standaard reactie die ik daarbij ontving was: 'Beste Jeroen, bedankt voor je compliment. Ik wens je verder veel succes hier.'

De topper was een reactie van een niet meer al te jonge dame die er zeker niet als een fotomodel uitzag, maar het volgende in haar profiel had staan: 'Zoeken is mij gebleken... werk niet. Gevonden worden... dat lijkt me heerlijk... ' Ik zond haar een berichtje met de mededeling dat ik het leuk vond dat zij bij haar hobby's hetzelfde had staan als ik. Binnen een dag ontving ik een reactie terug: 'Sorry, geen interesse!'.

Ik heb afgelopen weekend mijn lidmaatschap met een maand verlengd, en heb daar nu al spijt van.

Ga gewoon naar de vorige eigenaar van RP. Daar hebben ze een aanbieding voor 2 weken gratis.

En..... wat een zeikzakken zijn de verzenders van al die lukkige berichten.
Je zoekt toch gewoon alleen profielen uit die wel passen. Dan laat je de rest toch gewoon met rust?!!
Iedereen weet toch dat de slagingskans minimaal is. Dan ga je toch niet op profielen reageren uit verveling?
Ja, die heb ik ook al een paar gehad. Wist niet wat ik er mee moest. Nu wel. Niets dus. Heb ik het toch goed gedaan.

Cor.: kk moet natuurlijk ll zijn. :-)

Even een reactie op de reactie van Jeroen2, die inderdaad té simpele profielteksten aanvoert waar vrouwen mee op de site verschijnen. Ik denk dat we met z'n allen kunnen concluderen dat dit helaas zowel bij de mannen als de vrouwen voorkomt. Hierbij een kleine compilatie van profielteksten van de heren die ik ook binnen 10 minuten bij elkaar gesprokkeld heb. Dit zijn volledige profielteksten. Niet alleen zinnetjes eruit gepakt, nee, dit is waar we het mee moeten doen om een eerste indruk van de heren in kwestie te krijgen:
". ik ben op zoek naar en lif en erlik j vrouw voor en serieuze relatie"
"hallo"
"Ik ben een man uit Flevoland op zoek naar een leuke vrouw"
"Ik ben een eerlijk en betrouwbare man, die een vrouw zoekt met in ieder geval deze zelfde eigenschappen"
"beetje over mezelf: rustig, lief, sportief, betrouwbaar, en de rest mag je achter komen.."
"Net als iedereen, vriendschap, date en zie wel wat de toekomst brengt."
"Dat komt nog!"
"..."
"Ben jij die spontane, leuke, ongecompliceerde vrouw, dan hebben wel wat gemeenschappelijks en ben ik misschien wel op zoek naar jou."
"Ik ben een man op zoek naar een leuke vrouw"

Om daar nog even een greep uit de berichtjes die ik ontvangen heb aan toe te voegen:

"hoi"
"groetjes uit Eindhoven"
"Hoe gaat ie daar? Leuke foto trouwens.. "
"Interesse ;)? "
"hele mooie lach zegt toch alles jaaa alles;-) "
"heeej leukerd, hoe is het?"
"xxxxxx"
"kom maar bij mij"

Ook dit zijn de volledige berichten. Niets weggelaten.

De meeste klagers hier op deze recensiesite zijn toch verreweg de mannen die klagen dat de vrouwen niet reageren. Natuurlijk sturen niet alle mannen dit soort berichten, maar als je wel dit soort berichten stuurt, vind het dan alsjeblieft niet gek dat je geen reactie krijgt....

Tsja, Karin, is er zoveel mis met "Ik ben een man uit Flevoland op zoek naar een leuke vrouw"?

Zie je dan liever iets als "Ik, grote, lieve maar ook stoere, universitair opgeleide man die elke dag fanatiek fitnesst, ben op zoek naar die ene lange, slanke, fijnzinnige, woest aantrekkelijke vrouw, liefst met een flink decolleté want het oog wil ook wat, om samen verre culturele reizen te gaan maken."?

Jeroen, we zijn niet allemaal van die oppervlakkige wezens. Spijtig voor je dat je zo'n indruk van vrouwen hebt. Opleidingsniveau maakt mij geen bal uit. Heb zelf WO niveau maar ben getrouwd geweest met iemand met LBO niveau. Ook zoek ik geen George Clooney of Brad Pitt. Ik weet dat ik geen fotomodel ben en dat zoek ik dan ook niet in een ander. Maar wel iemand met een beetje meer inhoud dan de profielen die ik zojuist aangaf.

Karin, je bent nu het accent in je topic aan het verleggen. Je begon met aan te geven dat je graag zou hebben dat mannen jouw profieltekst beter zouden doorlezen. Volkomen legitiem van je. Nu echter ben je aanmatigend aan het worden t.o.v. mannen met een minder uitgebreide profieltekst. Het is een goed recht als sommige mannen een minder lange tekst in hun profiel hebben staan. Komt bij vrouwen ook voor. Het geeft hooguit aan dat die mannen minder bij jou passen.

Sorry, maar mannen die een profiel vol met taal- en spelfouten hebben....
Die zijn niet echt geloofwaardig als goed opgeleid. Zelfs met google kan je van ieder woord de betekenis opzoeken en elke spelfout is dan te verbeteren.
Typ- en taalfouten zijn snel gemaakt en daar gaat het niet om. Maar woorden die niet bestaan.....

O ja, laatst kreeg ik ook een reactie dat ik favoriet was gemaakt.
Ik heb het profiel bekeken en de enige hobby was "lekker lang en veel vrijen" en voor de rest stond er eigenlijk niet zoveel. Alles stond op "vertel ik later" of niet of soms.
Ja, dan is het iig wel duidelijk, maar als een man zo'n profiel heeft dan moet hij ook weten dat er aan de kant van de vrouwen een groot deel zit die eerst andere dingen willen doen. Heb het allerlaatste contact ook afgesloten met een een man die alleen maar iedere vraag met een soort van discussie beantwoordde. Heel vreemd en dan kan het wel zo zijn dat hij teleur is gesteld, maar als je naar tv-programma's als opgelicht, opsporing verzocht enz. kijkt. Dan zijn daar toch vaak criminelen actief die gebruik maken van dit soort sites. Gek genoeg reageren die meestal via meerdere profielen. Gaan eerst informatie verzamelen en maken dan een profiel waarin ze de ideale match zijn.
Ja, en er zijn ook normale mannen die hetzelfde doen. The players en die zijn dan nog onschuldig. Die vinden het spannend om gratis seks los te krijgen. Maar soms hebben die een kort lontje en dwingen ze.

Nee, ikzelf heb gelukkig niet zulke nare ervaringen. Ik kan goed luisteren en ben voorzichtig voordat ik me open stel voor nieuwe contacten. Daarvoor zenden ze dat soort programma's ook uit. De opgelichte personen werken er vooral aan mee zodat de bandieten er niet mee door kunnen gaan.
Ja, en dan alleen voor de seks... Daar is niets terug te halen, maar sommige mannen kunnen beter gewoon een goedkopere hoer op gaan zoeken. Doen heel veel boeren ook en die zijn er erg tevreden over. Is toch weer eens een andere soort van vrouw dan al die koeien.
Ja, heb wel een bijna-date gehad met een boer. Die kon het niet laten om schunnig te worden en toen ging de date niet door. Die had ik na een vervelende dram toch uiteindelijk een kans gegeven, maar begon gelijk over dat vluggertjes wel erg lekker waren. Ik had gewoon even geen tijd voor een date. Kwam hij met het uiteindelijke bericht dat hij een andere date had. Maar heb hem 1 maand later toch weer met een nieuw profiel zien staan. Hij had zelfs mijn oude weer bekeken.
Ja, natuurlijk heb ik NIET gereageerd.

@Vr

"O ja, laatst kreeg ik ook een reactie dat ik favoriet was gemaakt. "

Ik schrok van deze zin, en heb maar even navraag gedaan. Welnu, als iemand jou favoriet maakt, ontvang je daar zelf geen bericht van. Wel kun je toestaan dat iemand ziet dat jij zijn profiel hebt bekeken.

@Jeroen2

Gewoon letterlijk nemen:
Ik ontving een bericht van een full member en de inhoud van zijn bericht was een zin.
Die ene zin was: "Ik heb jou favoriet gemaakt."

Maar wacht even. Er stond nog iets voor en dat was een andere zin.
Ik kreeg dus van een {full member} een {door hem getypt bericht} bestaande uit in totaal 2 zinnen. De andere zin was iets in de strekking dat ik waarschijnlijk toch niks zou zijn.

Dat was even als toevoeging op de beperkte profielen.
Nee, er zijn wel sites waarbij dat soort berichten ontvangt. Bij RP niet.
Zou misschien wel een goede optie zijn voor bij de instellingen. (Daar staat ook of je chatberichten en hartjes wil ontvangen. Maar die zijn alleen mogelijk voor full members.)

Bij de instellingen moet je wel even controleren wat daar allemaal aan staat.
Je foto wordt namelijk gebruikt voor promotiedoeleinden als je dat niet uit zet.

Bij foto op verzoek kan je

Verder succes met de dates als je daar nog mee bezig bent.

Bij foto op verzoek kan je getoonde foto's weer afdekken door een tijdelijke blokkade te geven. (Was weg gevallen dat stukje tekst.)
Hoef je niet meer zichtbaar te zijn voor alle profielen waar je eigenlijk toch liever niet meer zichtbaar bent. Maar kan alleen bij foto op verzoek.

Hoi Vr,

Dank voor de toelichting; ik maakte me schuldig aan een aanname.

Of ik nog bezig ben met dates? Niet echt meer, maar ik heb inderdaad een RP date achter de kiezen, de meest ijzige en afstandelijke ontmoeting die ik ooit met een vrouw heb gehad... Na deze (tweede) maand loopt mijn lidmaatschap van RP af, dan is het mooi geweest ;-)

@Jeroen2
Ja, er staan ook zoveel hitsige mannen op. Daar lopen de vrouwen echt niet warm voor. :-)
Is net als die ene reactie die ik kreeg. Dat was - vrij vertaald naar - Je zult wel lelijk zijn, maar ik heb je toch maar favoriet gemaakt. En dan een profiel dat duidelijk gericht is op alleen maar een seksdate.
Dat heeft niks met de site zelf te maken. Loop eens een gewone kroeg binnen en je krijgt hetzelfde. De meeste mannen zien een vrouw niet als mens of vriendin. Als je de profielen eens op die manier bekijkt dan vallen er veel af.
Maar laat je profiel nog even staan. Zo tegen het einde van het jaar krijg je aanbiedingen. En soms hebben ze ook andere acties. Foto afdekken en misschien ook de-activeren. Dan blijf je nieuw. Regelmatig je profieltekst aanpassen. Dan zien de dames ook dat er een levend wezen achter het profiel zit. En vooral alleen ingaan op een date als je er echt zin in hebt. Anders gaat het tegenstaan.

Succes verder!

Profiel nog even laten staan? Haha, nee, ik ben genezen, van internet dating in het algemeen en RP in het bijzonder. Proud to be single.

..maar niet gelukkig....

@John
Ja en daar zit de kern van het probleem van de meeste m/v op internet.
Dat los je echt niet door gebruik te maken van een datingsite.

De leukste oproep die ik tot nu toe heb gezien dat was:
"Hoi leftovers. Kom maar op als je durft!!!!" Ja, die was wel zo verstandig om zwaar vermomd (skibril en grote muts) op de foto te staan. Heeft er zeker 2 dagen op gestaan. Ja, is natuurlijk wel leuke humor.
Net als een andere met supergrote zonnebril mat opgeplakte stripfiguren-oogjes.
Maar dat tref je nauwelijks meer. Het zijn echt van die fantasieloze figuren, die beheerders van RP.
Een leuke actie tijdens carnaval om dan bijzondere foto's te mogen laden en zo. Nee, maar van de andere kant zijn de deelnemers steeds minder leuk met hun foto's. Ook de teksten zijn niet bijzonder of uitnodigend om op te reageren.
Maar... is nog altijd goedkoper en met meer trefkans dan via zo'n speciaal bureau. Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar dat is pas echt belazeren. Mensen kun je namelijk niet verkopen. Je kunt alleen een dienst aanbieden. Dat doet RP en neemt nergens verantwoordelijkheid voor. Dat suggereren die bureaus dus wel. Vervolgens leggen ze de schuld bij de kandidaat neer, terwijl het bij de meesten bij de inschrijving toch al wel heel duidelijk was dat het een bijna 100% kans heeft op mislukken.

P.S.: Ik ken wel iemand die een winter zonder nieuwe jas heeft gedaan (en de kinderen ook) om de 450 euro aan het bureau te kunnen betalen.

@ Vr

Ik ga ik ook met mijn winterjack voor de 3e jaar gebruiken. So what?


Bezoek RelatiePlanet Reviews over RelatiePlanet

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over RelatiePlanet
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden