Redelijke datingsite maar weinig opties en baggere perfomance

Redelijke datingsite maar weinig opties en baggere perfomance

Ik vond Pepper op het eerste oogpunt een frisse en vernieuwende datingsite. Ik kon mijn lidmaatschap gratis uittesten (weliswaar geen berichten versturen) maar ik kon wel een kijkje in profielen nemen en zo dus erachter komen of er wat tussen zat voor me. Genoeg leuks, dus ik besloot een betaald abonnement te nemen voor 3 maanden.

Ik heb op zich best hele leuke contacten opgedaan op de site, maar dat is niet omdat de site zelf zo geweldig is (dat zijn dan de leuke mensen die er toevallig opzitten). De site zelf laat helaas te wensen over. De performance is ronduit slecht, loopt vaak vast en ook de mobiele app is niet veel beter. Je wordt iedere dag geconfronteerd met rare matches die je niet wilt en die aan de andere kant van het land wonen en wat je ook nergens kunt aanpassen of uitzetten. Met als gevolg dat je dus berichtjes krijgt van mensen aan de andere kant van het land waar je helemaal niks mee opschiet? Feit dat je dit niet aan kunt passen is echt dramatisch.

Verder kun je dus ook niet zien of iemand betalend member is. Dan staat er dus een ontzettend leuke jongen op, stuur je een berichtje maar dat wordt dus nooit gelezen omdat die persoon misschien een keer even rondgekeken heeft en daarna nooit meer teruggekomen is. Dat weet je dus van te voren niet. Je kunt dus niet zien of iemand ook daadwerkelijk actief is.

Het kunnen chatten met elkaar is leuk bedacht, waar het niet dat de chat om de haverklap eruit vliegt en berichten maar de halve tijd aan komen. De inbox (waar je mails kunt sturen) is een drama en vreselijk onoverzichtelijk. Alles staat in grote hopen onder elkaar en je kunt niks sorteren of filteren. Je kunt niks archiveren of in mappen zetten. Het is of alles geheel WISSEN of alles op één grote hoop. Kommer en kwel, als je veel berichten krijgt en wat overzicht wilt bewaren.

De foto collage is leuk bedacht, maar als je wat minder handig bent staat alles dus door elkaar en kun je helemaal niet zien wat er op een foto staat. Ik ben best een computernerd, maar voor mij duurde het ook een week voor ik erachter was dat mensen mijn foto's helemaal niet konden zien (gelukkig werd ik alsnog bedwelmd onder de berichtjes dus dat scheelt weer...pfff)

Kan ik Pepper aanbevelen? Aan de ene kant wel, want er zitten genoeg leuke mensen op, daar ligt het ECHT niet aan. Maar de site is echt niet werkbaar en er zijn bijzonder weinig mogelijkheden voor waar je voor betaald. Bovendien is de performance slecht. Ik laat het aan jou over.

Sterke punten
Mooie vormgeving en frisse kleuren, spreekt mij wel aan
Genoeg jong publiek (van mijn leeftijd) en leuke mensen erop
Foto's van hobbies kunnen zien is wel vernieuwend
Vragen kunnen lezen ook wel leuk en geeft nieuwe inzichten in mensen

Zwakke punten
Slechte performance, loopt steeds vast
Weinig tot geen zoekopties, waardoor ongewenste matches
Drama inbox, vreselijk onoverzichtelijk en gebrek aan functionaliteit
Drama chatbox, loopt steeds vast
Foto collage werkt niet optimaal

Bezoek Pepper Reviews over Pepper

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Pepper
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden