Twijfels

Over Paiq twijfel ik soms heel erg, ik ben nog nooit een knappe vrouw tegen gekomen terwijl dat op de plaatjes op de homepage wel het geval is. Verder kun je een hoop vragen invullen die 'helpen' bij het matchen. Nou had ik laatst iemand met een index van 99 terwijl bijna niets overeen kwam. Natuurlijk is het gratis maar heel goed vind ik het niet. Bij elke match heb ik het gevoel gehad dat ik wr een vrouw voor me had die veel leest (ik lees nooit) en zomaar haar ideale droomprins op paiq kan vinden. Om maar even verder te gaan op de contradicties die er in het matching systeem zitten. Ik ben zelf heel erg sportief (kom nooit een sportieve dame tegen) en ben vaak in het weekend op een feestje te vinden in tegenstelling tot bijna alle vrouwen op paiq die dan slapen of weer een boek aan het lezen zijn.

Sterke punten
- Gratis - Worden automatische matches gemaakt.

Zwakke punten
- lelijke vrouwen die normaal hun huis niet uit durven te komen om een man te vinden.

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

reacties

Echt mooie vrouwen hebben overal kans.Kom je een echt mooie "vrouw" tegen op datingsites dan is het meestal een fakeprofiel om mannen te lokken

Dat is toch niet helemaal waar.
Ik ben een mooie aantrekkelijke vrouw van 38 die graag een serieuze man op haar pad ziet verschijnen.
Helaas loop ik op verschillende datingsite`s tegen het probleem aan dat mannen niet verder kijken dan het leuke plaatje en vaak alleen uit zijn op "one night stands".
Voor de serieuze mooie vrouw is het juist veel moeilijker om tegen een serieuze man aan te lopen.

Op datingsites heb je drie soorten (echte) vrouwen:

De minder mooie zoals in de revieuw hier beschreven
Die om geld vragen
De mooie die hun eisen zo hoog stellen dat geen man er aan voldoet

Defineer "lelijk". En hoe overtuigend ben jijzelf?

Hoi John

Ik geloof niet dat er alleen maar lelijke vrouwen op Paiq zitten.
Waar ik het wel met je eens bent is dat zelfs bij een match van 99% weinig tot geen overeenkomsten met mij kan vinden.

Jij bent sportief, de vrouw niet.
Jij gaat uit in het weekend, de vrouw leest een boek of slaapt.
Wat is dan die 99% match?
Daarom heb ik mij laten uitschrijven bij Paiq.In zijn algemeenheid: matchen betekent niet per definitie "hetzelfde". Zet twee uiterst extraverte mensen bij elkaar in een relatie en ze vechten elkaar waarschijnlijk de tent uit. Er zijn aardige theorien over wat voor persoonlijkheidstypes bij elkaar passen (Myers-Briggs bijvoorbeeld). Een echt goede match is bij elkaar passen, of elkaar aanvullen.

Maar als ik een recent artikel in de NRC goed begrijp, werkt Paiq vooral op basis van statistiek (er zit dus geen psychologische theorie achter). Ongeveer als volgt: als een chat een tijdje loopt vraagt het systeem aan de deelnemers om een evaluatie: "is dit een goede match". Om vervolgens te kijken welke van de vragen correleren met een goede match, en dito de foto, om op basis daarvan weer verder het matchingproces te verbeteren.

Dat laatste telt (blijkt) voor de helft van het matchingsucces. Om de deelnemers niet al tezeer te frustreren loopt de fotowaardering van ongeveer 7 tot ongeveer 9, als ik het goed begrijp. Een 7 matcht nooit met een 9.

Dat die foto zo belangrijk is, is niet zo gek. Paiq is eigenlijk meer een chatsite (een soort social network) dan een datingsite, en het is nu eenmaal leuker tegen een aangename foto aan te chatten dan tegen een foto die je als onplezierig ervaart. De kans dat je de persoon in kwestie ooit in levende lijve te zien krijgt is immers niet groot.

lijkt me logisch toch, aantrekkelijke vrouwen staan niet op een datingside, die vinden in real life wel iemand.

Ik ben het totaal niet eens met jullie review en reacties. Op paiq wordt er naar mijn ervaring een realistische match gemaakt. Een match met een persoon wil niet zeggen dat ze hetzelfde zijn of dezelfde interesses hebben, maar dat ze op een paar vlakken elkaar raken. Een relatie, denk ik, met een zelfde persoon als jij kan ontzettend saai zijn met weinig uitdaging. Het mooie is toch als je elkaar nieuwe dingen kan laten zien en leren kennen..!? Ik denk trouwens ook dat als je op zoek bent naar een persoon die bijvoorbeeld veel uitgaat, deze minder snel op paiq te vinden is omdat die persoon paiq waarschijnlijk helemaal niet nodig heeft om nieuwe contacten op te doen, anders dan een persoon die niet zo van het uitgaan houdt of die periode van uitgaan gewoon voorbij is. Dan is het meteen lastiger om nieuwe contacten op te doen, daar hoef je geen kluizenaar voor te zijn. En ik ben zowel knappe meiden als jongens op paiq tegen gekomen, geen twijfel over mogelijk. Echter is het mooie aan paiq dat je soms wat verder kan kijken dan alleen maar het uiterlijk, want dan kun je net zo goed naar lexa gaan of iets dergelijks. Bij paiq krijg je de kans om een stukje achter het mens te leren kennen zonder eerst het plaatje te zien en dat levert twee voordelen op:
Dat je niet bij een persoon blijft hangen die good-looking is, maar op basis van karakter en interesses totaal niet bij je past
en
Wanneer jij een beeld hebt over wat jij zoekt, laten we even zeggen blond haar, blauwe ogen en slank, jij zelf ontzettend beperkt wordt in je zoektocht, maar ook dat als jij wel een match vind op basis van al het andere dan uiterlijk, je soms ook gewoon wat verder leert kijken. In het echt leven zijn nou eenmaal niet enkel en alleen meisjes als Heidi Klm en Jolanthe bijvoorbeeld.

De vraag is dan nog.. ben je zelf wel zo good-looking?? En zouden vrouwen die jij zo knap vind dan ook jou aantrekkelijk vinden??
Uit tests is overigens gebleken dat vrouwen vaak sneller voor de iets minder good-looking man gaan op basis van betrouwbaarheid. En dat geld dus ook direct andersom.

Overigens hier is mijn succeservaring:
Ik heb zelf mijn vriend leren kennen op paiq. Ik heb nu 3 jaar een relatie.
2 vriendinnen van mij hebben hun vriend ook leren kennen op paiq en hebben een relatie van net iets langer of net iets korter. 2 van deze 3 zijn gesettled en 1 heeft zelfs al een kind.

Hmmmm.. misschien is paiq toch zo slecht nog niet!! ;)

hahhahahaha nou dan hebben wij elkaar nog nooit gezien ;) ga eens naar mijn hyve zou ik zeggen ;)

Ben het ook niet eens met freemind ik ben heus echt ;). Misschien loop ik inmiddels 3 meter naast mijn schoenen, maar dat komt door mijn huidige vriend die me de hemel in prijst. gevonden.. via Paiq!

@Nadenker: haha, jij hebt echt een verwrongen vrouwbeeld! Zolang je daar niks aan doet, verden je ook geen vrouw. Misschien stel jij zlf je eisen wel zo hoog, met je 'minder mooie vrouwen' of ben jij zo'n man die gelooft dat elke vrouw er zo uitziet als in de Cosmo of Vogue? En wat bedoel je met '(echte) vrouw'? Zijn er ook onechte vrouwen (mannen?) op Paiq? Tenslotte: review schrijf je zonder een 'u'. Vrouwen vallen ook op intelligente mannen, en dat kun je onder meer uitstralen door goed te spellen.

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Paiq
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden