Paiq - Positieve boordeling: Fris en leuk concept!

Paiq - Positieve boordeling: Fris en leuk concept!

Ik zit al enige tijd op deze site en heb hier vele leuke en uiteenlopende contacten opgedaan! (Y)

Deze volledig gratis site biedt een hoop mogelijkheden om mensen op een ongedwongen manier kennis te laten maken via een chat.
Het speciale van de chat is dat ongeveer de eerste 15 minuten de foto van de andere persoon nog niet zichtbaar is. Dit geeft als voordeel dat je meer oog nog hebt voor wat de persoon te vertellen heeft, dan hoe de persoon er alleen uitziet.
Vooraf kan je Do's en Don't opgeven in je profiel. Als in de chat dan dat woord of die zin geschreven wordt, dan ziet de ander of dat een Do of Don't van je is.

Het is een heel ander concept dan de standaard datingsite, waar iedereen door de profielen heen bladert en waar diegene die een leuke of opvallende foto hebben als eerste aangemerkt of aangeschreven worden.
Daarnaast is de drempel op een reguliere datingsite vaak moeilijk om een eerste bericht te sturen, omdat in het profiel al vele dingen genoemd zijn. Vragen als "wat voor werk doe je" of "wat zijn je hobbies" zijn vaak al omschreven.
Ook is het met de communicatie vaak zo dat je (als de andere online is) je meteen een antwoord terug kan krijgen en dus niet hele lappen / brieven tekst hoeft te schrijven.

Naast Matches, die gebaseerd op vooraf aangegeven voorkeuren worden geselecteerd, en daarbij op veel punten theoretisch overeen komen, kun je ook Speeddaten of Battledaten.

Speeddaten is dat je bij een groep van online zijnde personen in jouw interesse een voorstel wordt gedaan of je met die persoon wilt chatten. Daarbij wordt dus ook de waarschuwing gegeven dat dit ook "slechte" matches kunnen zijn. Bijvoorbeeld punten wat je absoluut niet wilt aan / bij de ander. Maar toch door het gesprek aan te gaan kunnen leuke nieuwe contacten ontstaan waar je zelf bij een reguliere datingsite niet toe was gekomen. (Bijvoorbeeld als daar het filter aanstaat dat je geen persoon met kinderen wilt, dan zal je ze ook nooit zien)

Battledaten gaat vanuit 1 persoon en 2 andere personen zullen "battlen" om de persoon die de chat heeft opgezet... 5 minuten hebben beide partijen de tijd om hun verhaal te vertellen of de vragen te beantwoorden en daarna moet er gekozen worden...

Op de website heb je vooraf een aantal credits, deze kun verhogen door mensen te beoordelen tijdens de chat of door nieuwe leden aan te brengen, of door te kopen.
Met credits kun je onder andere extra speeddates en battledates kopen (je hebt er standaard 2 per dag gratis)
Je kunt cheaten, waardoor je eerder ziet hoe de ander er uit ziet of je een Do of Don't te weten komt van de ander.

Sterke punten
- Je leert op een makkelijke manier (laagdrempelig) nieuwe mensen kennen

- Het is geheel gratis! (niet alleen het inschrijven en dan beperkingen zoals vele anderen sites)

- Er zit een ingebouwe life helpdesk in, via chat te bereiken

- Veel opties

- Gratis notifier waarmee je op je PC / MAC toch ook als je je browser niet open hebt, kunt zien of er mensen online zijn en een berichtje hebben gestuurd.

- Je kunt credits kopen of verdienen.

- Leuk concept met Do's en Don'ts in de chat.

Zwakke punten
- Het is verslavend ;) (vreet dus tijd..)

- De afstanden tussen de personen (hemelsbreed weergegeven) lijkt vaak niet te kloppen.

- Als iemand je uit zijn lijst verwijdert moet een behoorlijk aantal credits worden betaald om die ander te benaderen, vaak net te hoog om dat te doen.

- Het notitie stukje (waar je snel wat keywoorden van die persoon neer kunt zetten) van een persoon zit er wel in, maar is niet al te makkelijk te bereiken.

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Paiq
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden