Paiq

Heb me een tijdje geleden aangemeld op aanraden van een vrouwelijke collega van mij. Paiq matcht profielen op basis van het eenmalig beantwoorden van een heleboel (soms wazig psychologische) vragen waarbij een schalering moet worden aangegeven. Contact maken gaat via online chatten op de site met gematchte profielen, waarbij na een kwartier de foto van degene wordt getoond. Erg origneel dus en zeer onderscheidend van andere datingsites.

Probleem is, je moet chatten leuk vinden en geduld hebben. En daar zit 'm bij mij de crux: ik vind chatten over het algemeen niet leuk en besteed m'n kostbare vrije tijd liever aan andere dingen. Als je dat wel leuk vindt, moet je redelijk veel online zijn om met je matches te kunnen chatten en daar zit het tweede probleem: men is niet veel online. Althans, niet op het moment dat ik dat ook ben. Je kan wel offline berichten versturen maar dat heb ik niet gebruikt. Daarnaast kan je een Openingsvraag stellen waar men offline op kan reageren.

Op het moment dat ik deze review schrijf zijn er 82.000+ profielen (dat lijkt me wat ongeloofwaardig veel) waarvan 370+ online. Zelf heb ik iets van 10 matches waar ik mee kan chatten als ze online zijn, meer dan de helft hiervan was een week of meer geleden online dus kansloos. Je kan overigens ook een zogenaamde "Speedate" zoeken met iemand die buiten je matchingprofiel valt en ook online is.

Wat me er van weerhoudt om Paiq actief te gebruiken is dat je vooraf weinig tot niets van je matches weet, behalve afstand, leeftijd, matchingscore. Dat is echt te weinig. Ik wil toch op z'n minst wat basisinfo weten van hoe iemand er uitziet, wat de interesses en opleidingsniveau is, voordat ik een kwartier ga besteden aan chatten. Met een zogenaamde Photocheat kun je weliswaar de foto's zien van matchingprofielen voordat je met ze hebt gechat. Handig, maar dit kost wel geld. Erg slim bedacht overigens. Ik ben zelf geen lelijke dikke aap en vind uiterlijk wel degelijk belangrijk, zo niet cruciaal.

Saillant detail: vrouwen sturen hier berichten naar je! Ja, echt waar! Waar op andere datingsites de vrouwen over het algemeen volkomen passief zijn (of beter gezegd: bedolven worden onder berichten of gewoon fake zijn) heb ik op deze site meerdere offline berichten gekregen van vrouwen die met mij wilden chatten. Ze hadden vast vooraf de Photocheat op me los gelaten. :)

Kortom, als je als vent chatten leuk vindt en je hebt op bepaalde momenten een niet al te druk sociaal leven dan kan Paiq je leuke dates opleveren. Paiq zou naar mijn mening beter scoren als je als gebruiker de mogelijkheid hebt om meer over jezelf kwijt te kunnen en/of je foto's openbaar te maken. Met dat laatste bestaat natuurlijk het gevaar dat het een ouderwetse fotoscroll site wordt, maar het zou voor mij de drempel wegnemen om zelf actief met iemand te chatten die ik qua uiterlijk aantrekkelijk vind.

Geen idee of er op deze site ook een "mannenoverschot" is, volgens mij valt het mee.

Sterke punten
Gratis, voor sommige dingen betaal je Credits maar de kosten zijn acceptabel laag.
Vernieuwend en origineel., geen fotosroll site dus.
Site is eenvoudig navigeerbaar, snel, compact en overzichtelijk.
Frisse layout/design.
Waarchijnlijk geen tot weinig fakers, alle profielen lijken echt.
Vrouwvriendelijk. Chatten is natuurlijk ook een vrouwending. ;)
Support reageert snel en uitgebreid op vragen en suggesties mijnerzijds.

Zwakke punten
Weinig matches tegelijkertijd online.
Leunt te zwaar op het matchingprofiel.
Er worden te weinig nieuwe matches toegevoegd, omdat het nieuwe "aanbod" mager is.
Ik vind 10 matches op een total van 82.000+ profielen wel erg weinig. Zo uniek ben ik nu ook weer niet... Ik heb de indruk dat er veel "slack" is, inactieve profielen.

Bezoek Paiq Reviews over Paiq

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Paiq
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden