Misleidend

Over de speeddate van aflopen maandag in Eindhoven bij Beau Events aka Flitsdate.nl

Vanzelfsprekend weet ik dat ik niet per se daar een nieuwe partner of match zal vinden. Maar niet geschoten, is altijd mis. De kreet “matchgarantie” in de kop van de webpagina en ook nog eens onderin deed me besluiten in te schrijven. Immers geen match, gratis nog een keer deelnemen. Althans zo vatte ik het op (en de twee mensen die ik het liet lezen ook). Ben benieuwd hoe de rechter en de media hier naar kijken ….

Nu hoor ik van Beau Events dat ik daar niet voor in aanmerking kom omdat ik zelf wél een JA had ingevuld. Oké het staat er wel ergens onderaan, maar door het prominente “Matchgarantie” ontsnapt zoiets snel aan de aandacht van de lezer. Handig geschreven? Of gewoon puur misleidend?

Zeker als je de taalkundige betekenis van de woorden match en garantie er naast legt.

> match = passend resultaat
> match = altijd tussen minimaal twee entiteiten
> garantie = waarborg

Zoals Beau Events het uitlegt, heeft het wat weg van een restaurant waar een gerecht wordt aanbevolen. De kelner zegt “Als u het niet lekker vindt, breng ik u wat anders.” Maar als puntje bij paaltje komt en je daarom vraagt omdat je het niet lekker vindt. Zegt de kelner “Sorry, maar u heeft er al van gegeten meneer.”

What the fuck! Hoe anders had ik kunnen weten of ik het lekker vond?

Ik vraag Beau Events mij deelnamebedrag en reiskosten terug. Als het moet bij de rechter, want ik voel me bedrogen.

Sterke punten
Vriendelijke dame ter plaatse.

Zwakke punten
Misleidend

Bezoek FlitsDate Reviews over FlitsDate

11 reacties

Hier lijkt me bedrog of misleiding zeker van toepassing en juridisch goed aanvechtbaar.
Het is nu ook meteen duidelijk hoe deze bedrijven aan hun zogenaamde hoge matchpercentages komen. In werkelijkheid is de kans minimaal dat je hier iemand gaat treffen. Dit heeft tal van redenen, oa de te kleine groepen, leeftijdmismatch, vrouwen met vriendin zonder interesse, enkel entertainment, 80/20 -regel.

Als iemand een matchgarantie kan geven dan zou je de Nobelprijs winnen in de categorie psychologie. Maar die categorie is er niet voor de Nobelprijs.
Tot nu toe bestaat er geen methode om een man en vrouw succesvol te koppelen. Wie dat wel kan, die moet dat maar bewijzen in de universiteit. Dus als een organisatie beweert dat ze een matchgarantie kan geven dan is dat gelogen. Gratis een tweede keer meedoen is geen matchgarantie.

Ze verschuilen zich, zowel Beau Events als de promotor van deze flitsdates, achter het feit dat onderin de tekst staat: FlitsDate biedt Matchgarantie!

Heb je onverhoopt geen enkele “ja” ingevuld op je matchkaart? Wij weten vrijwel zeker dat je de volgende keer Speeddaten alsnog daters ontmoet waar je interesse naar uitgaat. Daarom bieden we Matchgarantie: je volgende deelname aan een speeddate-event is gratis!

Nu de werking van speeddaten helder is, nodigen we je van harte uit om te komen speeddaten. Schrijf je hier in, we wensen je alvast een leuke avond toe.

Nogmaals, gratis een tweede keer een speeddate is geen matchgarantie. Een matchgarantie is dat je tijdens de speeddate de ware zal ontmoeten en dat ook nog wederzijds. Als je in het bezit bent van gezond verstand en mensenkennis dan weet je dat zoiets onmogelijk is.

Ze weten zeker dat het de 2e keer gaat lukken. Werkt Jomanda nu bij flitsdate?

Ik heb bij de veelgestelde vragen geciteerd wat de organisatie van Flitsdate verstaat onder een match.
Bij Flitsdate is een match als je iemand leuk vind, ongeacht of de ander jou ook leuk vindt. Dat is natuurlijk geen match. Een match is als beide elkaar leuk vinden en allebei een Ja hebben ingevuld.
Citaat
16. Wat is Matchgarantie?
Indien je aan de gehele speeddate hebt deelgenomen en geen enkel persoon gevonden hebt met wie je graag contact voort zou willen zetten, mag je één keer gratis opnieuw deelnemen. Je krijgt ook die keer weer een gratis drankje en hapjes tijdens de pauzes. Matchgarantie van Video Speeddate is niet in te zetten voor een Speeddate op locatie.

Taalkundig is het duidelijk. Dat zij daar een eigen invulling aangeven verandert niets aan het feit dat ze misleiden. Als je een wandtapijt bestelt ga je er toch ook vanuit dat je het aan de muur kan hangen? Ik heb ze tot 17 uur vandaag gegeven om het op te lossen. In het andere geval onderneem ik juridische stappen. het is een principe kwestie geworden voor me.
Saillant detail; Ze gaven aan dat onder het vierkantje links bovenaan de pagina - Matchgarantie - een link zat met de uitleg. Die link ging daar niet heen. Ondertussen hebben ze dat aangepast. Mooi, want de oude site heb ik helemaal gedownload in HTML, dus eigenlijk geven ze zo toe dat ze fout zitten. Overigens in het geval van "misleiding" geldt omgekeerde bewijslast, hahaha.

Dat ze de link snel hebben aangepast is zeker in hun nadeel. Ze geven hun eigen interpretatie van het woord match welke afwijkt van de gangbare betekenis en dat is onderdeel van hun misleiding. De mensen achter flitsdate weten dat en daarom passen ze snel de link aan. Je mag deze mensen gewoon criminelen noemen want dat zijn het. Ik steun deze actie van harte. Denk ook aan consumentenorganisaties. Criminelen als flitsdate moeten verboden en bestraft worden.

Dank jullie allemaal voor de ondersteunende reacties. Geen reactie meer gehad van ze. Dus maandag op oorlogspad. Jammer dat het zo moet.

Van mij mag Flitsdate blijven maar de valse belofte van een matchgarantie moet snel worden verwijderd. Ik denk dat de rechter dat ook zal eisen, als het op een rechtzaak komt.

Ik heb ook ervaren dat de manier van werken van flitsdate erg misleidend is. En no way dat er maar enig begrip of toeschie telijkheid is bij de klantenservice. Je geld houden ze zowieso.

Bezoek FlitsDate Reviews over FlitsDate

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over FlitsDate
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden