Hoe maak je een aantrekkelijk datingprofiel?

Hoe maak je een aantrekkelijk datingprofiel?

In dit artikel kun je lezen hoe je met jouw datingprofiel aandacht trekt en jezelf onderscheid van de standaard profielen.

Een goed datingprofiel bestaat simpelweg uit drie onderdelen:

  1. Adequate foto's (afhankelijk van het soort datingsite)
  2. Wat je over jezelf vertelt. De meeste datingsites geven je de mogelijkheid om in een leeg tekstveld wat over jezelf te vertellen.
  3. De standaardvragen (vaak multiple choice) van de datingsite.

Veel mensen denken niet na over het invullen van hun datingprofiel. De lege tekstvelden worden vaak leeg gelaten of er staan wat steekwoorden opgeschreven, zoals 'levensgenieter, spontaan en sociaal'. Een leeg profiel is niet aantrekkelijk en zal je dan ook zeker niet helpen om jouw slagingskans te verhogen. Het niet invullen van jouw datingprofiel zegt ook iets aan de andere leden over je karakter. Het getuigd van enige luiheid. Het kost namelijk niet zo veel tijd in om een profiel in te vullen. Lees daarom de volgende stappen goed door, vul jouw profiel in en vind jouw match!

#1 Adequate foto's op je datingprofiel

Het eerste waar mensen naar kijken op je datingprofiel zijn je foto's. In een overzicht van singles wordt jouw profielfoto weergeven. Beschouw je foto's daarom ook als jouw visitekaartje en kies adequate foto's voor de door jou gekozen datingsite. 

Let op de volgende punten als je foto's upload:

  1. De meeste datingsites geven hun leden de mogelijkheid om meerdere foto's te uploaden. Maak hier dan ook gebruik van. Je vindt het zelf toch ook fijn om meerdere foto's van iemand te bekijken waar je interesse in hebt?
  2. Kies voor neutrale foto's voor op je profiel. Geen foto's waar je dronken en feestend op staat, absoluut geen vulgaire (naakt) foto's (op een reguliere datingsite!) en ook liever geen patserige foto's waarop je stoer staat voor een dure auto.
  3. Wees jezelf. Spontane foto's zijn het leukst. Laat iemand een foto van je maken in plaats van die standaard 'selfie'. Zorg er voor dat je in een natuurlijke omgeving bent en doe niks geforceerd.
  4. Plaats recente foto's;je date moet schrikken wanneer je op jullie eerste date verschijnt. Bewerk je foto's ook niet met Photoshop of andere mobiele applicaties. Niemand is perfect;dat moedervlekje of die kleine pukkel hoef je dus niet weg te werken.
  5. Sta niet met te veel mensen van het andere geslacht op je foto's. Je wilt natuurlijk niet als een mannenverslinder of rokkenjager overkomen.
  6. Natuurlijk kun je wat spieren of wat bloot laten zien. Doorgaans levert dat natuurlijk wat reacties op. Bedenk wel dat dit meestal geen kwalitatieve reacties zijn en dus geen succesvolle match zal zijn. 

#2 Het moeilijkste gedeelte: Wat vertel je over jezelf?

Nu komt het moeilijkste gedeelte. Nadat je de multiple choice vragen hebt ingevuld, moet je wat over jezelf vertellen in de lege tekstvelden. Dit is het onderdeel waar de meeste mensen vast lopen en daarom het leeg laten staan. Met als gevolg een saai en leeg datingprofiel. Het aantal en soort open vragen is bij elke datingsite anders.

De meest voorkomende open vragen op een rijtje:

  1. Waar ben je naar opzoek?
  2. Wat verwacht je van een relatie?
  3. Vertel wat over jezelf?
  4. Wat doe je graag in je vrije tijd?
  5. Wat is jouw levensmotto?
  6. Wat vind je belangrijk in het leven?

#3 De standaardvragen

Op alle datingsites wordt je gevraagd om een aantal vragen te beantwoorden. Zo wordt er gevraagd naar je leeftijd, opleidingsniveau, levensstijl, uiterlijk, lengte en gewicht. Tevens wordt er vaak gevraagd of je een drinker en/of roker bent;soms ook naar religieuze achtergrond.

Een gouden tip bij het invullen van deze vragenlijst is om het naar waarheid in te vullen. Wees eerlijk over jezelf. Bespaar de ander en jezelf teleurstellingen door de vragen onjuist in te vullen. Vul dus niet in dat je langer bent of minder zwaar weegt dan in werkelijkheid is.

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden