Reviews van deze auteur

Eerlijkheid is veel liever

Review over Second Love

Het klopt, als vrouw word je overspoelt met mailtjes. Vleiend? Ja en nee. Het maakt het moeilijker om een keuze te maken. Hoe ben ik als vrouw hierin te werk gegaan? Dat lees je hieronder.

Stap 1: Wat wil ik?
Mijn profiel heb ik zo scherp mogelijk ingesteld na een overspoeling van mails en gelijk kreeg ik hierdoor minder mails. Je bent hier op zoek naar dat beetje extra buiten je relatie, dus wees hier helder en eerlijk in. Ook al zit je er alleen maar voor aandacht van meer dan 1 man. Zeg het eerlijk in je profiel, dan weet de man ook waar hij aan toe is.

Stap 2: Is er oprechte interesse?
Krijg je een mail van een man en kun je uit de mail opmaken dat hij je profiel echt heeft gelezen (dus geen copy+paste verhaal alleen maar over zichzelf)? Scan dan gauw zijn profiel op wat jij belangrijk vindt. Was het geen helder profiel en waren vragen niet beantwoord (bijvoorbeeld opleiding), blokkeer dan gelijk. Hard? Ja! Maar je zit hier voor jezelf en niet om anderen te pleasen. Spreekt zijn profiel wel aan? Ga naar stap 3! (Oh en negeer knipogen.. dat is echt 'lame').

Voor mij was oprechte interesse in een mail belangrijk en een helder ingevuld profiel. Ik gaf een no-go als:
> het profiel vaag was, als er helemaal geen verhaal bij zat of de manier van schrijven me niet beviel;
> als het opleidingsniveau lager was dan van mezelf of helemaal niet ingevuld;
> als de seksuele voorkeuren niet overeenkwamen;
> leeftijd te oud of te jong.

Misschien zijn het voor jou wel weer hele andere punten.

Stap 3: Foto!
Gelijk foto vragen! Uiterlijk is belangrijk. Het oog wil ook wat. Eerlijk is eerlijk. Zelf heb je natuurlijk ook een foto klaar om open te zetten op je profiel of via KIK. Via KIK kun je zelfs een 'live' foto versturen/vragen. Je hebt er alleen jezelf mee als je een oude foto stuurt waar je 10 jaar jonger bent. Zelf zou je het ook niet leuk vinden als een man dat bij jou zou doen. Vind je hem niet aantrekkelijk genoeg? Bedank dan vriendelijk en zoek verder. Krijg je een boze reactie? Ga er niet in mee. Stop en blokkeer. Je hebt al vriendelijk bedankt voor zijn tijd, meer kun je niet doen. Want eerlijk zijn is veel liever, dan iemand te lang aan het lijntje houden.

Ik zeg bewust 'aantrekkelijk genoeg', want op SL zijn we allemaal op leeftijd. Wees hier realistisch in dat je geen 'Ken' tegen komt, want je bent zelf waarschijnlijk ook geen 'Barbie'. Als hij maar aantrekklijk genoeg is, het innerlijk kan hem nog zoveel aantrekkelijker maken.

Stap 4: Chat! Stel vragen!
Yes hij is dus aantrekkelijk en zijn profiel spreekt je aan. Chat met elkaar! En luister heel erg naar je gevoel. Je voelt vanzelf aan of het klikt. Vraagt of zegt hij dingen waardoor je in verzet komt? Of staat zijn woordgebruik je niet aan (te jong, te oud)?Bedank dan ook weer vriendelijk en zoek verder.

Ook hier kun jij natuurlijk weer hele andere grenzen hebben. Ik vond het belangrijk om in een flow te komen met een man. Pushen voor steeds maar foto's versturen was een no-no voor mij.

Doe er niet te lang over, want je hebt echt niet veel tijd nodig om te weten of je verder met de persoon wilt chatten. Je voelt het of niet. Stel vragen zoals, hoe zie je jouw fantasie voor je? Is je vrouw op de hoogte dat je op SL zit? Als het een match is, hoe zie je de afspraakjes voor je? Hotel, auto, thuis etc.? Waar hoop je op, blijft thuissituatie nr 1 of sta je open voor een nieuw avontuur met elkaar? Heb dat soort vragen ook voor jezelf goed helder.

Stap 5: Zo snel mogelijk afspreken!
Doe dit op een openbare plek waar je niet gauw je netwerk tegen komt. Geef elkaar ook de ruimte om eventueel weg te lopen als het toch in het 'echt' niet klikt. Stel geen hoge verwachtigingen, geniet vooral van het moment.

Ben je nog steeds mijn review aan het lezen? Klinkt niet echt als een review hè? Het is eerder een guide voor andere vrouwen en misschien een beetje inzicht voor mannen hoe ik te werk ben gegaan.

Heb ik mijn SL gevonden? Ja! En het is fantastisch, vooral door het open en eerlijk zijn. Rekening houden met elkaar en niet te hoge verwachtingen stellen.

Sterke punten
- De site is discreet (zelf op je bankafschrift)
- Beiden man en vrouw moeten betalen voor een account
- Foto's worden daadwerkelijk gekeurd. Zo is het niet toegestaan dat meerdere mensen op een foto staan.

Zwakke punten
- Geen inzicht in verhouding man/vrouw voordat je een account aanschaft
- De chat werkt niet op mobiel
- Je kunt de mails niet labelen, alleen markeren als gelezen/ongelezen

reacties: