Reviews van deze auteur

Lexa laat oplichters de gang gaan

Review over Lexa

Meetic danwel Lexa biedt nog steeds een gartis podium voor oplichters. Recent een dame in de chat van Meetic. Uiteraard wil die dan switchen naar een andere messenger. De berichten in Meetic zijn dan niet te controleren. Amper op Skype aan het chatten of de dame vraagt heel onnozletjes 600 Euro voor de school van haar kinderen. Dat gemeld aan Meetic, de klachtendienst, en domweg geen antwoord terug en ook dat lid niet verwijderd.
Meetic is dus ook echt niet opgericht om mensen bij elkaar te brengen. Het woord daten past niet. Het is gewoon een podium waar je links of rechts belazerd wordt en kunt worden.

En dan het lidmaatschap. Je betaalt om contact te kunnen leggen met andere members / leden. Ja. Een richting uit kan dat. Maar mail je een lid, en die is free-member, dan kan die lekker niet antwoorden. Dus alleen tussen betalende leden is contact mogelijk.

Meetic / Lexa is niet anders dan een middel om mensen een of meer poten uit te trekken. Het samenbrengen van mensen is gewoon een vage belofte...

Lexa onbetrouwbaar op tal van onderdelen

Review over Lexa

In de Stentor van 21 september staat een uitgebreid artikel over fraude. Met name fraude via datingsites komt aan de orde. Wie die krant heeft, lezen. Verplichte kost.
Recent wilde ik mijn abonnement op Lexa opzeggen. Dat lukte technisch niet. Ik wilde ook mijn profiel verwijderen. Als ik dat had aangeklikt stond de verlenging van mijn betaling weer op automatisch. En zo draaide ik rond in een cirkel. Uiteindelijk gezocht en gezocht om Lexa een bericht te kunnen sturen. Gevonden. De dames / heren flink de wacht aangezegd dat als er nog een betaling na de dag van schrijven van mijn mail zou plaats hebben ik aangifte zou gaan doen bij de politie....
Het hielp. De helpdesk heeft zelf handmatig mijn abonnement uitgeschakeld. Men zou de technische mensen informeren over het euvel...

Dank je de koekoek. In andere recensies is al aangegeven dat er problemen zijn met het stopzetten van het abonnement. En ik zal niet de eerste en ook niet de laatste zijn die daar problemen mee heeft.
Lexa had alle tijd om in recensies te duiken, om te kijken of men de klanten / abonnees tegemoet kon komen door klachten zelf weg te nemen.

Maar al die abonnees die af willen van Lexa c.q. Meetic, en die het niet lukt dat op tijd te doen, brengen een hoop geld op.

Reken maar uit. 1.000 abonnees op maandbasis die te laat zijn is 1.000 x 25 Euro (gemiddeld).

De voorwaarden van Lexa. Het bedrijf is niet verplicht om de identiteit van de profielen op de site te controleren op juistheid. Met andere woorden, al klopt er geen hout van, Lexa laat het gewoon gebeuren.

Het kan ook anders. Lexa kan ook de eis stellen dat alleen personen met een geregistreerde bankrekening (waarbij de identiteit ter plekke wordt gecontroleerd) een profiel aan mogen maken. Lexa vraagt dan de maker om een Eurocent over te maken op een afgesproken rekening. Kan die persoon dan aangeven op welke datum dat bedrag is bijgeboekt (via een mailtje simpel te doen, PayPal en anderen doen dat ook), pas dan kan een profiel worden aangemaakt.

Uiteraard doet Lexa dat niet. Want al die valse profielen met bijpassende mooie foto's van jonge dames die het liefst een oudere, rijpere man zoeken, weghalen betekent minder verleiding voor de onnozele en naïeve aspirant abonnees.

Lexa overtreedt m.i. ook de wet. Elke website dient een kantooradres te vermelden waar het bedrijf gevestigd is. Lexa doet ons geloven dat er een Nederlandse tak van het bedrijf bestaat. Dan dient dat kantooradres op de eerste pagina te staan die in beeld komt...

Valse profielen. Het artikel over fraude in de Stentor bevestigt nogmaals het misbruik van datingsites. Niet door eenlingen, maar door bendes. Jouw profiel wordt bekeken op inhoud en men praat je volledig naar de mond. Alles wat je wenst, daar wil de dame (of in geval je een vrouw bent) de man aan toegemoet komen.

De criminelen willen het liefst nog dezelfde dag naar je toe komen om je te ontmoeten... Als JIJ het ticket betaalt, het paspoort, onbetaalde dokterskosten, achterstallige verzekeringen e.d.

De enige manier om dit misbruik af te remmen, een halt toe te roepen is ingrijpen door de overheid in Europa en elders. Afsluiten van de websites indien die geen controlesysteem inbakken waarmee 100% aantoonbaar een echt en bestaand iemand op zo'n site komt.

Maar daar zullen de bazen van datingsites niet gelukkig mee zijn. en ze zullen alles doen zo'n maatregel tegen te houden.

Hoe kun je controleren of iemand echt is? De foto hoort bij de naam c.q. het profiel?
Een hulp is het als iemand een Facebookpagina heeft. En dan moet die persoon daarop een geschiedenis hebben die al een tijdje duurt...

Want ook de criminelen zullen vlot weten dat het hebben van zo'n Facebookpagina hen weer van dienste kan zijn. Om je te doen geloven dat ze echt zijn... Twintig van die profielen maken, elkaar berichtjes sturen, en het stukje levenshistorie is zo gemaakt.

Wat blijft over? Blijkbaar niet de datingsites. Daar zul je nooit precies weten of iemand echt is tot je die persoon in het echt ontmoet.

Veiliger is het om dan een bemiddelingsbureau te gebruiken dat de achtergrond van de klanten controleert. Het kost iets meer, maar de risico's zijn een stuk kleiner. Een jaartje op Lexa of Meetic met een of twee ontmoetingen die slecht uitpakken kosten je met reisgeld e.d. meegeteld ook vlot een klein kapitaal.

Dus datingsites... Geloven doe je in de kerk maar... Als je op datingsites zit wees op je hoede voor de meest smerige en ondenkbare trucjes.

Ben je technisch? Probeer dan je gesprekspartner te verleiden tot het bekijken van jouw website... Bouw daar een tellertje in die ook aangeeft wat het IP-adres is van de persoon met wie je chat.

Grote kans dat die persoon in Nigeria of Ghana zit, of ergens in Rusland, Litouwen en dergelijke landen...

Sterke punten
Misleiden, verleiden... om abonnee te worden. Ook sterk de techniek die is ingebakken om het bijna onmogelijk te maken op tijd je abonnement stil te zetten.

Zwakke punten
Geen controle op echtheid van de profielen. Nieuwe leden zijn lang niet altijd nieuw, maar zitten mogelijk al jaren als lokkertjes in het bestand (en zijn waarchijnlijk weinig of nooit actief op de site).

Lexa is prut

Review over Lexa

Snap niet waar recensente Liz het vandaan haalt te beweren dat er geen fake-profielen op Lexa zitten. Je plukt ze er zo uit. Het type foto (net even te professioneel gemaakt...), onvolledig ingevuld profiel. Heb sterk de indruk dat er een legertje medewerkers van Lexa bezig is om zogenaamd de interesse voor je profiel op gang te houden. Als het te rustig wordt krijg je ineens ''aandacht'' van een vaag persoon, die totaal niet aansluit op je profiel. Daarnaast blijven oude profielen tot in de eeuwigheid staan. Bewust om de indruk te wekken dat er heel veel leden zijn? Zodat je kans groter wordt? Wat Lexa wil is dat je goed van geloof bent, en maandelijks je geld betaalt... En reken maar uit wat dat per 1.000 leden maandelijks oplevert. Het is niet voor niks dat er zoveel datingsites zijn.

Sterke punten
Geen. De technische hoogstandjes zijn leuk, maar helpen op geen enkele wijze te bereiken wat je zoekt.

Zwakke punten
Alles en iedereen heeft toegang tot Lexa. Of je nu met een man of vrouw date weet je nooit. Een man kan een vrouwenprofiel aanmaken en andersom. Geld verdienen staat voorop bij Lexa. Over de rug van singles. Een avondje stappen in je omgeving op een avond voor alleenstaanden werkt effectiever. Je ziet wat je ziet en weet wat echt of nep is.

Meetic = No meetings

Meetic is zo onbetrouwbaar als maar kan. Zo gauw ze door hebben wat je zoekt, of vaak klikt v.w.b. interesse, reageren automatisch allerlei types die in je interessegebied vallen. Tip. Reageer alleen op profielen met meer foto's. Reageer alleen op profielen waarbij in de taal van het land een volledige beschrijving is opgenomen. En ga alleen verder met iemand die ook op Facebook zit... Dan heb je enigszins beeld of iemand bestaat of niet. De chat is zo traag dat je uren op antwoord kunt wachten.

BE2 weg er mee

Review over Be2

Al weer een tijdje terug BE2 gebruikt. Heel wetenschappelijk ingesteld, zegt men. Al bij de eerste match bleek er niks van te kloppen. Zocht op dat moment bij voorkeur iemand zonder kinderen. Daarop kreeg ik prompt een voorstel van iemand met kind / kinderen. BE2 laat je voor langere tijd betalen omdat men weet dat je bij een maandabonnement na enige ervaring met hen toch nooit geen zaken meer wilt doen.
Kortom, niet doen. Gewoon weggegooid geld.
Eigenlijk zou iedereen die op een datingsite gaat van dat maandbedrag 1 Euro moeten storten op rekeniing van een belangenvereniging. En van dat geld in de kas wanprestaties van sites als BE2 via een advocaat aan moeten pakken.
Eigenlijk zouden alle datingsites regelmatig uitgetest moeten worden. Kijken wat men belooft, en bij niet nakomen van beloftes boem meteen een advocaat er boven op zetten. Flinke dwangsom opleggen. De politie laat zo vaak met trots via kranten merken dat men ook cibercrime bestrijdt... Maar op dit vlak ligt men domweg te slapen.

Sterke punten
Geen enkel sterk punt ontdekt.

Zwakke punten
Ondanks alle beloftes krijg je matches waar je niet om vraagt, niet naar zoekt. De abonnementstermijn is veel te lang. Dat doet men bewust, want klant ben je daar maar voor een termijn...

reacties:

Review: wat een fake gedoe

Helemaal met je eens. De overheid zou eens moeten ingrijpen en controleren in hoeverre de leden op de site echt aangemeld zijn. Een steekproef af en toe zou niet verkeerd zijn... Dwingt Lexa en anderen te letten op de eigen reputatie.