Reviews van deze auteur

De exen en dus Gedoe Komt Er Toch

Review over Parship

De exen
(niet alleen bij Parship)


Hierbij ook maar eens mijn ervaring met de gescheiden dames op weliswaar
verschillende dating-sites. Voor je het weet ben je een illusies armer en een ervaring rijker.
No. 1 Na wat berichtenverkeer via de bestaande digitale media een ontmoeting gearrangeerd. Met de dame op zich niets mis mee is wel wat anders dan op de aangeleverde foto maar niet totaal anders zoals men weleens verneemt. Na een geanimeerd gesprek was er geen reden om na 5 minuten afscheid te nemen dus is de avond verder gevuld in het restaurant. In die gesprekken wissel je wat meer gegevens uit totdat het op de ex uitkomt. Die Jan Verveel begint dan opeens de boventoon te voeren en maakt op de een of andere manier nog zoveel deel uit in het leven van je gesprekspartner dat je soms de indruk krijgt ben je nu wel of niet gescheiden of alleenstaand. Ook de (klein)kinderen zijn een verbindende factor (zeker als ze nog thuis of klein zijn). Ja daar zit je dan en dan ook nog eventueel met je eigen ex. (Niet in mijn situatie als weduwnaar trouwens). De dame in kwestie werd in dit geval heen en weer geslingerd tussen haar wens een nieuw leven op te bouwen en het ex’en dilemma. Ga er maar aanstaan. Tijdens mijn terugreis was mijn oordeel snel gemaakt. Niet aan beginnen dus en voordat je het weet wordt jezelf een nieuw ongewenste relatie therapeut. De dame in kwestie de volgende dag netjes verteld dat ik om die reden geen aanknopingspunten zag om het avontuur verder aan te gaan.

No. 2. Bijna hetzelfde alleen woonde hier nog een redelijk volwassen kind in huis die niet van de vrouw in kwestie was maar een stiefkind uit een eerder huwelijk van de ex. Pa, de ex dus, was dermate veel over de vloer dat je je eigenlijk afvroeg wat moet ik hiermee. Deze informatie kwam eigenlijk ook pas later aan het licht aangezien de start van de ontmoeting niet slecht was en er een basis was om over te gaan tot een restaurant bezoek. Het beëindigen van die net opgestarte ontmoeting maar weer op dezelfde manier afgehandeld.

No. 3. Ook hier in het begin een ontzettend geslaagde mail/WhatsApp enz. contact mee gehad. Er bleek een geslaagde basis te ontstaan om ook hier een ontmoeting te organiseren en zo gezegd zo gedaan. Ik hoor jullie denken van ezel steen enz. maar op de een of andere manier blijf je geloven dat het ook anders kan. Niet dus. Ontzettend leuk gesprek geweest en we zaten aardig op dezelfde golflengte. In het begin niet direct dezelfde ex Jan Verveel die met zijn schoen tussen deur zat. Wel voorzichtig er naar gevraagd maar alles leek redelijk opgelost. Achteraf niet dus. Vervolgens was er een basis voor beide om een vervolg ontmoeting af te spreken maar gezien wat privé zaken en een tussentijdse vakantie was dit twee weken opgeschoven. Leuk tussentijds de contacten onderhouden en voor als nog geen vuiltje aan de lucht en in afwachting van de tweede ontmoeting. Opeens en voor mij zonder directe aanleiding sloeg het leuke mail en WhatsApp verkeer om in een soort ja/nee/geen mening antwoorden. Je voelt hem al aankomen. Plotseling stond ook hier die ex (Jan Verveel) weer met zijn schoenen tussen de deur. En dan komen de onvoorstelbare verhalen naar voren. Ja ik ben wel geruime tijd van hem af maar dan op een of andere manier toch weer niet. Begrijpen doe je het niet maar vrouwen hanteren wat dat betreft wel eens een vreemde logica. Lijkt mij dat als het uit elkaar gaan je overkomt je ergens toch wat emotionele krassen oploopt maar schijnbaar niet genoeg. Laat ik maar niet in detail verder gaan aangezien dat toch niets oplost. Het meest bizarre is dat de dame in kwestie zelf een praktiserende relatie therapeut is o.a. in scheidingszaken. Hoe wild kan je het maken.
Moraal van het verhaal: ook deze ezel heeft zich meerdere keren gestoten aan die rot steen. Voorlopig maar even geen gescheiden dames met onverwerkte exen trauma's, alhoewel je dat niet altijd van te voren weet. Ik weet niet of de tactiek, bij een gescheiden vrouw, nu zo moet zijn dat bij de eerste de beste ontmoeting je direct en zonder omhaal je vraag moet zijn;
Hoe en wat is je relatie met je ex en is het dus echt de ex of zweeft hij nog op een of ander manier door je leven. Bezint eer gij begint. Geen bevredigend antwoord dan maar na het eerste kopje koffie of het bekende wijntje – wegwezen. Het voorkomt emotionele schade en een hoop gedoe. Zit je niet echt op te wachten.

reacties: