Reviews van deze auteur

Lastig kersen eten.

Review over Parship

Behoorlijk zinloze site. Ben meer dan een jaar lid en geen date gehad. Over drie weken ervan verlost. Voorop staat voor mij dat het moeilijk is contact te krijgen. Lang gedacht dat dat kwam omdat ik vaak slecht op de foto sta. Of lelijk ben, voor mijn part. En later vooral de gedachte dat het voor een man eigenlijk sowieso niets is. Maar goed, in het echte leven verschilt de toenadering ook vrij sterk.
Je bent eigenlijk niet meer dan een halve robot. Puur een virtueel persoon. Weinig mogelijkheden tot het uiten van je identiteit. Stommetje stommetje spelen door die aparte fotovrijgave. Hoe die test ging weet ik niet meer; na de verlenging mocht ik hem niet nog een keer maken. Zou moeten kunnen; een mens, zeker de jongere, is veranderlijk. Trage site, vaak opnieuw inloggen. Genaai met de verlengingen etc., hoewel me dat worst zal wezen. Neem maar aan dat alle trucjes wel ergens op de site vermeld staan.
Toen ik op zeker ogenblik dacht van; "Nu zet ik het gas erop" en ik weet niet hoeveel ijsbrekers (en ook wel contactverzoeken) heb verstuurd, verbaasde ik mij over de weinige reacties. En van die paar reacties vaak ook nog niet de foto fotovrijgegeven. En nee, ik ben geen George Clooney. Maar ook geen Giel Beelen.
Demotiverende site, waarbij het geduld sterk op de proef wordt gesteld en de spontaniteit flink de kop in wordt gedrukt.
Ik heb er wel van geleerd want ik kan me voorstellen dat iemand ooit op deze aanpak gekomen is. Maar heb vooral ingezien dat het een steuk leuker, humoristischer en minder hard zou kunnen, zonder het anonieme karakter al te hard te beschadigen.
Het is gewoon een beetje Duits, allemaal.
Niet weer, voor mij.

Sterke punten
Privacy. Mensen van buitenaf kunnen niet zomaar zien van: "Hé, daar heb je dat figuur ook!" Dus ook geen geintjes daarmee.

Zwakke punten
Onpersoonlijk.
Die aparte fotovrijgave maakt het alleen maar harder in plaats van beschaafder.
Trage website.
Vaak vastlopers en opnieuw inloggen.
Tot een dag wachten totdat wijzigingen in het profiel zijn goedgekeurd.
Geringe zoekmogelijkheden.
Over het algemeen wat ouder publiek (>25 jr).

reacties: