Reviews van deze auteur

Erg duur

Review over Parship

De website van Parship zit aardig in elkaar. Je krijgt een uitgebreide persoonlijkheidstest waarvan je ook nog eens een mooi, meer dan 60 pagina's tellend rapport per e-mail van ontvangt, waarin je persoonlijkheid wordt beschreven aan de hand van wat je in de test hebt ingevuld, met daarbij ook nog eens tips voor wat voor soort partner daarbij zou kunnen passen.

Aan de hand van wat Parship denkt dat jij voor persoon bent worden er partners voor je geselecteerd, waarbij met een percentage wordt aangegeven hoe goed die persoon bij jou zou passen. Neem die matching punten vooral niet te serieus. Ga bijvoorbeeld niet denken "iedereen met minder dan 60% daar ga ik niet op reageren". Het matchen is niet zo'n exacte wetenschap als Parship het doet lijken.

Het persoonlijkheidsrapport klopte bij mij redelijk goed, maar er zaten ook een paar vreemde dingen in. Zo zou ik volgens de test heel onconventioneel zijn, iets wat ik totaal niet herken. Parship doet alsof de test heel wetenschappelijk verantwoord is en roept dat er vele deskundigen aan hebben gewerkt. Maar uiteindelijk is het gewoon een Internet testje wat je zelf in een half uurtje invult.

Standaard kun je bij Parship geen foto's van mensen zien; je ziet alleen vaag gemaakte foto's. Pas als iemand zijn of haar foto voor je vrijgeeft kun je iemand's foto zien. Dat heeft voor- en nadelen. Je kunt mensen dus niet op uiterlijk selecteren, en je wordt zelf ook niet op uiterlijk geselecteerd.

Ik ben nu een paar maanden lid en heb tot nu toe twee dates gehad. Ik lees het profiel van de dames altijd goed en probeer een kort, leuk berichtje te componeren waarin ik iets positiefs opmerk over het profiel. Desondanks reageren vier van de vijf dames helemaal niet (niet eens een "geen interesse" berichtje).

Het grootste nadeel van Parship is dat het erg duur is; 240 euro voor een half jaar. Dat is vijf keer zo duur als Relatieplanet. Ik vind Parship prettiger dan Relatieplanet, maar vijf keer zo duur is wel erg veel. Ik lees in andere reviews dat er mensen zijn die moeite hebben met opzeggen bij Parship en dat men toch geld blijft innen ondanks een opzegging. Mijn eerste halfjaar is nog niet om, maar ik ben niet van plan te verlengen en ik hoop dat ik niet met dat soort praktijken te maken ga krijgen.

Sterke punten
- Goede, overzichtelijke website
- "Glimlachen" en "ijsbrekers" als laagdrempelige manieren om contact te leggen
- Uitgebreide persoonlijkheidstest (hoewel je die niet te serieus moet nemen)
- Standaard geen foto's zichtbaar, dus je wordt niet direkt op uiterlijk geselecteerd

Zwakke punten
- Erg duur
- Moeilijk doen over opzeggingen (hoewel ik er zelf nog geen ervaring mee heb)

reacties:

Review: Erg duur

Hoi Linda,

Het persoonlijkheidsrapport is één van Parship's grote verkoopargumenten, ze doen alsof het echt "wetenschappelijk verantwoord" is en ik zag er zelfs pas geleden tussen haakjes bij staan: "waarde: 120 EUR".

In werkelijkheid wordt het rapport inderdaad door een computer gegenereerd door een aantal standaard teksten over verschillende persoonlijkheidskenmerken bij elkaar te zoeken en in een rapport te plakken. Dat het 120 euro waard zou zijn is totale onzin.