Reviews van deze auteur

OK Cupid - Humoristisch en uitgebreid

Review over OkCupid

OkCupid komt voort uit de geesten van de makers 'TheSpark'; eens de bekendste en ludieke test sites van de jaren negentig. Na een tijd van stilte, want ik was fan, komen de tests allemaal weer terug maar dan in de context van een dating site.
Cijfer: 8.5

Gebruikersgemak: De website is voornamelijk engels dus dat kan een drempel zijn maar de makers hebben verstand van websites (zelf ben ik webdeveloper). Het is stabiel en alles is uitgebreid; je hebt mail, chat (ff zoeken), matching tests (zowel serieus als humoristisch), een goede zoekfunctionaliteit, grafisch aantrekkelijk, favorieten, waardering, etc. In het begin kan dit verwarrend zijn maar na een tijdje snuffelen kom je erachter dat deze site gratis dus veel te bieden heeft. Ik zelf heb nog niet ontdekt wat betaalt zou moeten. Meeste nederlandse datingwebsites (zelfs niet-dating) zien er in vergelijking maar kneuzig uit en zouden goed doen naar deze website te kijken.

Leden: Er staan veel psychologische testjes op die zowel serieuze (de bekende persoonlijkheidstests) als humoristische test op ('overleef je een aanval van zombies?'') Deze heeft site heeft mede daardoor een grote aantrekkingskracht op de vrouwelijke medemens. Dat levert een goede verhouding op naar ik weet. Sinds deze site in de basis een Amerikaanse site is, zijn er veel Amerikanen natuurlijk maar niet storend veel. Er zijn een goed aantal Nederlandse meiden te vinden en ook van de landen om ons heen.

Sfeer: Alles is blij en vrij en dat is te merken. De testen leveren in ieder geval leuke spraakstof en de manier om met in elkaar in contact te komen ook. Je kan bijvoorbeeld mensen oordelen op hun uiterlijk en karakter en als de beoordeelde jouw ook hoog waardeert krijg je een automatisch gegenereerd mailtje dat iemand jouw ook een lekker ding vind. Er zijn nog veel anderen gadgets maar dat moet men maar zelf ontdekken. Het is een vrij nieuwe website dus Nederlanders moeten dit nog ontdekken maar des te meer voor mij ;)

Sterke punten
-Laagdrempelig qua mogelijke manieren om contact te maken
-Veel functionaliteit
-Oogt prettig
-Goede verdeling man/vrouw
-Je kunt je prima vermaken zelfs zonder het datinggebeuren met testjes
-Veel testjes dus

Zwakke punten
-Een flinke leercurve maar te doen.
-Voornamelijk engels.
-Het grootste gedeelte zijn Amerikanen.
-Kleine opkomst van 'commerciele' profielen/fakers.

reacties: