Xcontacten

Ik ben een dag of vier lid geweest van deze site. Er staat vermeld in de voorwaarden dat de site is bedoeld voor entertainment, en dat er de site fictieve profielen bevat. Er zijn een aardig aantal positieve recenties te vinden hier, waarin gesuggereerd wordt dat er ook echte dames opzitten.
Mijn ervaring is als volgt:
Neem een foto, en zoek via Google of de foto bekend is (je kunt de foto opslaan en opsturen naar Google, en dan zie je de resultaten)
mijn ervaring is dat bijna alle foto's die ik heb gezocht voorkwamen op gewone sex sites of sexdating reclames. Zelfs als de foto's geanonimiseerd zijn (gezicht half zichtbaar etc.) dan zijn ze nog vindbaar (met gezicht erop). Ik heb dit tientallen keren ervaren.
Wat ook opvalt is dat de reacties van de dames (..) meestal niet langer is dan één zin, en meerdere dames stopten en starten 's-nachts en in de morgen ongeveer op dezelfde tijd weer met het versturen van berichten. Alsof ze allemaal op dezelfde tijd naar bed gaan en opstaan.
Wat ook nog opvalt is dat de dames met een z.g.n HBO wel een zeer matige beheersing van de nederlandes taal hebben.., en zoals gezegd, kort van stof zijn.
Nou goed, er staat bij dat de site veel fictieve profielen bevat, dus een gewaarschuwd mens telt voor twee.
Waar het om gaat is dat het zoeken naar echte dames lijkt op het zoeken naar een speld in een hooiberg. Dus i.p.v. wat in veel positieve reviews wordt gesuggereerd dat het een kwestie is van het kaf van het koren scheiden.

Ik denk dat het gewoon weer een kwestie is van geld uit de portemonnee troggelen.
Op zich denk ik dat er wel aardig wat animo is voor sex georienteerde dating, maar de honderden sites die er zijn lijken voor het overgrote deel fake, en dat verpest wellicht de markt? Ik heb er een aantal geprobeerd (stuk of 6), allemaal negatief. Ik heb ook het idee dat er achter al die sites maar een klein aantal uitbaters zit.
Een goed zaak dat deze website er is. Mijn suggestie voor de beheerders van deze website is om ook een lijst te maken met fake review sites. Er zijn volgens mij meer fake review sites, dan er goede review sites zoals deze zijn (de uitbaters zijn redelijk sluw m.i.).
Er zijn zelfs fake review sites die pretenderen de fakes site eruit te halen heb ik het idee.

Er wordt in de reviews vaak gesuggereerd dat justitie iets aan de oplicht zou moeten doen. Maar het lijkt me een moeilijke zaak, gezien de bedrijven erachter vaak in het buitenland zitten. Het is ook de vraag wie dan een aanklacht zou durven indienen...
Ik denk dat het tegengaan van deze sites moet komen van exposure in de media, en sites zoals deze.

Sterke punten
Het draait uiteindelijk om contact in welke vorm dan ook met personen die echt geinteresseerd zijn in wat ze aangeven. Handige functionaliteit of een mooie layout is waardeloos als de profielen fictief zijn. Ik heb geen sterke punten te melden.

Zwakke punten
In grote mate fictief, de spreekwoordelijke speld in een hooiberg zoeken, als die speld er al inzit...

Bezoek Xcontacten Reviews over Xcontacten

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Xcontacten
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden