Parship Review - Levert Parship nu ook stroom?

Parship - Levert Parship nu ook stroom?

18

Review:
Er zijn tegenwoordig veel leveranciers van (groene) stroom. Maar wat ik niet wist is dat Parship ook stroom levert. Misschien kan Nico Teeuwen mij dit uitleggen.

1. Ga naar de Algemene Voorwaarden.

2. Ga naar Artikel 14 Duurtransacties: duur, opzegging en verlenging

3. Lees de 1e alinea Opzegging:

1. De consument kan een overeenkomst die voor onbepaalde tijd is aangegaan en die strekt tot het geregeld afleveren van producten (elektriciteit daaronder begrepen) of diensten, te allen tijde opzeggen met inachtneming van daartoe overeengekomen opzeggingsregels en een opzegtermijn van ten hoogste één maand.

"(electriciteit daaronder begrepen)" ?

Leg dit eens uit Nico Teeuwen. Het lijkt mij een slecht vertaald stuk tekst. Nee ik ben niet lid van Parship en ik ben het ook niet van plan.

En welke producten levert Parship nog meer, behalve stroom? Aan producten denk ik aan kleding, schoenen, mobiele telefoons, wasmachines, en dergelijke.
Of moet het alleen diensten zijn? Lees de hele zin eens goed door.

Update
Lees de reacties door voor nog meer vreemde teksten in de algemene voorwaarden.


Sterke punten:
Weet ik niet.

Zwakke punten:
Vreemde teksten in de algemene voorwaarden, schijnbaar slecht vertaald en nooit gecontroleerd door anderen.

Update
Waarschijnlijk heeft Parship een standaardmodel algemene voorwaarden voor alle diensten en producten gebruikt en niet aangepast.

Dirk beveelt Parship NIET aan bij vrienden/bekenden

18 Reacties

Datum: 9 augustus 2017 - 13:19

Geschreven door: Joe

Hier nog zoets eigenaardig :

Artikel 7 - Verplichtingen van de consument tijdens de bedenktijd

1. Tijdens de bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts uitpakken of gebruiken in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het uitgangspunt hierbij is dat de consument het product slechts mag hanteren en inspecteren zoals hij dat in een winkel zou mogen doen.

Bedoelen ze met het product een date?
Een dienst kan je toch niet uitpakken?

Datum: 9 augustus 2017 - 14:16

Geschreven door: MGTOW

Ik heb in eerdere commentaar de figuren achter Parshit vergeleken met Nigeriaanse scammers. Nu ik het taalgebruik lees in de voorwaarden moet ik zeggen dat ik er wel eens niet ver naast kan zitten. Misschien is die Nico Teeuwen wel helemaal geen duitser of nederlander maar een Nigeriaan.

Datum: 9 augustus 2017 - 16:25

Geschreven door: Dirk

Artikel 7.2 is ook grappig.

De consument is alleen aansprakelijk voor waardevermindering van het product die het gevolg is van een manier van omgaan met het product die verder gaat dan toegestaan in lid 1.

Bedoelen ze waardevermindering van een vrouw of een man als je er seks mee hebt?
Het bewijs is geleverd dat Parship de algemene voorwaarden van waarschijnlijk een postorder bedrijf heeft gekopieerd en niet heeft gelezen en aangepast voor Parship.

Datum: 9 augustus 2017 - 16:30

Geschreven door: Dirk

Ik denk dat Nico Teeuwen de broer is van cabaretier Hans Teeuwen. De algemene voorwaarden is in ieder geval wel komisch. Ik ben benieuwd naar de reactie van Nico Teeuwen. Zou hij weer komen met zijn standaard reactie?



Datum: 9 augustus 2017 - 16:44

Geschreven door: Dirk

Nog iets merkwaardigs uit de algemene voorwaarden van Parship.

Artikel 10 - Uitsluiting herroepingsrecht

5. Dienstenovereenkomsten voor terbeschikkingstelling van accommodatie, als in de overeenkomst een bepaalde datum of periode van uitvoering is voorzien en anders dan voor woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten en catering;

8. Producten die snel bederven of een beperkte houdbaarheid hebben;

Kan een man of vrouw snel bederven?

En dan hebben ze het in artikel 10.5 over woondoeleinden, goederenvervoer, autoverhuurdiensten en catering.

Als ik dit allemaal aandachtig gelezen hebt, moet ik concluderen dat het gekopieerd is van een standaardmodel algemene voorwaarden voor alle soorten diensten en producten die elk bedrijf goed moet doorlezen en moet aanpassen aan zijn situatie. Dat betekend ook gedeelten weglaten wat niet van toepassing is.

Datum: 9 augustus 2017 - 16:46

Geschreven door: MGTOW




. Opzegging



5.1 De klant heeft te allen tijde het recht om de overeenkomst tot een kosteloos lidmaatschap per direct op te zeggen. Een kosteloos lidmaatschap kan worden opgezegd door het aanklikken van de link "Profiel verwijderen" in de rubriek "Mijn Profiel" / "Gegevens & instellingen" / "Profielstatus" en het bevestigen van de verwijdering door het invoeren van het zelfgekozen wachtwoord.

5.2 De opzegging van het betaalde lidmaatschap ("Premium-lidmaatschap") is mogelijk voor het einde van de door de klant gekozen looptijd. De opzegging is slechts geldig als deze in uitdrukkelijke, geschreven vorm plaatsvindt (brief, fax of e-mail of via het contactformulier op de Parship website).

De opzegging is te richten aan:

Per post:

PE Digital GmbH
- Klantenservice Nederland -
Speersort 10
D-20095
Duitsland

Per fax:

+49 (0)40 4600 26 164

Per e-mail:

[email protected]

Ik heb geen ervaring met parshi(p)t, maar in de voorwaarden lees ik dat er verschillende procedures zijn; een voor het gratis abonnement en een voor het premium abonnement. Zou het kunnen dat mensen met het premium abonnement abusievelijk de verkeerde methode (die van het gratis abonnement) kiezen en daarom in de veronderstelling zijn te zijn uitgeschreven?
Het zou heel geniepig zijn om via een dergelijk onderscheid de boel te frustreren.

Datum: 9 augustus 2017 - 17:04

Geschreven door: Dirk

Naast gratis lidmaatschap en premium lidmaatschap hebben ze het ook over basis-leden. Dat maakt het wel ingewikkeld.

Datum: 11 augustus 2017 - 21:27

Geschreven door: Urbenis

Er zijn dan ook nog spookleden die uitgeschreven zijn en hun profiel is blijven staan.

Datum: 13 augustus 2017 - 8:34

Geschreven door: Dirk

Parship staat heel hoog in de top 10 van klachten van consumenten. Vrijwel allemaal vanwege ongewenste incasso's en verlengingen van abonnementen.


Datum: 13 augustus 2017 - 15:14

Geschreven door: Urbenis

En hier en op andere datingsites staan ze op nr 1 en dit met meer dan 90% negatieve reviews,dus ook niet langs een eerlijke weg.

Datum: 14 augustus 2017 - 9:26

Geschreven door: Dirk

@Urbenis

Parship betaald goed om op nummer 1 te staan als beste datingsite bij vergelijkingssites. En ze betalen ook goed voor het keurmerk Veilig Daten. Dat zegt wel iets over de betrouwbaarheid van Thuiswinkel waarborg en de ConsumentenBond.

Maar ik blijft de Algemene Voorwaarden wel erg vreemd vinden. Na al die jaren is er niet naar omgekeken.

Datum: 14 augustus 2017 - 9:34

Geschreven door: MGTOW

Natuurlijk heeft Parshit genoeg geld om zich omhoog te kopen in vergelijkingsssites en een hoop reclame te maken op radio en tv. Het in de lucht houden van een website kost niet veel. Dirk Gek heeft laten zien dat de klantenservice ook niets voorstelt dus dat vergt ook weinig investering. Inactieve profielen opschonen en ander onderhoud doet men (bewust) ook niet. Het meeste werk zal gaan zitten in incassoprocedures maar die besteden ze uit.
En kijk dan eens wat een abonnement kost, vooral als het stiekem verlengt wordt. Zo houdt parshit dus geld over.

Datum: 14 augustus 2017 - 13:00

Geschreven door: Joe

Zelfs tijdens de bedenkingsperiode hebben ze nog wat uitgevonden om je geld niet te moeten teruggeven:
Ze rekenen om een foto vragen of een kinderachtige smiley versturen ook als een contact.Van 'contact' kan je toch maar spreken als je antwoord krijgt of geeft op een bericht?
Ook nog eens 129 Euro voor een persoonlijkheidstest waar je niet op gevraagd hebt.Terwijl je deze test op verschillende sites gratis kan doen.
Maar ok,eigen schuld dikke bult.Ik veronderstel wel dat hoger opgeleiden verstandig genoeg zij om alvorens te betalen eerst eens inlichtingen via Google te nemen.

Datum: 14 augustus 2017 - 19:08

Geschreven door: Dirk

Ik denk ook dat het meeste werk zit in incasso's, aanmaningen versturen. Maar ook in het afhandelen van klachten over ongewenste verlengingen en het maken van reclame.

Datum: 16 augustus 2017 - 15:31

Geschreven door: Joe

Ook nog geld tellen van diegenen er ingetrapt zijn.

Datum: 16 augustus 2017 - 18:02

Geschreven door: Urbenis

Het kan zelfs zo erg zijn dat als je binnen de 14 dagen opzegt meer moet betalen dan 6 maanden lidgeld.Meer dan 6 'contacten'. Lees de vorige reviews eens.

Datum: 17 augustus 2017 - 10:25

Geschreven door: Dirk

Het valt me op dat Parship niet reageert. Waarschijnlijk heeft Parship geen antwoorden op de opmerkingen van de
vreemde algemene voorwaarden.

Datum: 17 augustus 2017 - 14:43

Geschreven door: Joe

Er zijn nog verschillende waarom vragen waarop geen antwoord zal komen :
- Minstens 6 maanden lid
- Stilzwijgende verlenging en geen mail sturen
- Ineens 79 Euro per maand bij stilzwijgende verlenging
- Mooie mensen op de hoofdpagina en in de reclame die
geen datingsite nodig hebben
- Nr 1 posities met bijna enkel negatieve reviews
- Bij uitschrijving profiel niet verwijderen

Reageer op deze review

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers

Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op deze review