Durft u het aan tussen de hoogopgeleide elitaire eenheidsworst?

Durft u het aan tussen de hoogopgeleide elitaire eenheidsworst?

De titel van deze recensie spreekt voor zich, lijkt me. Maar het is dan ook een redelijk lang verhaal. Daar gaan we...

In periodes actief geweest op e-Matching en daar zeker leuke contacten aan overgehouden. Daarom moet ik altijd fronzen, als ik hier reacties lees van mensen die ontevreden zijn, omdat ze geen reacties krijgen en dan meteen de hele site slecht en alle leden arrogant vinden. Zoek het eerst bij jezelf, want dat heb ik ook gedaan. Het is internetdaten, anoniem en dus vatbaar voor andere fatsoensnormen dan je wellicht gewend bent. Daarbij kunnen we wel reppen over 'fatsoen moet je doen', maar zijn wij in het echte leven ook zo fatsoenlijk overal? Dacht het niet.

De hoogopleiede component van e-Matching, althans de vermeende aanwezigheid daarvan, staat niet garant voor het schrijven van foutloze teksten. Sterker nog: het barst van de spel -en tikfouten en kromme zinnen. Zo las ik eens in het profiel van een zelfbenoemd slimmerik (ze had immers wo, schreef ze) tot drie keer toe 'ik wordt'. Dat brengt op ons het puntje zelfbeeld. Dat is nogal... Fragiel.

Het is opmerkelijk om te zien dat veel vrouwen van rond de dertig alles voor elkaar hebben behalve dat ene. Een succesvolle baan hebben maar op de een of andere manier toch al vier keer de wereld rond zijn gezeild en nog heel veel van de wereld willen gaan zien met jou (met mij?) erbij. Dit globaal ontdek je plekje gaat ervan uit dat jij (Wie? Ik?) ook de hele Lonely Planet Reisgids geoperationaliseerd hebt. Daarnaast heb je actief sociaal leven, gigantisch veel vrienden en een enorme vriendenkring over de hele wereld (te meten aan minstens 500 Facebookvrienden). Oh ja, en een relatie is geen INvulling, maar AAnvulling.

Wow. Daar word ik even stil van...

Als je geluk hebt om aan dat enorme, onrealistische eisenpakket te voldoen, dan word je uitgenodigd voor een gesprek (date) en krijg je een paar uur de tijd om jezelf in the picture te zetten. Als het niet meteen klinkt, dan heb je pech. Dat is dan meteen de grootste valkuil van dat internetdaten. Het verwachtingspatroon. Mijn ervaring is dat nieuwe leden hier anders in staan dan degenen die al langer actief zijn.

De enige juiste tactiek is dan ook: ga voor de leuke nieuwe leden en zorg dat je opvalt. Niet door het opnoemen hoe geweldig (saai) je werk is of door in een pak op je zeilboot te poseren. Maar onderscheid je in dingen die jou uniek maken. Dat heb ik dan ook altijd gedaan en leverde voor mij persoonlijk het beste resultaat op. Natuurlijk zullen er altijd vrouwen zijn die window dressing prachtig vinden, maar mensen die 24/7 in galakleding rondlopen, bestaan niet.

Het zijn die torenhoge eisenpakketten die vaak hun weerslag vinden in dates. Gehaast, zakelijk, snel to the point komen en als je na het tweede wijntje nog steeds niet je klik hebt gevonden dan ben je ongeschikt. Iemand echt leren kennen is, er niet bij. Liefde op het eerste gezicht bestaat niet als vereiste, het is een mogelijkheid. Maar het lijkt er wel op alsof die ideaal moet worden nagestreefd.

Wat verder opvalt, is dat Amsterdam goed vertegenwoordigd is. Evenals een behoorlijk aantal artsen uit (de omgeving van) Amsterdam. Als je die profielen zo in je mailbox krijgt, dan heb ik soms het idee dat alleen de foto's anders zijn. Mijn grootste bezwaar was echter dat je hoogopgeleid kunt verdelen in drie categorieën:

1) Degene die het niet zijn, maar zich wel zo voelen en dus liegen of overdrijven;
2) Degene die uit lagere of middelklasse dat bereikt hebben;
3) De hoogopgeleide elite of degenen die zich dat wanen.

Die drie categorieën botsen enorm, al zullen er veel mensen zijn die dat ontkennen.

Dat is de reden waarom e-Matching niets voor mij is. Om te beginnen ben ik hoogopgeleid, dat is een feit. Echter geen telg van een zeer succesvolle familie. Gezien mijn kwalificaties had ik eigenlijk aan hockey moeten doen, fervent roeier moeten zijn of golfer. Overdreven? Lees de profielen op e-Matching maar eens door. Mij bekruipt dan een hoog 'soort zoekt soort-gehalte'.

In het begin lijkt het vaak leuk als jij 'anders' bent, interessant zelfs. Dat kan zeer zeker tot leuke dates en een mooie romance lijden. Maar uiteindelijk is het avontuur al gauw over, omdat je niet bent wat de ander zoekt. Wat datgene precies is, kunnen slechts alleen de vrouwen met lef vertellen als je ze het op de vrouw af vraagt. Je bent... Anders. Zelfs als jij precies in je profiel zet, wat mevrouw X zoekt.

Mijn persoonlijke ervaring is dat dit een enorm grote rol speelt op e-Matching. Om nog maar niet te spreken van het feit dat je het waarschijnlijk kunt shaken als je een ander kleurtje hebt of niet honderd procent Nederlands (lees: West-Europees). Gek genoeg had ik op een gegeven moment mailcontact met een paar mensen over dit soort onderwerpen, waarbij zij dit alles zondermeer herkenden.

Daarom ben ik overtuigd van het gegeven dat je niet te lang op dergelijke sites als e-Matching moet zitten, want dat kan een behoorlijke aanslag zijn op je zelfbeeld. Als je daar geen last van hebt en een leuke tijd wilt beleven, go ahead, and enjoy yourself. Maar het percentage mensen binnen mijn doelgroep echt serieus een relatie zoekt is klein. Mijn ervaring is dat veel vrouwen vooral naar zichzelf op zoek zijn...

David

Sterke punten
Eens even denken.... Het is relatief goedkoop en veel goedkoper dan Relatieplanet;
Als je in Amsterdam woont, zit je goed;
Als je in Amsterdam woont, hockeyt, roeit en zeilt zit je heel goed;
Vrouwen reageren in negen van de tien gevallen terug (in mijn geval);
Als je een reisgenote zoekt, zit je goed op deze site!

Zwakke punten
Vrouwen zoeken een 'superman' die niet bestaat...;
Te veel vrouwen, met te weinig zelfbeeld;
Te veel van hetzelfde;
Soort zoekt soort, op een hele vervelende elitaire manier...;
Vrouwen van 20 - 25 zijn net klaar met hun studie en willen in het buitenland wonen;
Vrouwen van 25 - 30 hebben nooit in het buitenland gewoond en willen dat compenseren met de hele wereld rond reizen;
Dates zijn soms nog net geen zakelijke besprekingen, waar je voor het tweede wijntje je hele trukendoos op tafel moet hebben liggen om indruk te maken. Tip: neem een whiteboard mee;
Veel vrouwen zijn zoekend, naar... Iets wat ze zelf nog niet weten;
Lay-out en gebruikersvriendelijkheid van de site zullen we het maar niet over hebben;
Blogs van die zogenaamde datingcoach Irma zijn tenenkrommend slecht.

Bezoek e-Matching Reviews over e-Matching

33 reacties


Wat mij opvalt is dat op alle sites voor "hoger opgeleiden" in de profielen en reviews spel en dt fouten staan.Iedereen kan zich opgeven als hoger opgeleid.Je moet toch je diploma niet tonen.Het is ook zo dat vrouwen zo veeleisend zijn dat bijna geen enkele man eraan voldoet.Dit komt waarschijnlijk omdat ze in de (grote)minderheid zijn op datingsites.Maar zo komen mannen en vrouwen van een kale reis terug.

Ik blijf me ook afvragen waarom zo weinig vrouwen deze vorm van bemiddeling kiezen.
Hier hebben ze kans te over.

Tja, als je iets heel erg graag wilt... Dan wordt het een queste.


e-Matching is redelijk laagdrempelig en goedkoop. Goedkoper dan een professioneel relatiebemiddelingsbureau (voor zover je dat zou willen dan).

Het is nog maar de vraag hoe integer mensen op internet zijn, als hun integriteit omwille van hun privacy niet gecheckt wordt. Laat onverlet het feit dat al die eisenlijsten in de realiteit toch niet werken...

David

Het zijn de vrouwen die zo veeleisend zijn dat in real life niemand voldoet.Ze proberen dan maar via internet.

@LIselot: grappig, ik ervaar juist het tegenovergestelde bij de dames...

@Liselot: die omgekeerde psychologie werkt niet bij mij ;-) Maar ik kwam er echt te veel meiden tegen met issues ten aanzien van 'wie ben ik?', 'wat wil ik?', 'ben ik wel tevreden met alles?', et cetera. Als je jezelf niet goed genoeg kent of te veel aan het zoeken bent, dan kun je je dus niet binden imho. Maar goed, jij bent dus die ene, enige, tevens echte uitzondering? ;-)

@Liselot Eén cliché mag, daar kan ik mee leven... Niemand is perfect ;-) Maar ik heb je gevonden? Ohoh, en is dat goed nieuws? Haha.

@Liselot Welke site? Die ene hierboven? ;-)

@Liselot niet meer nee... Vertel eens: is dat een gemiste kans? ;-)

Eerlijk gezegd ben ik gestopt met eisenpakketten en wensenlijsten sinds Sinterklaas mij ooit eens niet dat door mij gewenste Lego piratenschip had gegeven wat ik zo graag wilde ;-)

Maar goed, kennelijk ben je getriggered door mijn recensie of haal je er enkele subtiliteiten uit. Either way: I think your curious!

(Gevatte uitspraken in het Engels, heerlijk!

En jouw pakket dan? Of is er geen pakket?

@Liselot Nog even over 'het pakket.' Hoe meer je iets afbakend, hoe meer je gaat wegen of iets binnen die afbakening valt. Daarbij ben je eerder gefocused op hetgeen wat NIET in je afbakening valt dan wel. Immers: je bakent e.e.a. af, juist omdat je datgene wilt. De lat gaat hoger en hoger als je iedere keer weer beseft dat 'dit het ook weer niet is' en 'dat niemand aan je eisen kan voldoen'. Voordat je het weet ben je weken of maanden verder en schrijf je hier een negatieve recensie. En je weet wat ze zeggen over Lego, hé... Met Lego kun je alles maken! Zo ook een trein... En als er vaker dan één keer per dag een trein naar je woonplaats rijdt, dan is dat al goed. Nachtnet helemaal fantastisch, Randstad een pré en als je uit Rotterdam komt, dan moet je wel verdomd leuk zijn wil ik niet meteen heel hard NEEEE schreeuwen ;-)

Kun je hier iets mee? ;-)

Your = you're. Oei.

Jeetje, nu maak je mij nieuwsgierig! En wat is de wensenlijst? Genoeg om op nader onderzoek te gaan? ;-)

Oh, ik moet even ergens een clandestien mailadres aanmaken, bedoel je? ;-)

@Liselot: Komt 'ie:

[email protected]. Is die goed bedacht, or what?

;-)

Jajaja, leg die lat maar weer hoog! Of maak dat e-mailadres [email protected]....

I would ;-)

En je moet natuurlijk helemaal niets! ;-)

Goed bezig!

David, heb je misschien betere ervaringen met een andere website?

@Rogier: ja hoor, zeker weten! Daarnaast is er ook nog zoiets als het echte leven ;-)

De reactie van David op vrouwen zou ik bij deze ook willen laten gelden voor mannen maar dan 20% erger.........

LOL....

David, als je dit verhaal in je profiel van e-matching had gezet had ik (nadat ik uitgelachen was uiteraard, want het kost moeite te typen met de hik en betraande ogen) je waarschijnlijk geantwoord met; 'hoe laat en waar?'...
Er bestaan echt wel vrouwen die namelijk zonder hockey, boten en wereldreizen kunnen leven en vooral los kunnen gaan in een ouderwets potje oud hollandsch 'zoveel mogelijk meningen in 1 zin proppen zonder komma's te gebruiken'....

Duss...thanx I'll keep it in mind.... ;-)

@Tirza: volgens mij stond dat in m'n profiel, waarom heb je niet op me gereageerd? ;-)

@David...
uhm... klein praktisch minpuntdingetje van geen lidmaatschap op e-matching hebben en nu dus pas via een google-omweg je essay gelezen... sorry.... :o)

@Tirza: je moiet altijd in mogelijkheden denken ;-)

De vraag is waarom je dat aan het Googlen was!


Bezoek e-Matching Reviews over e-Matching

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over e-Matching
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden