Reviews van deze auteur

Absolute oplichterij !!!

Review over Be2

En dan druk ik me nog bescheiden uit ! Ook ik ben in m'n (achteraf) naïviteit in de praktijken van deze "datingsite" getrapt. In het begin ziet het er allemaal betrouwbaar en professioneel uit. Echter, al heel snel had ik door dat van deze site werkelijk helemaal niets klopt. Ik had, achteraf stom natuurlijk, gereageerd op een bericht waarin een e-mailadres stond. Het profiel sprak me aan, dus ik dacht dat dit geen kwaad kon. Ik kreeg meteen een bericht terug vol moet taalfouten met een heel zielig verhaal. Het emailadres waar het bericht vandaan kwam was ook totaal anders. Meteen heb ik teruggemaild dat ik het idee had dat ik in de maling werd genomen. Ik kreeg vervolgens een reactie in het Engels met de vraag wat ik bedoelde. Nadien heb ik niets meer van deze "persoon" gehoord.

Al vrij snel kwam ik er achter dat er ongelooflijk veel spammers / oplichters op de site actief zijn. In het begin heb ik zeer regelmatig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om via de site melding te maken van een nepprofiel. Deze werd snel verwijderd, maar in no-time was dit profiel weer in de lucht, echter onder een andere nickname. Maakt Be2 zelf deze nepprofielen aan en wordt met deze oplichters onder één hoedje gespeeld ? Deze oplichters schromen overigens niet om het allemaal net echt te laten lijken door deze "persoon" ook op Facebook te zetten. Deze figuren hebben vrijwel allemaal een zeer hoog Oostblok of Aziatisch gehalte (niet discriminerend bedoeld, overigens). Met de meldingen ben ik dus maar gestopt, want het is dweilen met de kraan open.

Verder is het zo dat ook als betalend lid de foto's in minimaal de helft van de gevallen niet zichtbaar zijn en de profielen niet volledig zijn ingevuld. Daarmee wordt het dus vrijwel onmogelijk gemaakt om een beeld van iemand te krijgen. Bovendien bepaalt Be2 mijn matches, zogenaamd op basis van mijn gegevens. Als er een keuze gemaakt moet worden, dan maak ik deze zelf wel.

Het aantal serieuze berichten dat ik tot nu toe heb gekregen is nul-komma-nul. M'n inbox staat wel vol met de standaardberichten van Be2. Het vermoeden bestaat dat Be2 bewust berichten niet doorstuurt, gewoon om iemand zo lang mogelijk actief te laten.

Inmiddels heb ik m'n premiumlidmaatschap op drie manieren opgezegd; via het contactformulier, via de ergens ver weggestopte mogelijkheid op de site en via de email. Het wachten is nu op de bevestiging daarvan door Be2. In ieder geval hou ik mijn betalingen zeer goed in de gaten.

Alles is dus één grote nepzooi, waarbij het draait om gemakkelijk geld verdienen en misleiding ! Wat mij betreft wordt er een strafrechtelijke grond gevonden waarmee dit bedrijf kan worden aangepakt.

Sterke punten
Mijn beoordeling is duidelijk genoeg; die zijn er niet.

Zwakke punten
- Gruwelijk veel nepprofielen en oplichters, waar Be2 helemaal niets aan doet.
- Totaal geen reacties, behalve de voorgeprogrammeerde berichten van Be2.
- Heel goed opletten bij opzeggen. Bewaar alle correspondentie.
- Algemene voorwaarden zijn een lachtertje
- Zeer onbetrouwbaar en misleidend.
- Schandalig dat deze praktijken niet worden aangepakt !

reacties:

Review: zinloos

Klopt inderdaad helemaal niks van de site. Onlangs een mailtje terug gehad in gebrekkig Nederlands van een lerares uit Lemmer (yeah, right), waarvan ik het e-mailadres waarvan het verzonden was meteen niet vertrouwde. Emails van Be2 van zogenaamde interssante matching, vervolgens bekijk je dat en dan? Geen foto, geen volledig ingevuld profiel, maar wel een compabiliteitswaarde. Knap! Je wordt gewoon genept.