Reviews van deze auteur

fake profielen

Review over Lexa

Ik zit nu zo'n 6 maand op Lexa. In de ene browser doet de site het wat beter dan in de andere, ik gebruik ondertussen Firefox. De site is uitgebreid met verschillende mogelijkheden voor berichten, flirts, etc. Ook kan je op verschillende manieren zoeken.

De opties "ik ben hun perfecte match" en "zij zijn mijn perfecte match" zijn belachelijk, omdat ze niet geografisch beperkt zijn, dus ik krijg dan allemaal vrouwen in Spanje, Italië en nog verder weg.

Er is iets dat 'Lexamore' heet, een extra optie waarvan het onduidelijk is wat het inhoudt en wat het kost. Ook zit je er zomaar mee opgescheept als je bijvoorbeeld ergens een vraag beantwoord. Dan staat er ergens "Wil je beter weten welke partner bij je past" ofzo, klik je "ja", dan heb je opeens Lexamore.

Groot minpunt zijn natuurlijk de fake profielen die door Lexa zelf aangemaakt worden. Na een tijdje zijn ze makkelijk te herkennen: Eén foto, niet rokend, maar partner mag roken, geen eigen profieltekst (dus alleen leeftijd, lengte, ogen- en haarkleur, etc.) en geen eisen aan de partner, behalve een ruime leeftijdsmarge (bijv. 25 tot 55 jaar).

Sterke punten
Uitgebreid, verschillende opties

Zwakke punten
- onduidelijke optie van 'Lexamore'
- fake profielen van Lexa zelf
- internationaal, dus veel ruis van mensen die ver weg wonen.

reacties:

Review: fake profielen

Beste Christine,
Bedankt voor de uitgebreide reactie.

Wat Lexamore betreft blijf ik van mening dat het een onduidelijke constructie is, waarbij een handeling van een bezoeker (ergens op klikken uit nieuwsgierigheid) leidt tot iets wat hij/zij niet verwacht (automatische inschrijving bij Lexamore).

Wat de fake-profielen betreft: "I stand corrected" zoals dat in het Engels heet.
Ik heb inderdaad geen enkele aanwijzing dat Lexa deze zelf aanmaakt. Bovendien zie ik dat deze dames na een paar dagen weer verdwenen zijn uit de lijst van "Wie heeft mijn profiel bekeken", dus blijkbaar worden ze vanzelf opgeruimd of doet Lexa dat.
Misschien dat Lexa deze fakers zelf al herkent. Behalve de eerder beschreven karakteristieken, wonen ze allemaal in de randstad en komen na 23.00 uur online en bezoeken mijn profiel in groepjes van 2 of 3 tegelijk. :D

Mijn excuses dat ik iets te snel conclusies trok. Dat was niet okay.

Groeten, Daan