Reviews van deze auteur

Een datingsite die echt werkt!

Review over Pepper

Absoluut niet into online dating, maar uiteindelijk toch overstag gegaan. Zowel een "klassieke" site (lexa) als Pepper geprobeerd. En Pepper wint het toch echt duidelijk! In plaats van dat je als man ongewild deelnemer wordt aan een rat-race waarbij je dus blijkbaar maar iedereen moet gaan aanschrijven in de hoop dat je ooit een reactie krijgt is het aantal matches bij Pepper beperkt.\r\n\r\nDat heeft nadelen, natuurlijk, maar ik denk uiteindelijk meer voordelen. Op Pepper al na een paar dagen echt goed persoonlijk contact met een aantal leuke matches en ook al een twee of drie dates in het vooruitzicht. Het \"moodboard\" werkt echt prima en geeft je een hele goede indruk van de ander, zonder enorme lappen tekst.\r\n\r\nNatuurlijk zijn er hier en daar nog wel wat verbeterpuntjes. Met name in de interface. Het principe achter Pepper vind ik echter prima werken. En ik krijg elke dag ook weer 3 nieuwe matches. Natuurlijk blijken die niet allemaal een goede match te zijn, maar elke dag zit er zeker iemand tussen waar een flink aantal raakvlakken mee zijn. En het is ook prima dat je niet tientallen matches tegelijk ziet of kunt zien. Het is immers onzin om met zoveel mensen tegelijk contact te leggen. Dat is ook niet eerlijk tegenover de ander!

Sterke punten
Moodboard, beperking aantal matches

Zwakke punten
Nog wat kinderziektes in de interface

reacties:

Review: Je moet vooral lang lid blijven en veel betalen!

Ik ben het niet eens met deze reactie. Het is wat simpel geredeneerd. Ik zou juist het omgekeerde willen stellen: het is /wel/ in het belang van een dating site dat "leden", oftewel klanten zo snel mogelijk een partner vinden. Want dat levert positieve feedback op van twee mensen en leidt dus weer tot nieuwe klanten. En uiteindelijk zijn er altijd genoeg singles in Nederland en een goed werkende dating site waar mensen elkaar ook echt op vinden zal dus nooit gebrek aan klandizie hebben.

Met een business model zoals geschetst in deze review trek je uiteindelijk aan het kortste eind als ondernemer. Immers, klanten raken gefrustreerd, lopen weg en verkondigen dat ook vooral luid en duidelijk tegenover iedereen die het maar wil horen. Dan heb je misschien op de korte termijn wat meer verdiend, maar op de lange termijn helemaal niets.

Ik kwam er na een totaal misgelopen contact op Lexa inderdaad achter dat diverse mailtjes die we naar elkaar hadden gestuurd nooit bij de ander waren aangekomen. Omdat er bijvoorbeeld een URL of mailadres in stond. Bizar natuurlijk, want het uiteindelijke doel van zo'n datingsite zou toch juist moeten zijn dat je met elkaar in contact komt!

Pepper doet dat soort dingen niet. En inderdaad ga je dan al vrij snel buiten de site mailen, sms'en of whatsappen met elkaar. Maar dat is toch ook normaal? En als mensen elkaar uiteindelijk vinden is Pepper inderdaad twee klanten kwijt, maar misschien ook wel een paar klanten rijker uit de vrienden- en kennissenkring van hen!

Ik heb vooralsnog hele goede ervaringen met Pepper! En zoals het er nu uit ziet is Pepper inderdaad binnenkort twee klanten kwijt. Maar ik zal mijn goede ervaringen zeker ook delen met anderen en ze dus ook aanraden!