verdienmodel

verdienmodel

Sinds de komst van Tinder zijn reguliere datingsites leeggelopen. En dat is natuurlijk goed nieuws want datingsites hebben er een potje van gemaakt. Helaas lost tinder niet het fundamentele probleem van de man/vrouw verhoudingen op. Ik heb een aantal vrouwen gevraagd naar de hoeveelheid matches en dat loopt al snel op naar tientallen binnen korte tijd. Je ziet dan ook dezelfde problemen als op datingsites: passieve vrouwen die geen enkele moeite doen, vrouwen die alleen komen voor een egoboost en last but not least ongelooflijk kritische en zichzelf overschattende vrouwen. Als je letterlijk binnen handbereik en binnen no-time zoveel bevestiging krijgt is dat natuurlijk niet zo vreemd. Kwalijk kan ik ze het niet nemen, al moeten ze dan ook niet gaan zeuren dat mannen enkel uit zijn op een one night stand..... Je kunt het als man zijnde nog zo goed voor elkaar hebben, maar met een doorsnee uiterlijk zullen de vrouwen je volgens de 80/20 regel verwerpen. Tinder maakt handig gebruik hiervan door tal van betaalopties aan te bieden. Mensen die met de gratis versie weinig succes hebben (veelal mannen dus) zullen dan in de verleiding komen te betalen voor extra opties in de hoop dan wel succes te krijgen. Zo probeert Tinder de investering weer terug te krijgen. Grofweg 15 euro voor een maand gebruik van een app kan met grote aantallen flink wat opleveren. Ik moet zeggen dat de boost wel eens een match genereert maar veel stelt het niet voor. En wat betreft onbeperkt swipen, op een gegeven moment is de vijver in jouw omgeving gewoon leeg en geeft tinder aan dat er geen nieuwe personen in jouw omgeving zijn. Het probleem van de scheve man/vrouw-verhouding en de hieruit voortvloeiende buitensporige verwachtingspatronen is er nog steeds. Dus uiteindelijk heb je maar nauwelijks iets aan de betaalde versie. Ik raad iedereen aan vooral NIET te betalen voor Tinder. Je betaalt namelijk voor een produkt waarvan je maar weinig weet. Hoeveel potentiele kandidaten zijn er? Wat is de man/vrouw verhouding?
Als het met de gratis versie niet lukt, waarom dan niet en waarom zou het met de betaalde versie dan wel lukken?

Sterke punten
gratis versie

Zwakke punten
man/vrouw verhoudingen bedenkelijk
betaalde versie te duur voor wat het (extra) oplevert

Bezoek Tinder Reviews over Tinder

4 reacties

Het klopt wel wat je schrijft. Even 2 tips: 1: als je geen nieuwe dames meer in jouw omgeving zijn, meld je dan ad van Tinder (uitschrijven dus) en meld je vervolgens weer aan (inschrijven dus). é voila, ineeens zijn er weer nieuwe kandidaten. tip 2 (en deze is echt gemeen). Is het je wel eens opgevallen dat er dames voorgesteld worden, die buiten de door jou ingestelde maximum aantal kilometers vallen? Tinder stelt ondanmks je instellingen toch 'kandidaten' voor die jou 'geliked' hebben. Dus ga eens naar instellongen en zet de maximale afstand op zo klein mogelijk. Bij mij is dat 2 km. En kok vervolgens naar kandidaten in de buurt. Degenen die dan voorgesteld worden hebben allen jou geliked. Uitkiezen maar!

Dat van die afstandstruc wist ik niet, ga ik testen, dank hiervoor.
Ik heb inmiddels de app opnieuw geinstalleerd en swipen maar, totdat mn likes op waren. Na een bepaalde tijd krijg je weer een nieuwe hoeveelheid likes ter beschikking, maar wat schetst mijn verbazing? Ik zie voor een groot deel weer dezelfde personen voorbij komen! Ik kan me niet voorstellen dat er zoveel vrouwen zijn die binnen een dag tijd de app opnieuw hebben geinstalleerd. Is het dan een storing? Is het een truc van tinder om mensen hun beperkt aantal likes te verkwanselen om hen vervolgens te verleiden tot het nemen van een betaald abonnement? Lijkt me nogal doorzichtig.

Ik heb inmiddels heel wat vrouwen geliked. Kreeg hieruit een enkele match. Zij stuurt waarschijnlijk niet als eerste een bericht. En de ervaring leert dat initiatieven nergens toe leiden dus ik kijk het nog even aan.

Moederbedrijf matchgroup heeft financiële cijfers gepubliceerd welke online gewoon te vinden zijn. Hierin wordt gemeld dat er inmiddels meer dan 1 miljoen betalende tinder profielen wereldwijd zijn. Reken maar uit. Gewoon een miljoenen business. Natuurlijk zal men er alles aan doen om mensen te laten betalen.

Na ongeveer slechts een week heb ik alle vrouwen binnen een straal van 50 km gezien (stedelijk gebied notabene). Ik herkende er legio vrouwen van datingsites als relatie-(annex alimentatie-)planet en e-matching. Uberkritische vrouwen dus die eindigen met een paar katten in plaats van een man. Een handjevol matches waarbij ik natuurlijk weer de initiatiefnemer/entertainer kon uithangen. Een leuke match waarmee ik een en ander heb uitgewisseld, maar was ineens vertrokken. Met de rest was geen communicatie mogelijk (niet antwoorden, arrogant, een raar engelstalig figuur vermoedelijk scammer) . Op Tinder is het net als op datingsites een mannenboel waar vrouwen de dienst uit maken en alleen oog hebben voor de bovenste top van mannen (qua uiterlijk dan). Betalen voor tinder gaat hier geen verandering in brengen.

Bezoek Tinder Reviews over Tinder

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Tinder
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden