3 Valkuilen tijdens online daten

3 Valkuilen tijdens online daten

Online daten is niet alleen leuk, maar ook heel spannend. Hoe zorg je er nou voor dat het maximale uit een datingsite haalt? In dit artikel wordt je op de hoogte gebracht van de grootste valkuilen.

#1 Een leeg profielpagina

Niks is een grotere afknapper dan een leeg profiel. Uiteindelijk bepaalt jouw profiel of iemand zin heeft om met jou te praten. Een succesvol profiel probeert de bezoeker zicht te geven op jouw persoonlijkheid, jouw interesses en het soort leven wat je hebt. Je kan je profiel beschouwen als een advertentie waarin je jezelf ‘aanprijst’. Plaats een persoonlijke tekst op je profiel. Daarmee verhoog je je kansen en spreekt iemand je vast snel aan.

#2 Wees origineel

Veel profielen lijken op elkaar. Mensen beschrijven zichzelf vaak als ‘makkelijk in de omgang, sportief en spontaan’. Wees daarom origineel en neem de tijd om jouw profiel in te vullen. Een goed ingevulde profiel zegt ook wat over jouw persoonlijkheid.

#3 Kies een gepaste profielfoto

Jouw profielfoto is verantwoordelijk voor wat soort mensen jij online aantrekt. Sta je ingeschreven bij een reguliere datingsite en op zoek naar een serieuze relatie? Kies dan voor een leuke, maar gepaste profielfoto. Als je kiest voor een te blote foto, is de kans groot dat je alleen mensen aantrekt die op zoek zijn naar seks in plaats van een serieuze relatie. Sta je ingeschreven bij een erotische datingsite en wil je jouw privacy nog waarborgen? Kies dan niet voor een foto van jezelf, maar een andere afbeelding als profielfoto. Deel alleen foto’s van jezelf aan mensen wie je vertrouwt.


De gouden tip hier, deel zo min mogelijk foto’s en video’s van jezelf met anderen online. Uiteindelijk weet je nooit waarvoor jouw foto’s en video’s gebruikt worden.

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden