Reviews van deze auteur

Badoo is erg achteruit gegaan

Review over Badoo

Ik snap eigenlijk niet waarom ik nog steeds lid ben van Badoo. Zou mijn account eigenlijk gewoon moeten verwijderen.

Wat er gezegd wordt hier in de andere reviews over de fakeheids-factor van Badoo klopt grotendeels.

Als je een week niet ingelogd hebt dan zal je zien dat je inderdaad automatisch een email krijgt van Badoo dat een paar leuke vrouwen je profiel hebben bezocht onder het mom van 'deze vrouwen willen met je chatten'. Natuurlijk onzin, die vrouwen weten van niets, laat staan dat die profielen echt zijn.

Er is niks mis met het vragen van geld voor bepaalde zaken maar Badoo zet de mannen en vrouwen zó tegen elkaar op dat je vooral als man financieel uitgeknepen wordt. Wil je meer bezoekers? Betalen! Wil je meer berichtjes sturen? Betalen! Dit gebeurt via de Credits die je kunt kopen. Leuk bedacht zodat je niet door hebt hoeveel geld je eigenlijk spendeert.

Zo moet je tegenwoordig ook betalen als je een leuke meid wilt aanspreken die al populair is. Slim bedacht. Maar ook triest, want Badoo's aantal actieve vrouwenleden is erg onder de maat. Omdat de site laagdrempelig (lees: gratis) is gaan er allerlei mannen vieze praat uitslaan en dan is de leuke vrouw natuurlijk gelijk niet meer terug te zien op de site.

Profiel blijft wel staan natuurlijk, want ja, ze maken het niet makkelijk om het te verwijderen en ze hebben vrouwelijke profielen hard nodig om de mannen hun geld uit te knijpen.

Voor het vrouwen aantal hoef je het ook niet te doen. De ratio man-vrouw is schat ik zo rond de 5 op 1. Reken daarbij alle verlaten of nepprofielen erbij.. en je hoeft niet lang na te denken om te begrijpen waarom je bijna geen reacties terug krijgt. Nouja, behalve van 'restant' vrouwen misschien. Diegene met 3 kinderen, beneden gemiddelde looks, vol tattoo's en nogal overgewicht.

Laten we eerlijk zijn; dating sites staan sterk in het voordeel van de vrouwen. Het is een goede manier om snel veel vrouwen te vinden, maar daar houdt het bij op. Beter kan je je geld besteden aan een hobby waar je wel echte leuke vrouwen ontmoet.

Want dating sites, zijn en worden steeds meer geldklopperij, en vooral de man - aangezien er nog steeds verwacht wordt dat hij de eerste zet doet - is hier de klos.

Sterke punten
+ Laagdrempelig/gratis account aanmaken

Zwakke punten
- Te veel fake profielen
- Veel te weinig vrouwen aanbod
- Zelden een reactie terug
- Nepreacties van vrouwen
- Sprake van geldklopperij
- Zonde van je tijd

Wel kansen, maar kans op succes is verdeeld

Review over Badoo

Ik heb af en aan op Badoo gezeten, enkele jaren terug kon je nog een bericht sturen naar leuke meiden en kreeg je nog wel eens wat terug.

Maar nu kun je elke dag het maximale aantal berichten sturen en deze zo origineel mogelijk schrijven, maar je krijgt gewoon GEEN antwoord terug! Sterker nog, de berichten worden niet eens gelezen! De eerste gedachte die in je op komt is dat het allemaal 'uptight bitches' zijn maar omdat de berichten niet eens gelezen worden is er iets anders aan de hand.

Het is niet zozeer dat het gros van de profielen nep zijn, maar de volgende feiten maken dat je geen bericht terug krijgt:

- Meiden met mooie foto's worden enorm overspoelt door berichten, waardoor zij het niet meer bij kunnen houden (afhaken door tijdgebrek/besluiteloosheid/overspoeling).
- Elke idioot kan gratis met meiden chatten en allerlei vunzige praat uitslaan hetgeen de mooie en leuke meiden erg afschrikken en mogelijk wegjagen.
- Badoo geeft standaard voor alles email/sms notificaties; van een bericht bij een meid haar foto of chat bericht; ik zou ook alles uit zetten en niet meer naar de site omkijken door deze 'spam'.
- Omdat de site laagdrempelig is en gratis, maken veel meiden een profiel aan en kijken er niet of weinig naar om, laat staan dat ze nog reageren.
- Mooie meiden kunnen hogere eisen stellen. Als je maar 1 foto hebt en daarop er uit ziet als een sloeber en geen profiel informatie hebt kun je het snel vergeten.
- Er zijn een aantal nep- en dubbele profielen aanwezig. Sommige meiden doen dit om hun kansen te vergroten en andere zijn simpelweg oplichters.
- Doordat mooie en leuke meiden zoveel reacties en complimenten krijgen gaan hun eisen omhoog, en is kans op een antwoord klein.
- Weet ook dat veel meiden hun Badoo niet eens meer checken. Als er staat 'was online meer dan een week geleden' zou ik niet de moeite doen om te reageren.

En mede-mannen.. vergeet niet op datingsites zo veel mogelijk goede foto's en informatie aan je profiel toe te voegen. En wees origineel bij het sturen van chat berichten! Geen 'hallo' of 'hoi' sturen.

Ik heb overigens wel een real life date gehad via Badoo en chat conversaties maar dit betrof meestal minderheden zoals Poolse meiden, Filipijnse meiden etc. die in Nederland wonen.

De laagdrempeligheid van Badoo is handig voor single mannen en vrouwen maar maakt ook dat beide groepen lak aan elkaar hebben wat de sfeer verpest en kansen verkleint.

Sterke punten
- Laagdrempelig
- Gratis en makkelijk chatten
- Overvloed aan profielen
- Functioneel en overzichtelijk

Zwakke punten
- Dubbele en nep-profielen
- Slechte sfeer
- Leden zijn laks (vrouwen) en grof (mannen)
- Leden stoppen weinig moeite in hun profiel
- Door de laagdrempeligheid is er een kleinere kans op antwoord van vrouwen dan in vergelijking met andere dating sites

reacties: