Reviews van deze auteur

Paiq - Positieve boordeling: Fris en leuk concept!

Review over Paiq

Ik zit al enige tijd op deze site en heb hier vele leuke en uiteenlopende contacten opgedaan! (Y)

Deze volledig gratis site biedt een hoop mogelijkheden om mensen op een ongedwongen manier kennis te laten maken via een chat.
Het speciale van de chat is dat ongeveer de eerste 15 minuten de foto van de andere persoon nog niet zichtbaar is. Dit geeft als voordeel dat je meer oog nog hebt voor wat de persoon te vertellen heeft, dan hoe de persoon er alleen uitziet.
Vooraf kan je Do's en Don't opgeven in je profiel. Als in de chat dan dat woord of die zin geschreven wordt, dan ziet de ander of dat een Do of Don't van je is.

Het is een heel ander concept dan de standaard datingsite, waar iedereen door de profielen heen bladert en waar diegene die een leuke of opvallende foto hebben als eerste aangemerkt of aangeschreven worden.
Daarnaast is de drempel op een reguliere datingsite vaak moeilijk om een eerste bericht te sturen, omdat in het profiel al vele dingen genoemd zijn. Vragen als "wat voor werk doe je" of "wat zijn je hobbies" zijn vaak al omschreven.
Ook is het met de communicatie vaak zo dat je (als de andere online is) je meteen een antwoord terug kan krijgen en dus niet hele lappen / brieven tekst hoeft te schrijven.

Naast Matches, die gebaseerd op vooraf aangegeven voorkeuren worden geselecteerd, en daarbij op veel punten theoretisch overeen komen, kun je ook Speeddaten of Battledaten.

Speeddaten is dat je bij een groep van online zijnde personen in jouw interesse een voorstel wordt gedaan of je met die persoon wilt chatten. Daarbij wordt dus ook de waarschuwing gegeven dat dit ook "slechte" matches kunnen zijn. Bijvoorbeeld punten wat je absoluut niet wilt aan / bij de ander. Maar toch door het gesprek aan te gaan kunnen leuke nieuwe contacten ontstaan waar je zelf bij een reguliere datingsite niet toe was gekomen. (Bijvoorbeeld als daar het filter aanstaat dat je geen persoon met kinderen wilt, dan zal je ze ook nooit zien)

Battledaten gaat vanuit 1 persoon en 2 andere personen zullen "battlen" om de persoon die de chat heeft opgezet... 5 minuten hebben beide partijen de tijd om hun verhaal te vertellen of de vragen te beantwoorden en daarna moet er gekozen worden...

Op de website heb je vooraf een aantal credits, deze kun verhogen door mensen te beoordelen tijdens de chat of door nieuwe leden aan te brengen, of door te kopen.
Met credits kun je onder andere extra speeddates en battledates kopen (je hebt er standaard 2 per dag gratis)
Je kunt cheaten, waardoor je eerder ziet hoe de ander er uit ziet of je een Do of Don't te weten komt van de ander.

Sterke punten
- Je leert op een makkelijke manier (laagdrempelig) nieuwe mensen kennen

- Het is geheel gratis! (niet alleen het inschrijven en dan beperkingen zoals vele anderen sites)

- Er zit een ingebouwe life helpdesk in, via chat te bereiken

- Veel opties

- Gratis notifier waarmee je op je PC / MAC toch ook als je je browser niet open hebt, kunt zien of er mensen online zijn en een berichtje hebben gestuurd.

- Je kunt credits kopen of verdienen.

- Leuk concept met Do's en Don'ts in de chat.

Zwakke punten
- Het is verslavend ;) (vreet dus tijd..)

- De afstanden tussen de personen (hemelsbreed weergegeven) lijkt vaak niet te kloppen.

- Als iemand je uit zijn lijst verwijdert moet een behoorlijk aantal credits worden betaald om die ander te benaderen, vaak net te hoog om dat te doen.

- Het notitie stukje (waar je snel wat keywoorden van die persoon neer kunt zetten) van een persoon zit er wel in, maar is niet al te makkelijk te bereiken.

reacties:

Review: Dus.....

Fred,

Je hebt wel 8x nodig gehad om aan te geven dat je Paiq niet aanbeveelt bij je vrienden.. Voor mij was 1 reactie genoeg en duidelijk geweest.
Als ik zoek op je reacties gebaseerd op je IP dan zie ik dat je alleen maar klachten hebt over Paiq, geen enkele andere site een review geeft en ook nergens een positief punt over kunt vertellen.
Het begint een beetje op een persoonlijke obsessie van je te lijken.

Ik heb geen idee waar jouw onvrede tegen Paiq vandaan komt, maar zoals ik schreef, je hebt je punt tot 8x toe duidelijk geprobeerd te maken...

Er zullen zeker wel meer positieve reacties komen gebaseerd op Paiq, blijf je bij elke reactie een tegenreactie geven en zeggen dat de mensen de waarheid niet zeggen / dat zij leugenaars zijn? Wordt de lijst van Joost, Prive en Jan uitgebreidt tot 10 namen.. tot 20 namen?

Paiq is niet jouw site.. Duidelijk!
Ga verder met je leven en zie niet meteen iemand die niet volgens jouw gedachte of mening leeft als een faker of medewerker van Paiq.

Groetjes en veel date plezier op een andere site,
Joost

Review: Doorgestoken kaart deze poll

Fred, ik ben noch gesponsort, noch aan de drugs.. dat even om te beginnen.

Jij kan, net als elk ander persoon per dag 2 GRATIS speeddates krijgen. Wil je er meer, dan kost dat je slechts 10 credits (als ik het me goed herinner).
Dan heb je ook nog de optie om op speeddates van dames te reageren.. wederom..GRATIS!
Als je met iemand aan het chatten bent zie je dat de vraag wordt gesteld hoe het contact met die persoon verloopt. Dat kost je maximaal 5 seconden en naar mate je dat vaker doet krijg je tot wel 8 credits.. wederom.. GRATIS.
Kijk als jij eerder een Match wilt, meer wilt speeddaten, foto's wilt cheaten, dan KAN j er voor kiezen dat te kopen... maar niets "moet", zoals jij schrijft, het gaat om de extra's, en niet meteen een beperking vanaf de start.

Jij vindt het maar normaal dat je alles hier je gratis krijgt... Maar bedenk wel dat die personen er een hoop tijd in hebben gestoken, daarnaast staat er ergens ook nog een webserver dag en nacht voor jou klaar die ook zijn stroom en afschrijving heeft..
Koop je 500 credits, dan kan je weken vooruit en betaal je 9 euro... heb jij een betere site die je dat kan bieden?

Ik zet mijn ervaring en mening op deze site, ik op de site er leuke tijd (gehad) en leuke contacten op gedaan, dat jouw ervaring daarmee anders is.. dat kan, maar denk even na voor je een flame berichtje stuurt!
Mijn mening is dat jouw bericht verder weinig waarde heeft, aangezien je niet aanbevelingen geeft wat wel goede of slechte punten zijn of wat dan wel "the place to be" is voor de happy single. Als je verandering wilt... geef het dan aan!

Review: Doorgestoken kaart deze poll

Fred,

Je hebt mijn MENING kunnen lezen.
Dat jij het er niet mee eens bent, dat is je goed recht.

Ik zie Paiq heel anders dan jij en ben een blije gebruiker zonder enig belang of aandeel in de site.
Iets of iemand afbranden is zo makkelijk, maar ergens eens de tijd en moeite voor nemen om naar de positieve punten te kijken gaat mij blijkbaar beter af dan jou.

Leuke contacten doe je ook op door 2x per dag op de speeddate knop te klikken... In mijn lijstje met contacten staan genoeg leuke en gezellige dames... Dat dit bij jou niet zo is, ligt dat aan het feit dat je de GRATIS speeddates niet gebruikt, of dat de dames jou niet zo leuk vinden?

Ik hoop dat je op een andere site zoals Badoo wel je geluk vindt.
En probeer je vooroordelen voor jezelf te houden AUB!

Groetjes,
Joost