Reviews van deze auteur

Slecht opgezette datingsite

Review over Lexa

Deze keer een echte datingsite, echter hun bewering in de reclames dat het de nummer 1 datingsite van Nederland zou zijn kunnen ze niet waarmaken.

Ik heb zelf een tijdlang op Lexa gezeten met een abonnement. Ik heb er in anderhalf jaar tijd 3 echte dates uit gehaald. Helaas toch ook moeten constateren dat er veel fake profielen zijn waar scammers achter zitten, veelal vanuit Rusland en Oost-Europa. Zogenaamd Russische of vrouwen uit Oekraïne die eeuwige trouw aan je beloven, maar direct een e-mail adres sturen om verder te communiceren. Na een aantal berichten wisselen waarbij ze de mooiste foto's sturen, komt de aap uit de mouw: de reis naar Nederland kost hun teveel en of je dan even kan helpen met de kosten.

De dates die ik heb gehad waren leuk, de laatste zelfs een korte relatie van 7 maanden mee gehad. Echter wel gemerkt dat veel vrouwen op Lexa "beschadigd" zijn. Ze dragen een rugzak mee met een verleden wat ze nog niet verwerkt hebben, waardoor je heel veel geduld moet opbrengen en uiteindelijk weer alleen achterblijft. De ene kwam er na twee dagen achter er nog niet klaar voor te zijn, de ander na ruim een maand. De laatste was in het begin leuk, maar gaandeweg bleek ook haar verleden te gaan opspelen.
Wat opviel is dat allen in het profiel hebben staan op zoek te zijn naar "de ware", omdat de beheerders geen teksten toestaan die intimiteiten suggereren. Maar bij de dates die ik daadwerkelijk had ging het de vrouwen in de eerste plaats puur om seks. Als man vind ik dat uiteraard helemaal niet erg, maar geeft wel aan dat het dating aspect op de site misleidend kan zijn.

Het nare van Lexa is wel dat je verplicht wordt een abonnement af te nemen om ook maar iets op de site te kunnen doen. Profielbezoekers, flirts en berichten kan je niet lezen of bekijken zonder abonnement. Dus als gratis lid is de site waardeloos.
De abonnementen zijn duur. Daarbij is het ook nog eens zo dat wanneer je een standaard abonnement afsluit, je nog niet alles kan. Om vrouwen op jouw berichten te kunnen laten reageren die zelf geen abonnee zijn, moet je een extra optie tegen betaling afnemen om Premium lid te worden.

Ook heb ik geconstateerd dat Lexa gekoppeld is aan datingsites in andere landen. Zo heb ik eens berichten uitgewisseld met een vrouw in Noord-Ierland en ontdekte dat de site waar zij zich ingeschreven had match.com heet. Later ontdekte ik soortgelijke koppelingen met een Franse, Belgische en Scandinavische datingsite. Je denkt dus op een Nederlandse site te zitten, maar in werkelijkheid is jouw profiel over heel de wereld te zien.

Het opzeggen van een abonnement is lastig en onduidelijk. Denk je opgezegd te hebben, blijkt er toch nog iets actief te staan waardoor er alsnog maandelijkse afschrijvingen van de bankrekening plaatsvinden. Dat is dus wel iets om goed te onthouden.

Al met al een echte datingsite, maar verre van aan te raden. Veel te dure abonnementen voor de slechte werking en kwaliteit van de site. Je kan geluk hebben en er een leuke date uit halen, maar dat is meer geluk dan wijsheid.

Sterke punten
Veel echte profielen.

Zwakke punten
Te hoge abonnementskosten en een slecht werkende site, waar ook scammers op actief zijn.

Volledig fake

Review over ZoekCougars

Ondanks de verrassende aanbeveling hier, is ook deze datingsite zo fake als wat.
Ik heb voor de lol vanmiddag een profiel aangemaakt om even te kijken. Op zich leuk dat een groot deel andere foto's zijn dan die door de Pink Lemon bende gebruikt wordt. Maar ook hier binnen de kortste keren overspoeld met berichten van vrouwen die het verplichte veld van woonplaats niet ingevuld hebben. En uiteraard allemaal pretenderen "om de hoek" te wonen. En ook hier zijn de vrouwen wel in staat berichten te maken met witregels tussen de tekst, wat voor een bezoeker van de site niet mogelijk is.
Erg doorzichtig. Je wordt lekker gemaakt met enkele gratis credits als "beloning" voor het invullen van het profiel en uploaden van foto's, maar uiteraard net niet genoeg om een bericht te sturen zodat je bijna gedwongen wordt credits bij te kopen.
Dus ook hier geldt: niet doen, site overslaan!

Sterke punten
Geen

Zwakke punten
Alles

Kostbare misleiding

Review over Adult18.club

Na teleurstellingen op dating sites zoals Lexa en Pepper, ben ik een beetje gaan rondkijken in de "adult" dating wereld.
Waar de meeste "foute" sites werken met credit pakketten en je per bericht 1 credit betaald (minimaal 10 credits à 1,00 euro per bericht), werkt deze site met munten. Minimale afname is een pakket munten à 19 euro (niet doen, is zonde van het geld).
Een bijkomstigheid is dat je voor het invullen, verifiëren en dagelijks inloggen van jouw account je gratis munten ontvangt. Op die manier kan je toch enig vermaak hebben, zonder dat het geld kost. Voor elke dag inloggen ontvang je 10 gratis munten en het sturen van 1 bericht kost 40 munten. Dus eens in de 4 dagen kan je dan een bericht sturen.
De profielen zijn zeer dubieus. Allereerst moet je jezelf afvragen hoe groot de kans is dat een vrouw zich op internet aanbied voor seks en al helemaal zichzelf zal blootgeven met naaktfoto's. De meeste foto's op deze site zijn wazig gemaakt, zodat je alsnog niets herkenbaars ziet. Ook de profielfoto's zijn zodanig klein, dat het lastig is goed te zien wat voor persoon er op de foto staat.
Ik heb al vaak reacties vanuit profielen gekregen wanneer ik aangaf geen munten te kopen wat ik dan doe op een adult dating site. Met andere woorden: er wordt dus van jou verwacht dat je maar met geld gaat smijten.
Er is geen enkel profiel echt, althans niet voor zover ik heb kunnen constateren. Het is bij dit soort sites toch al twijfelachtig of er echte profielen tussen zitten, want de meeste van dit soort sites hebben in de algemene voorwaarden een stuk staan dat zij het recht houden fictieve profielen te besturen en van daaruit berichten te genereren voor entertainment doeleinden. Echter maken zij geen herkenbaar onderscheid tussen fictieve en echte profielen, dus is dit alles gebaseerd op misleiding.
Daadwerkelijke afspraken komen er nooit. Als daar naar op zoek bent is het verstandiger een abonnement op Lexa te nemen, hoewel daar ook nep profielen aanwezig zijn en veel echte profielen zijn van "beschadigde" vrouwen die een rugzakje meedragen. En ja, ook daar zitten vrouwen die alleen op zoek zijn naar seks, hoewel het er niet is toegestaan dat openlijk in een profiel te zetten.
Terug naar Adult18: naar mijn mening strafbaar omdat het alleen op misleiding gebaseerd is. Daarnaast is er ook de grote vraag in hoeverre het prostitutie betreft, aangezien er (zogenaamd) seks aangeboden wordt tegen betaling voor munten. Alleen krijg je in de prostitutie waar voor je geld, op Adult18 krijg je niets. Tenzij je niet weet wat met jouw geld te doen en genoegen neemt met een kostbaar geil gesprek, zou ik afraden op dit soort sites ook maar iets van munten of credits te kopen.

Sterke punten
Gratis munten

Zwakke punten
Alles is nep.

reacties:

Review: Slecht opgezette datingsite

Een aantal reacties op mijn oorspronkelijke review hier herken ik wel.
Het heeft mij meerdere maanden van ergernis om de talloze Russische scammers gekost, voordat ik mijn eerste echte contact via Lexa te pakken had. En ja als veertiger pas je dan ook al vrij snel alleen in de smaak bij vrouwen die veertiger zijn of ouder. Wanneer je alle profielen bekijkt zit er inderdaad veel tussen wat, laat ik het netjes houden, niet van het type is dat ik aan mijn moeder en/of vrienden zou voorstellen. Het aantal wel aantrekkelijke vrouwen is beperkt en blijven zelf doorgaans ook maar voor korte tijd op Lexa, die kijken er meer uit nieuwsgierigheid en vinden het vervolgens ook tegenvallen.
Het heeft mij ook talloze flirts en berichten die nooit beantwoordt werden gekost, voordat ik de eerste echte reactie kreeg. Een voordeel van online daten is dat je een bredere horizon hebt en niet beperkt tot de eigen leefomgeving. En inderdaad, nagenoeg alle vrouwen blijken alleenstaande moeders te zijn, zo ook mijn eerste contact.
Op zich een leuke, vlotte vrouw, die ook vrij snel zelf voorstelde over te stappen op whatsapp. Succesvol eigen bedrijfje gehad wat ze op dat moment aan het opdoeken was, omdat het trendgevoelig was en de zaken terugliepen. Goed verzorgd en vrolijk. Tot mijn verbazing ging zij steeds pikantere berichtjes sturen met selfies in bikini, tot uiteindelijk zelfs filmpjes waarin ze zichzelf bevredigde met een vibrator. Totdat het wat mij betreft tijd werd iets te gaan afspreken en zij ineens 180 graden omdraaide en vond dat wij niet bij elkaar pasten. Dus geen date.
Niet veel later een tweede. Ook alleenstaande moeder met een eigen bedrijf. Maar deze keer kwam het wel tot een date. Ook hier al vrij snel over op whatsapp en na wat zinnen prikkelende berichten ging ik naar haar toe. Bleef er 2 nachten, waarna ik weer naar huis ging. Enkele dagen later draaide de wind en kwam zij erachter nog teveel met haar verleden (scheiding) in de knoop te zitten en niet verder te willen gaan. Jammer, maar we hebben wel nog steeds vriendschappelijk contact.
De volgende was veelbelovend. Had geen goed woord over voor Lexa en wilde er zo snel mogelijk weer vanaf. Ook hier snel over op whatsapp en enkele dagen later mee stappen. Ook hier weer een alleenstaande moeder met opgroeiende pubers. De avond eindigde in een hevig zoenend afscheid en vervolgens anderhalve maand een seksrelatie mee gehad. Maar ook zij kreeg last van spoken uit het verleden en kon het niet opbrengen verder te gaan. Ook met haar nog steeds vriendschappelijk contact.
De laatste ging ook zo vlot. Alleenstaande moeder met kinderen uit twee huwelijken, zelf ook actief aan het daten. Had geen herkenbare profielfoto, alleen een foto van een boomblad. Maar wekte mijn nieuwsgierigheid omdat ze mij een flirt stuurde. Dus weer whatsapp, foto's uitgewisseld en na enkele dagen werd ik uitgenodigd naar een vakantiepark te komen waar zij kerst en nieuwjaar met familie doorbracht (dus gelijk in het diepe en kennismaken met familie). Met haar ben ik 7 maanden omgegaan wat leek uit te groeien tot een serieuze relatie, totdat zij ineens respectloos en materialistisch gedrag naar mij toe ging vertonen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een niet echt leuke breuk en is contact ook niet meer mogelijk. Maar wel een leuke tijd gehad.

Mogelijk heb ik gewoon geluk gehad en heb ik dates/omgang gehad met enkele wel aantrekkelijke vrouwen via Lexa. Maar uiteindelijk zit ik nu alsnog weer met lege handen.
Recent nog eens een nieuw profiel gemaakt op Lexa, maar daar zitten nog steeds dezelfde troosteloze vrouwen op als anderhalf jaar geleden. En de site is er niet beter op geworden.
Mijn conclusie is dat online daten leuk kan zijn als je geluk hebt, maar het levert meer frustratie dan plezier op. Ik geloof niet meer in online dating. Het idee erachter is leuk, echter in de praktijk minder rooskleurig. Ik waag mijn kansen wel in het uitgaansleven of wellicht kom ik nog eens iets leuks tegen in de supermarkt.