Reviews geschreven door Shied (75906)

BeNaughty - Wat een ellende

15

Review:
Ook ik ben erin getrapt. Op advies van een maat hier aangemeld. Dacht eenmalig betaling voor maandabbo maar dit blijkt dus een auto incasso te zijn. Kwam hier pas achter toen ik van novalnet ag een mail kreeg dat ik 25 moest betalen voor een andere site. Mail was niet aan mij gericht maar aan een ander persoon met mijn banknr. Toen kwam ik erachter dat dit zaakje niet klopt.
Heb het bedrag tegengehouden en novalnet gemaild. (Geen reactie).
Met veel moeite mijn betalingen laten stoppen via tel. Je kreeg een Aziatisch vrouw die alles doet om je te houden. Na heel vaak te herhalen wat ik wil en dreigen. Had ze mijn benaughty en de onrechtmatig geopende wildspank site incassos gestopt. Hiervan 2 mails ontvangen.
Wonderbaarlijk kreeg ik een reactie mail van benaughty of ze mijn accounts moesten verwijderen. Dit hebben ze gedaan en ook 2 mails ervan gehad.

Echter novalnet stuurde mij een 2de mail nu met een bedrag van 31 euro. Nu weer gemaild met een directe annulering met reden. Helaas Geen reactie. Had benaughty weer gesproken, lopen dreigen met juridische stappen tegen ze en dat ik eiste via de mail dat ik het bedrag niet hoeft te betalen omdat mijn account verwijdert is.
Ze spelen een vervelend spel, je krijgt een mail over als je onvoldoende geld hebt je contact met je bank moet opnemen en je moet betalen voor bepaalde tijd anders sturen ze t door naar dus novalnet.

Mijn vraag is wat nu? Niet betalen is wat ik ga doen..of wel? lees hier veel dat novalnet het dan doorstuurt ri ned incasso bureau. Maar het bedrag word steeds hoger.
Als ik toch betaal wat gebeurd er dan? Stop dan idd alles? Of blijven ze komen?
Als ik niet betaald en het komt bij de Nederlandse incasso wat dan? Komen ze idd aan de deur? Lees hier geen berichten van mensen die dit hebben en hoe ze dit opgelost hebben?
Zit er nu absoluut niet op te wachten dat een incasso aan de deur staat.
Dus graag info en advies hierover.

Sterke punten:
Geen absoluut geen

Zwakke punten:
Alles, het is een frauduleuze bedrijf.

Shied beveelt BeNaughty NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 10 mei 2020

Geschreven door: Shied

Reactie op: Wat een ellende

Hoi Wim, allereerst je hebt al betaald. Waarschijnlijk zoals vele dachten voor 1 maand. Dit is dus incorrect en is een automatisch incasso verlenging.
Als je vanuit novalnet ag een mail krijgt dan moet je via je bank deze betaling stoppen. Bij mij hadden ze zonder medeweten een nieuwe account geopend bij hun partnersite.

Ik dacht zelf laat maar zitten na 1 maand is t klaar. Door dr mail van novalnet kwam ik er oa hier pas achter.
Ik heb het als volgt gedaan.
Volg de stappen om eerst de auto incasso te stoppen. Je moet dan bellen. Je krijgt een Aziatisch sprekend engels persoon aan de lijn. Maak heel duidelijk dat je de betaling en account wil stoppen en verwijderen. Ze gaan je overhalen etc. Blijf duidelijk en dreig met juridische stappen. Dit werkte bij mij. Check ook of ze geen andere accounts hebben aangemaakt. Zo ja deze ook meteen afsluiten.
Als het goed is krijg je dan 1 of meerdere mails dat de betaling is geannuleerd/gestopt.
Ik heb via [email protected] verzocht mijn account te verwijderen. Ze vroegen om bevestiging, dit gegeven en toen ook in mijn geval 2 mails van verwijdering gehad.

Nu zit ik alleen met het Duitse incasso bureau die namens hun 25 euro wil incasseren. Ik heb mails gestuurd en telefonisch contact gehad met terug mail aanvraag omtrent deze betaling. Heb geen reactie gehad tot nu toe.
Benaughty en bij mij dus wildspank spelen een spelletje dat ze 1 niet weten hoe en wat, en houden af.
Ik heb na dreig mailtjes een reactie gekregen dat ik.blijbaar voor een speciale offer heb gekozen?? Geen idee. Maar een free trial 2 voor 1 prijs. Dit betekend dat ik al betaald heb voor 2 sites voor 1 prijs. Die 25 euro is dus incorrect en onrechtmatig. Gelukkig heb ik Dus via mail deze antwoord gehad. Kan ik tegen ze gebruiken.

Ik heb gemeld dat dit dus niet klopt, fraude is. Gezegd dat ik acm ingelicht heb, en aangifte en rechtshulp ingeschakeld heb (laatste 2 is nu nog even bluf). Hierop nog geen reactie.

Wat men hier adviseert is niet betalen en blokkeren. Het is wel beangstigend dat ze t door sturen naar een ander incasso bureau en in sommige gevallen naar een Ned incasso. Echter lees ik hier ook nergens juiste oplossingen rondom deze situatie, of er daadwerkelijk iemamd langs komt etc.
Het is heel verleidelijk om het kleine bedrag maar te betalen om er vanaf te zijn. Alleen de garantie dat dit dan ook zo is.. is 50/50

Wellicht toch slim om hier alle ervaringen, tips en oplossingen bij te houden voor andere gedupeerde.
Om elkaar te helpen hierin

Datum: 10 mei 2020

Geschreven door: Shied

Reactie op: Wat een ellende

Nee is niet gemakkelijk. Je moet op het laatst bellen. Althans bij mij. Als je iemand spreekt in Engels. Goed je poot stijf houden,.duidelijk dwingen en dreigen met juridische stappen. Kap hun overhaal tacktiek gewoon af. Dan zetten ze het stop. En krijg je een bevestigingsmail. In mijn geval check aan de telefoon of er meer accounts geopend zijn, en die ook stoppen.
Het snelste is klikken op wachtwoord vergeten en dan via de mail duidelijk maken dat je je account wil verwijderen. Bij mij vragen ze om approval. Dit gedaan en beide accounts verwijdert. Met bevestiging.

Enige waar ik nu mee worstel is met een onterecht incasso vanuit novalnet.

Datum: 9 mei 2020

Geschreven door: Shied

Reactie op: Wat een ellende

Hoi Dirk. Dank.. het is nu nog zo dat novalnet nog de partij is. Heb een verhoging gehad nadat ze t niet konden afschrijven. Zoals velen hier.heb 2 kan de tijd. Acm gemaild, bellen kan door corona niet.
Ik betaal iig niks zoals door jou en anderen geadviseerd word. Alleen de vervolg acties die kunnen komen beangstigd mij. Lees geen info over als de Nederlandse incasso uiteindelijk ingezet word wat de ervaringen hierna zijn. Benaughty mailt mij dat ik een optie aangevinkt hebt voor een 2 voor 1 prijs deal of dit is geen idee. Dit betekend dan ook dat de bedrag die ze nu willen incasseren onrechtmatig is heb immers al betaald in het begin.
Dus ja.. wacht nog reactie van novalnet af.. verwacht er niks van. Blokker de betaling. Wil toch weten als call2collect het dossier krijgt uiteindelijk (blijkbaar nemen zij dit steeds over) hoe het dan opgelost word door andere gedupeerde

Datum: 8 mei 2020

Geschreven door: Shied

Reactie op: Wat een ellende

Hoi dit reeds gedaan. Maar dat houd de incasso niet tegen. Niet betalen kan ik doen. Maar deurwaarder schrik ik van. Als ik toch betaal is t dan klaar? Al mijn betalingen zijn gestopt als ook accounts verwijderd. Heb toch mail contact met benaughty en zij zeggen dat ik een 2 voor 1 optie heb gekozen. Had dus in t begin blijkbaar betaald voor 2 producten voor prijs van 1. Dus ze incasseren onterecht maar de rekening cancelen ze niet. Heb novalnet gesproken en ze gaan hierop terugkomen.
Komt er echt een deurwaarder uit ned langs hoe is dit opgelost bij sommige. En als je t kleine bedrag betaald wat gebeurt er dan?