Reviews geschreven door Jon (73473)

RelatiePlanet - Service onvoldoende

4

Review:
Op de hoofdpagina van Relatieplanet.nl staat als je betalend lid wordt dat je "onbeperkt berichten kan versturen en contactgegevens kan delen". Ze zijn alleen vergeten erbij te zeggen dat je je contactgegevens NIET kan delen met NIET-betalende leden. In mijn geval had ik 211 matches op basis van mijn voorkeuren. 7 vrouwen van die 211 matches waren betalend lid. Daar zat niet iemand tussen om contact mee te zoeken dus ik was snel klaar. Bij de overige niet-betalende leden zaten erg leuke vrouwen maar daar kon ik met geen mogelijkheid contact mee maken. Om die reden werkte relatieplanet niet voor mij en heb ik gevraagd om mijn lidmaatschap op te heffen en om mijn betaling terug te storten. Verder gaf relatieplanet bij mij aan dat ze de service gaan veranderen zeer binnenkort. En ik hoop dat ze het dan mogelijk maken dat je wel contactgegevens kan delen met niet-betalende leden. Als dat zo is, kom ik op deze review terug.

Sterke punten:
Als je niet tevreden bent over de service, geven ze na aandringen een refund van je betaalde lidmaatschap.

Zwakke punten:
Zie de review.

Date.nl - tevreden

0

Review:
Leuke en gratis datingsite. Zeker proberen.

Sterke punten:
Gratis en overzichtelijke site.

Zwakke punten:
Het aantal berichten dat je mag versturen is beperkt. Niet meer dan 1 bericht per uur naar een persoon.

Jon beveelt Date.nl aan bij vrienden/bekenden

Paiq - Nu een objectief oordeel...

0

Review:
Okay... 2 jaar geleden 8 weken op Paiq gezeten en ook dit jaar weer 4 weken, dus ik meen wel te kunnen oordelen waar het bij Paiq goed gaat of niet goed gaat. Ik zal beginnen met de nadelen en de voordelen te benoemen. Ik probeer de voornaamste nadelen en ook de voornaamste voordelen eerst op te noemen. Als laatste verbind ik er een conclusie aan.

Lees de nadelen: Zie het tekstvak "Zwakke punten" verder onderaan.
Lees de voordelen: Zie het tekstvak "Sterke punten" verder onderaan.

Eindconclusie:
Ik oordeel nu dat Paiq meer een chat-site is waar dates en relaties uit voort kunnen komen, dan dat het echt een dating site is. De reden waarom ik dit vind, is omdat een dating site mijns inziens gericht moet zijn om de omstandigheden te optimaliseren voor mensen om een date te krijgen. Paiq is geoptimaliseerd voor gezelligheid en anonimiteit en niet op het redelijk snel krijgen van een echt afspraakje. Het kan echter zijn (om de objectiviteit te borgen) dat mensen die op seks uit zijn, wel redelijk snel afspraken kunnen regelen via Paiq. Want hier en daar heb ik wel vrouwen gesproken die gewoon in waren voor een 'one nighter'. Helaas moet ik dan ook weer zeggen dat de kwaliteit van de vrouwen qua uiterlijk niet hoog ligt en hetzelfde geldt ook voor de mannen zo hoor ik de vrouwen klagen... Ik vermoed dat juist de geborgde anonimiteit met name mensen trekt die niet erg vertrouwen hebben in de mogelijkheden die hun uiterlijk biedt. Dit gebrek aan vertrouwen is helaas voor deze mensen vaak terecht omdat hun uiterlijk niet aan de 'standaarden' voldoet die de maatschappij voortbrengt.
Momenteel is het daten weer voorbij voor ondergetekende, maar als ik volgende keer weer ga internet-daten dan is voor mij de hoofdkeuze een betaalde account op Relatieplanet, tegelijkertijd een gratis account op Knuz.nl en Funkyfish.nl en ook tegelijkertijd weer een gratis Paiq account waar ik dan wel weer een eurootje of 15 spendeer aan credits, zodat je kan speeddaten wanneer je wilt. Tijdens het chatten op Paiq wordt je dan weer aangescherpt in de communicatie met de andere sekse en het is een welkome afwisseling tegen de verveling die ontstaat bij het browsen door de honderden profielen op Relatieplanet, Knuz.nl en Funkyfish.nl. Paiq is dus een leuke site en verdiend een hoge score. Maar wie binnen een paar maanden een echt leuke date of relatie wil scoren, die beveel ik liever Relatieplanet of Knuz.nl aan.

Reacties of commentaar welkom, en bij gebleken vergissingen ben ik zeker niet te beroerd om mijn vergissingen te rectificeren.

Jon S

Sterke punten:
- Gezelligheid:
Ook al geeft deze site vaak valse hoop, het chatten is gezellig en vaak klikt het matig tot redelijk tussen twee mensen als ze beiden de speeddate van 15 minuten overleven.

- Anonimiteit:
Paiq kun je volledig anoniem beleven, dus het is een uitstekende site om te starten met internet dating. Je kunt goed proeven of internet dating iets voor je zal zijn. Let wel op dat andere websites veel betere 'browse' mogelijkheden hebben, zodat je echt door profielen heen kan bladeren die met jouw profiel overkomen. Mijn ervaring is dat je zo sneller succes hebt om een date te scoren of een relatie te starten.

Zwakke punten:
- De foto's:
Hoe je het wendt of keert... seksuele aantrekkingskracht is toch voor de meeste mannen en vrouwen (zeker in het begin) zo'n 80% factor om door te gaan of niet. Als dus na 15 minuten speeddaten de foto wordt getoond, is het heel vaak afknappen geblazen. Dit geldt voor de mannen maar ook voor de vrouwen, want ik heb het de vrouwen gevraagd.

- De afstand:
Het matchingssysteem van Paiq komt behoorlijk te kort, omdat het matchingsprofiel niet in acht wordt genomen bij het speeddaten. En speeddaten is toch wel DE hoofdfactor waar het bij Paiq om draait. Met name de afstand tussen leden vormt een ernstige belemmering in het vormen van relaties middels een speeddate. Ik heb zelf 2 jaar geleden een speeddate gehad met een dame in Friesland en dat betekende dus 210 km rijden om haar te kunnen ontmoeten. Tot een ontmoeting kwam het niet en de dame was er erg verdrietig om, want de klik was er wel. Jammer Paiq... gemiste kans. Want als je gewicht (!) zou kunnen geven aan bepaalde wensen in je profiel m.b.t. de afstand, dan zou je uit kunnen sluiten dat je bijvoorbeeld mensen treft die verder dan 75 km wonen.

- Het foto's beoordelen:
Helaas zie je na iedere set foto's die je beoordeeld hebt dezelfde mensen weer terug komen die je al als onaantrekkelijk voor jou had bestempeld en die je dus niet meer wilt terugzien. Het matchingssysteem zou dit moeten voorkomen. Beter zou zijn als je bij het beoordelen van een foto zou kunnen kiezen tussen *leuk* en *niet leuk* en zodoende zou je uiteindelijk dan alleen de allerleuksten in een lijstje terug moeten kunnen zien en die kun je dan later bijv. via een OneLiner (bericht) benaderen.

- Leeftijd! :
Je kunt in Paiq NIET opgeven dat je uitsluitend contact wil met mensen van/tot een bepaalde leeftijd. Erg jammer.

Jon S beveelt Paiq aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres