Reviews geschreven door Hylke (70920)

BuurtFlirts - Ik kan het nog mooier vertellen

1

Review:
Om eens te kijken wat voor site het is, heb ik me voor de grap aangemeld. Niks betaald of zo, maar gewoon eens om te kijken wat het voor site het is. Nu, een paar weken later heb ik ruim 450 berichten mogen ontvangen, van heinde en ver, soms wel 3 uur rijden van mijn woonplaats. Dat noemen ze dan buurtflirts.
Maar de grootse klapper komt als je er uitlogt.
Er verschijnt dan over het inlogscherm een bericht met als kop 'Belangrijke Informatie'. En daarin lees je dan onder punt 2: "Deze website is mede bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve overwegend fictieve profielen. Met deze fictieve profielen zijn fysieke contacten niet mogelijk".
Die fictieve profielen worden aangegeven met een bepaald teken (zwarte cirkel met wit hartje). Nou al bij die 'dames' die me een bericht gestuurd hebben, heb ik doorgeklikt naar het profiel. En je raad het als: bij ieder van die 450 profielen staat dat teken.

Ze kunnen dat woordje "overwegend" beter weghalen, dan klopt het helemaal.

Sterke punten:
Ze geven zelf aan hoe fictieve profielen te herkennen zijn

Zwakke punten:
Alle profielen zijn fictief oftewel nep.

Marc beveelt BuurtFlirts NIET aan bij vrienden/bekenden

SexFriesland - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

1

Review:
Helemaal onder aan de pagina staat:
Deze site maakt gebruikt van fictieve profielen, deze zijn puur voor entertainment doeleinden en fysieke afspraken zijn hiermee niet mogelijk.

Sterke punten:
niets

Zwakke punten:
100%% NEP

Hylke beveelt SexFriesland NIET aan bij vrienden/bekenden

BuurtFlirts - Gewoon wel en niet te vertrouwen

4

Review:
Ze zijn wel zo eerlijk om in de Algemene Voorwaarden te zetten dat het expliciet niet de bedoeling is om via hun site fysieke afspraken te maken (artikel 7.1) dus als je dat wel wilt, zoek dan een andere site. Ze noemen zichzelf buurtflirts, maar dat slaat nergens op want er komen berichten uit het hele land. Ook staat er in te lezen dat er gebruik gemaakt wordt van fictieve profielen. Volgens mij is het gewoon allemaal nep. Maar ja, wie gaat nou die algemene voorwaarden doorlezen. Het is een nep-site, begin er gewoon niet aan

Sterke punten:
Eerlijkheid

Zwakke punten:
100% nep

Ernst beveelt BuurtFlirts NIET aan bij vrienden/bekenden

Flirtnet - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

5

Review:
Dit soort meldingen over nep-profielen zie je nu sinds een jaar. Hiermee dekken de mensen achter dit soort sites zich in. Wat vooraf ging was een onderzoek door de ACM (Autoriteit Consument & Markt), inclusief invallen, bij een aantal van die bedrijven in april 2018. Interessant zijn ook 2 uitzendingen van De Monitor van voorjaar 2018. Daarin werd duidelijk uit de doeken gedaan hoe dat allemaal in z'n werk gaat.
Het is heel simpel: iedere site waar per bericht betaald moet worden is gewoon niet te vertrouwen.

Sterke punten:
Gedwongen openheid

Zwakke punten:
100%% NEP

Tim beveelt Flirtnet NIET aan bij vrienden/bekenden

Hartenliefde - Wat een belachelijke site

0

Review:
Wat een belachelijke site is dit zeg. Even geloofde ik er in, maar na door de een of andere dame voortdurend aan het lijntje te zijn gehouden heb ik geen credits meer gekocht. Maar er wel op gebleven en mijn woonplaats aangepast. Van een provinciestad in Gelderland (vlakbij mijn echte woonplaats) naar een of ander gehucht ergens vlakbij het Lauwersmeer. En daarbij duidelijk gezet dat ik op zoek ben naar iemand in de buurt. Dan pas zie je wat voor site het is. Van heinde en ver (tot in Brussel toe) kreeg ik berichten, en niets uit de 'buurt'. Bewijst maar weer dat al die eerste berichten automatisch worden verstuurd, zonder te letten op wat er in je profiel staat.
Nou ja, wel even lachen dus maar verder diep triest

Sterke punten:
Geen enkele

Zwakke punten:
Pure oplichting

Karel beveelt Hartenliefde NIET aan bij vrienden/bekenden

Hartenliefde - Eerlijk duurt het kortst

1

Review:
Ik was aan het zoeken naar een betaalbare site om een leuke vrouw te zoeken. Zo kwam ik bij Hart en Liefde uit. Maakte een profiel aan, keek wat rond en logde vervolgens uit. Komt er een blokje met "Belangrijke Informatie". Lees ik daar het volgende bij punt 2: Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) conversaties tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve deels fictieve profielen. Met deze fictieve profielen zijn fysieke afspraken niet mogelijk. Deze website heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van deze website om fysieke afspraken tot stand te brengen.
Nou, ik was gelijk genezen.

Sterke punten:
Eerlijkheid, ze zeggen zelf: het is expliciet niet het doel van deze website om fysieke afspraken tot stand te brengen

Zwakke punten:
Oplichters, 100% Fake

Tim beveelt Hartenliefde NIET aan bij vrienden/bekenden

Vrijertjes - Je wordt in ieder geval gewaarschuwd

1

Review:
Iedere keer wordt me gevaagd of ik akkoord ben met het volgende:
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden tussen gebruikers onderling en tussen gebruikers en fictieve profielen (zogenaamde Chathosts). Met Chathosts kunnen op onze website uitgebreide online chatgesprekken worden gevoerd maar zijn fysieke afspraken niet mogelijk. Ik ging dus akkoord, maak een profiel aan en krijg direct één reactie. Die 'dame' tot 3 keer toe gevraagd of zij ook die melding steeds kreeg. Nou, zij niet dus. Dezelfde vraag gesteld aan de beheerders van deze sites, maar die gevdn natuurlijk ook geen antwoord

Sterke punten:
Je kunt 3 gratis berichten plaatsen, ieder 1000 tekens (!!!!)

Zwakke punten:
Alles is NEP

Dirk beveelt Vrijertjes NIET aan bij vrienden/bekenden

LangsWippen.nl - Wippen en genaaid worden

5

Review:
Zoals altijd kijk ik eerst eens wat er in de Algemene Voorwaarden staat. Dan zie je direct al dat er iets niet klopt want het leest alsof je een wasmachine of zo koopt. Ga maar na: er wordt gesproken over bedenktijd en herroepingsrecht, zorgvuldig omgaan met de aankoop en de verpakking, binnen 14 dagen terugzenden van het product (in originele staat en verpakking). En pas bijna op het eind, op pagina 14 (van de 18), halverwege artikel 18c staat er in een zinnetje dat er personen kunnen worden ingeschakeld om contacten via de website aan te gaan om zo de gebruiksbeleving te verhogen. Dat zijn heel veel woorden om te zeggen dat er gewerkt wordt met nep-profielen. Maar wie leest dat nou allemaal door zullen ze gedacht hebben. Het adres van 'ze', net als hun naam. Maar of dat echt is??? Nu een jaar geleden ging tv programma De Monitor in 2 uitzendingen in op dit soort websites. Zeer verhelderend, raad iedereen aan om die eens terug te kijken via de site van dit programma

Sterke punten:
Slimme oplichters die je helemaal uit kunnen kleden op een manier die je zelf niet wilt

Zwakke punten:
Werkelijk alles is fake

Dirk beveelt LangsWippen.nl NIET aan bij vrienden/bekenden

Zingle.Club - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

0

Review:
Dit schrijven ze bij 'Belangrijke Informatie"
"Deze gesprekken kunnen plaatsvinden tussen gebruikers onderling en tussen gebruikers en fictieve profielen (zogenaamde ChatPals). Met ChatPals kunnen op onze website uitgebreide online chatgesprekken worden gevoerd maar zijn fysieke afspraken niet mogelijk."
Kortom: een Nepsite.
Daar trap ik niet in.

Sterke punten:
nee

Zwakke punten:
NEP SITE

Tim beveelt Zingle.Club NIET aan bij vrienden/bekenden

OuderenSex - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

0

Review:
Deze site maakt gebruikt van fictieve profielen, deze zijn puur voor entertainment doeleinden en fysieke afspraken zijn hiermee niet mogelijk.
Dit staat helemaal onderaan de Home-page.

Sterke punten:
Ze geven zelf toe dat ze NEP zijn

Zwakke punten:
Ze geven niet toe dat ze 100% NEP zijn.
Helaas

Tim beveelt OuderenSex NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 16 juni 2019

Geschreven door: Tim

Reactie op: Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

Bij Buurtflirts staat het in de kleine lettertjes onder aan de pagina en in artikel 7.1 van de Algemene voorwaarden wordt het ook netjes aangegeven.

Het lijkt wel dat de persoon MGTOW werkt voor zo'n bedrijfje dat dit soort sites exploiteert.
Want voor sites die werken met het Keurmerk Veilig Daten krijgen van hem de volle laag en zouden onbetrouwbaar zijn. Dit keurmerk is opgezet door De grote spelers in de Nederlandse Online Dating branche hebben in samenwerking met de Consumentenbond. Die zijn voor mij een stuk betrouwbaarder dan dat gewauwel van MGTOW

En dit keurmerk heb ik op niet een site met een creditsysteem voor berichten zien staan.

Datum: 16 juni 2019

Geschreven door: Wouter

Reactie op: Fake/Nep-Profielen en trucs om ze te achterhalen…

Kleine correctie: het was wel een jaar geleden, voorhjaar 2018.
En die oplichter heet Julius Krechting.
op google kom je met deze naam en The Right Link direct bij de site die ik je noemde.

Datum: 16 juni 2019

Geschreven door: Wouter

Reactie op: Fake/Nep-Profielen en trucs om ze te achterhalen…

Beste Tim, je verhaal klopt wel, op één puntje na: die uitzendingen waren niet in 2018 maar in 2017. Ik heb ze gezien en het was in één woord schokkend. Een oudere alleenstaande man bekende in de eerste uitzending dat hij ettelijke duizenden euro's had uitgegeven aan zo'n site (nog niet eens zo'n vunzige als deze, maar een chatsite). Via die man kwamen ze bij een internetondernemer die zeg maar het raamwerk voor dit soort sites opzette en aanbod aan iedereen die maar wilde. Dat was een eerste spoor dat gevolgd werd in die uitzendingen. Het andere was dat van een persoon, Egon Krechting, de grootste ondernemer op dit vlak, en onvindbaar. Ze gingen naar het adres van zijn onderneming (genaamd The Right Link) en vonden daar een leeg kantoor, zonder bureaus, stoelen of wat dan ook, volledig kaal. En die ondernemer die ze in de eerste uitzending hadden bezocht, was een paar weken later ook ineens vertrokken van zijn adres. In die uitzendingen kwam ook de Deense justitie voorbij, die op zoek waren naar meneer Krechting, en wat expert op het gebied van oplichting en geld wegsluizen die aangaven hoe lastig dit soort lui te pakken zijn. Uiteindelijk komt het geld via allerlei constructies terecht in landen als Belize, de Kaaimaneilanden of Panama.
Op de site van tv-programma De Monitor zijn allebei die uitzendingen nog terug te zien (zoek met de term online oplichting). Als je dat gezien hebt weet je hoe je opgelicht bent.

Datum: 15 juni 2019

Geschreven door: Tim

Reactie op: Cu2 is fake

Het is heel simpel: elke site waar je credits moet kopen om berichten te versturen is opgezet om je zo veel mogelijk geld te laten betalen zonder dat het tot maar één afspraak komt. Ik dacht zelf eerst ook dat het wel kon, tot ik in 2017 2 uitzendingen (eind februari en in april) zag van tv programma De Monitor. Daar wordt precies uit de doeken gedaan hoe die oplichting in z'n werk gaat. Ze zijn nog steeds terug te zien op de website van demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen. Vul als zoekterm online oplichting in en je komt ze vanzelf tegen.

Datum: 10 juni 2019

Geschreven door: Tim

Reactie op: Datingwebsites.nl zelf is niet te vertrouwen

Deze site (Datingwebsites.nl) is inderdaad een beetje een vreemde. Bij de pagina Sexdating staat een site bovenaan als beste die volgens hen als beste uit de bus komt. Mijn ervaring is dat die site juist heel onbetrouwbaar is. Dus al die reacties hier over sites als Relatieplanet die zijn aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten dat mede een initiatief is van de Consumentenbond neem ik niet serieus.

Datum: 6 juni 2019

Geschreven door: Erwin

Reactie op: Gewoon wel en niet te vertrouwen

Ik kan het nog sterker vertellen. In hun Algemene Voorwaarden staat dat ieder entertainment profiel te herkennen is door een markering. Die markering is een zwarte cirkel met een wit hartje (staat niet in de Algemenen Voorwaarden, heb ik zelf ontdekt). Binnen een week had ik 150+ berichten ontvangen, en bij letterlijk elk profiel van zo'n dame stond dat zwarte cirkeltje met een wit hartje.
Kortom: 100 %% NEP

Datum: 4 juni 2019

Geschreven door: Rob

Reactie op: Gewoon wel en niet te vertrouwen

Ik kan het nog sterker vertellen. Als je uitlogt op die site verschijnt er een scherm met als titel Belangrijke Informatie. Daar staat bij punt 2 het volgende: "Deze website is mede bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve overwegend fictieve profielen. Met deze fictieve profielen zijn fysieke contacten niet mogelijk."
Kortom ze geven zelf gewoon toe dat vrijwel alles op die site nep is.

Datum: 14 mei 2019

Geschreven door: WillemJ

Reactie op: Eerlijk duurt het kortst

Het klopt helemaal wat je zegt Tim. Wat een waardeloze site is dat. Ik woon in de buurt van Emmen, heb in mijn profiel staan dat ik alleen reageer op reacties uit de buurt. En dan nog krijg je reacties uit Lopik, Arcen (Limburg), Alkmaar of Baarle Nassau. Boven aan de pagina van meest gestelde vragen staat: "Ik wil mijn email-adres aanpassen" maar dat kan helemaal niet op deze site. De knop die daar voor nodig is staat niet op het scherm. Als je er naar vraagt komt er als antwoord dat ze er nog mee bezig zijn, terwijl de website al een paar jaar bestaat (zeggen ze zelf). Sommige berichten komen dubbel binnen, gewoon precies hetzelfde bericht 2 minuten later. En nooit meer dan 2 berichten zolang je zelf niet reageert. Echt alle kernmerken van een nepsite en hoe die werkt op een rijtje

Datum: 6 mei 2019

Geschreven door: Tim

Reactie op: Dezelfde merkwaardige teksten in de AV als Parship

De tekst die gebruikt wordt is een standaardtekst. Parship vermeldt dit ook, daar staat aan het begin: Algemene Voorwaarden Thuiswinkel. Hetzelfde zie je bij Relatieplanet.
Die hebben ze bij Langswippen gewoon gekopieerd (zonder te melden dat het afkomstig is van Thuiswinkel), dus zo raar is het niet dat ze zoveel op elkaar lijken. Het verschil begint bij artikel 18, waarbij bij Langswippen in 18.c het volgende staat: Wij kunnen personen inschakelen om contacten via de Website aan te gaan om zo de gebruiksbeleving te verhogen. (Met andere woorden wij gebruiken nep profielen)
Dat soort teksten staan er bij Parship en Relatieplanet niet, die leggen verder uit over hoe het werkt en wat het kost.

Datum: 4 mei 2019

Geschreven door: Tim

Reactie op: Eerst zien dan geloven

Dus de eerste review voor deze site is geplaatst op 22 december 2017, nu bijna 1,5 jaar geleden. Zelf zit ik er nu 6 dagen op en mijn mailbox bleef vollopen met mailtjes over nieuwe berichten. Daar wilde ik van af dus keek ik bij de veelgestelde vragen. Daar staat dat je op je profielpagina op het tandwieltje moet klikken. Maar op de profielpagina staat geen tandwieltje. Via de 'contact' knop een vraag gesteld en daarop was het antwoord: "Het klopt dat een aantal tevens niet aan te passen zijn. De veelgestelde vragen zijn vooruit geschreven en bevatten dus al informatie over onderdelen die nog aan de website toegevoegd moeten worden." Dus 1,5 jaar na lancering zijn ze nog niet klaar met alles te regelen. Verder komen de meeste reacties (na 6 dagen al 20! mooi man....) van plaatsen op 200 km of verder (woon zelf in Drenthe). Het klopt gewoon allemaal niet