Reviews geschreven door Tim (63675)

BuurtFlirts - Ik kan het nog mooier vertellen

1

Review:
Om eens te kijken wat voor site het is, heb ik me voor de grap aangemeld. Niks betaald of zo, maar gewoon eens om te kijken wat het voor site het is. Nu, een paar weken later heb ik ruim 450 berichten mogen ontvangen, van heinde en ver, soms wel 3 uur rijden van mijn woonplaats. Dat noemen ze dan buurtflirts.
Maar de grootse klapper komt als je er uitlogt.
Er verschijnt dan over het inlogscherm een bericht met als kop 'Belangrijke Informatie'. En daarin lees je dan onder punt 2: "Deze website is mede bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) chatgesprekken tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve overwegend fictieve profielen. Met deze fictieve profielen zijn fysieke contacten niet mogelijk".
Die fictieve profielen worden aangegeven met een bepaald teken (zwarte cirkel met wit hartje). Nou al bij die 'dames' die me een bericht gestuurd hebben, heb ik doorgeklikt naar het profiel. En je raad het als: bij ieder van die 450 profielen staat dat teken.

Ze kunnen dat woordje "overwegend" beter weghalen, dan klopt het helemaal.

Sterke punten:
Ze geven zelf aan hoe fictieve profielen te herkennen zijn

Zwakke punten:
Alle profielen zijn fictief oftewel nep.

Marc beveelt BuurtFlirts NIET aan bij vrienden/bekenden

SexFriesland - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

1

Review:
Helemaal onder aan de pagina staat:
Deze site maakt gebruikt van fictieve profielen, deze zijn puur voor entertainment doeleinden en fysieke afspraken zijn hiermee niet mogelijk.

Sterke punten:
niets

Zwakke punten:
100%% NEP

Hylke beveelt SexFriesland NIET aan bij vrienden/bekenden

BuurtFlirts - Gewoon wel en niet te vertrouwen

4

Review:
Ze zijn wel zo eerlijk om in de Algemene Voorwaarden te zetten dat het expliciet niet de bedoeling is om via hun site fysieke afspraken te maken (artikel 7.1) dus als je dat wel wilt, zoek dan een andere site. Ze noemen zichzelf buurtflirts, maar dat slaat nergens op want er komen berichten uit het hele land. Ook staat er in te lezen dat er gebruik gemaakt wordt van fictieve profielen. Volgens mij is het gewoon allemaal nep. Maar ja, wie gaat nou die algemene voorwaarden doorlezen. Het is een nep-site, begin er gewoon niet aan

Sterke punten:
Eerlijkheid

Zwakke punten:
100% nep

Ernst beveelt BuurtFlirts NIET aan bij vrienden/bekenden

Flirtnet - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

5

Review:
Dit soort meldingen over nep-profielen zie je nu sinds een jaar. Hiermee dekken de mensen achter dit soort sites zich in. Wat vooraf ging was een onderzoek door de ACM (Autoriteit Consument & Markt), inclusief invallen, bij een aantal van die bedrijven in april 2018. Interessant zijn ook 2 uitzendingen van De Monitor van voorjaar 2018. Daarin werd duidelijk uit de doeken gedaan hoe dat allemaal in z'n werk gaat.
Het is heel simpel: iedere site waar per bericht betaald moet worden is gewoon niet te vertrouwen.

Sterke punten:
Gedwongen openheid

Zwakke punten:
100%% NEP

Tim beveelt Flirtnet NIET aan bij vrienden/bekenden

Hartenliefde - Wat een belachelijke site

0

Review:
Wat een belachelijke site is dit zeg. Even geloofde ik er in, maar na door de een of andere dame voortdurend aan het lijntje te zijn gehouden heb ik geen credits meer gekocht. Maar er wel op gebleven en mijn woonplaats aangepast. Van een provinciestad in Gelderland (vlakbij mijn echte woonplaats) naar een of ander gehucht ergens vlakbij het Lauwersmeer. En daarbij duidelijk gezet dat ik op zoek ben naar iemand in de buurt. Dan pas zie je wat voor site het is. Van heinde en ver (tot in Brussel toe) kreeg ik berichten, en niets uit de 'buurt'. Bewijst maar weer dat al die eerste berichten automatisch worden verstuurd, zonder te letten op wat er in je profiel staat.
Nou ja, wel even lachen dus maar verder diep triest

Sterke punten:
Geen enkele

Zwakke punten:
Pure oplichting

Karel beveelt Hartenliefde NIET aan bij vrienden/bekenden

Hartenliefde - Eerlijk duurt het kortst

1

Review:
Ik was aan het zoeken naar een betaalbare site om een leuke vrouw te zoeken. Zo kwam ik bij Hart en Liefde uit. Maakte een profiel aan, keek wat rond en logde vervolgens uit. Komt er een blokje met "Belangrijke Informatie". Lees ik daar het volgende bij punt 2: Deze website is bedoeld voor het tot stand brengen van (erotische) conversaties tussen fictieve profielen en gebruikers en bevat derhalve deels fictieve profielen. Met deze fictieve profielen zijn fysieke afspraken niet mogelijk. Deze website heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van deze website om fysieke afspraken tot stand te brengen.
Nou, ik was gelijk genezen.

Sterke punten:
Eerlijkheid, ze zeggen zelf: het is expliciet niet het doel van deze website om fysieke afspraken tot stand te brengen

Zwakke punten:
Oplichters, 100% Fake

Tim beveelt Hartenliefde NIET aan bij vrienden/bekenden

Vrijertjes - Je wordt in ieder geval gewaarschuwd

1

Review:
Iedere keer wordt me gevaagd of ik akkoord ben met het volgende:
Deze gesprekken kunnen plaatsvinden tussen gebruikers onderling en tussen gebruikers en fictieve profielen (zogenaamde Chathosts). Met Chathosts kunnen op onze website uitgebreide online chatgesprekken worden gevoerd maar zijn fysieke afspraken niet mogelijk. Ik ging dus akkoord, maak een profiel aan en krijg direct één reactie. Die 'dame' tot 3 keer toe gevraagd of zij ook die melding steeds kreeg. Nou, zij niet dus. Dezelfde vraag gesteld aan de beheerders van deze sites, maar die gevdn natuurlijk ook geen antwoord

Sterke punten:
Je kunt 3 gratis berichten plaatsen, ieder 1000 tekens (!!!!)

Zwakke punten:
Alles is NEP

Dirk beveelt Vrijertjes NIET aan bij vrienden/bekenden

LangsWippen.nl - Wippen en genaaid worden

5

Review:
Zoals altijd kijk ik eerst eens wat er in de Algemene Voorwaarden staat. Dan zie je direct al dat er iets niet klopt want het leest alsof je een wasmachine of zo koopt. Ga maar na: er wordt gesproken over bedenktijd en herroepingsrecht, zorgvuldig omgaan met de aankoop en de verpakking, binnen 14 dagen terugzenden van het product (in originele staat en verpakking). En pas bijna op het eind, op pagina 14 (van de 18), halverwege artikel 18c staat er in een zinnetje dat er personen kunnen worden ingeschakeld om contacten via de website aan te gaan om zo de gebruiksbeleving te verhogen. Dat zijn heel veel woorden om te zeggen dat er gewerkt wordt met nep-profielen. Maar wie leest dat nou allemaal door zullen ze gedacht hebben. Het adres van 'ze', net als hun naam. Maar of dat echt is??? Nu een jaar geleden ging tv programma De Monitor in 2 uitzendingen in op dit soort websites. Zeer verhelderend, raad iedereen aan om die eens terug te kijken via de site van dit programma

Sterke punten:
Slimme oplichters die je helemaal uit kunnen kleden op een manier die je zelf niet wilt

Zwakke punten:
Werkelijk alles is fake

Dirk beveelt LangsWippen.nl NIET aan bij vrienden/bekenden

Zingle.Club - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

0

Review:
Dit schrijven ze bij 'Belangrijke Informatie"
"Deze gesprekken kunnen plaatsvinden tussen gebruikers onderling en tussen gebruikers en fictieve profielen (zogenaamde ChatPals). Met ChatPals kunnen op onze website uitgebreide online chatgesprekken worden gevoerd maar zijn fysieke afspraken niet mogelijk."
Kortom: een Nepsite.
Daar trap ik niet in.

Sterke punten:
nee

Zwakke punten:
NEP SITE

Tim beveelt Zingle.Club NIET aan bij vrienden/bekenden

OuderenSex - Zonder bezoek weet ik al dat het nep is

0

Review:
Deze site maakt gebruikt van fictieve profielen, deze zijn puur voor entertainment doeleinden en fysieke afspraken zijn hiermee niet mogelijk.
Dit staat helemaal onderaan de Home-page.

Sterke punten:
Ze geven zelf toe dat ze NEP zijn

Zwakke punten:
Ze geven niet toe dat ze 100% NEP zijn.
Helaas

Tim beveelt OuderenSex NIET aan bij vrienden/bekenden

Reacties geschreven vanaf dit IP-adres

Datum: 11 juli 2018

Geschreven door: Tim

Reactie op: Wanneer ik dit zie, meld ik me niet aan

Eerder dit jaar zag ik 2 uitzendingen van De Monitor (Teun van der Keuken) over dit soort sites. IN de eerste uitzending waren er twee oudere eenzame heren die ieder rond de € 10.000,- hadden uitgegeven aan websites waar ze per bericht moesten betalen (net als bij deze site) zonder ook maar één afspraak hadden met een vrouw waarmee ze al maanden in contact waren (ook oudere dames van 50+). Ook werd een webdesigner benaderd die service verleende aan dit soort sites.

In de tweede uitzending gingen ze op zoek naar de mensen achter The Right Link uit Eindhoven (van Julius Krechting, een Nederlandse ICT-ondernemer), een bedrijf achter 10.000 van dit soort websites. In Eindhoven troffen ze op het adres een volledig kaal kantoor aan (geen tafel, geen stoel, helemaal niets). Maar uitgerekend in de maand van de 2 uitzendingen publiceren ze een aangescherpte gedragscode voor de chatmedewerkers. Daarin wordt tot in detail beschreven hoe klanten wel verleid maar niet misleid mogen worden. Inmiddels zijn die websites niet meer in de lucht.
Ook de webdesigner uit de eerst uitzending was spoorloos verdwenen, ook een kaal leeg kantoor.

Kortom, als je naar een website gaat die is ingericht dat er per bericht betaald moet worden, wordt je gewoon opgelicht, uitgekleed en kaal geplukt.

Datum: 24 juni 2018

Geschreven door: Tim

Reactie op: Fake, Fake, en nog eens Fake

Ook een paar mannen gevraagd op die site naar hun ervaringen, Het zijn die mannen waarvan je hun foto zowat iedere keer voorbij ziet komen als je inlogt op die website. En dan krijg je van die antwoorden als "afgelopen weekend nog met een leuke vrouw van hier een heerlijke nacht doorgebracht". Of "Ik heb hier al een paar leuke vrouwen leren kennen. even volhouden joh". Dat lijken dan al net zulke chat operators te zijn als al die 'dames'. Maar als je de 'dames' en 'heren' vraagt over die zin in de Algemene Voorwaarden, dan krijg je daar geen antwoord op. 'Vrouwen' antwoorden trouwens nooit als je geen credits hebt.

Kortom: begin er gewoon niet aan

Datum: 15 juni 2018

Geschreven door: Tim

Reactie op: Fake, Fake, en nog eens Fake


Toen ik eindelijk de Algemene Voorwaarden kon downloaden heb ik ze doorgespit. Eerst denk je nog van waar gaat dit over, ik heb toch geen stofzuiger hebt gekocht. Uiteindelijk lees je ergens diep in artikel 18C dat er personen worden ingezet om "contacten aan te gaan om zo de gebruiksbeleving te verhogen", oftewel NEP profielen. Hierover heb ik in april vragen gesteld aan de helpdesk. Wacht nu nog steeds op antwoord

Datum: 11 juni 2018

Geschreven door: Tim

Reactie op: Toppie

Het meest opmerkelijke vind ik dat na de acties van de Autoriteit Consument & Markt in april dit jaar . . De ACM roept op alert te zijn voor datingsites waar je per bericht moet betalen. Op 20 april maakte de ACM bekend dat ze invallen hebben gedaan ivm onderzoek naar dit soort sites. Ik zit er nog steeds op maar niemand antwoord meer. Zeker wachten (tot St. Juttemis) tot ik weer wat credits ga kopen. Aan me never-nooit-niet

Datum: 8 mei 2018

Geschreven door: Tim

Reactie op: Echt of nep?

Alle informatie op deze website vertrouw ik gewoon niet.
Geen idee wie er achter zitten
Ik heb eens een mail naar deze website gestuurd en nooit antwoord gekregen.
Dus op de site zelf verder gezocht
Via het 'Quick Menu' onderin deze pagina kom je bij de Webmasters. En op de site van een webmaster lees je dan:

Onze specialiteit is met zo min mogelijk bezoekers zo veel mogelijk omzet te genereren

Dat zegt genoeg

Ook over deze website

Datum: 8 mei 2018

Geschreven door: Ton

Reactie op: Zeker fake website met bewijs

Ik kijk steeds in de voorwaarden bij een website.
Bij beide websites staat hetzelfde:

5.2. Sexcontactscoren.nl heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van Sexcontactscoren.nl om fysieke afspraken tot stand te brengen.

5.2. Rijpesexzoekers.nl heeft entertainment als doel, het is expliciet niet het doel van Rijpesexzoekers.nl om fysieke afspraken tot stand te brengen.

Datum: 28 februari 2018

Geschreven door: Tigo

Reactie op: totale nep

Gisteren gekeken naar 'De Monitor'. Teun van der Keuken laat precies zien hoe deze websites werken.
Ik ga me er nooit meer op inschrijven

Datum: 20 februari 2018

Geschreven door: Timothy

Reactie op: Fake profielen

Ik had nog een kleine 200 credits op de site, maar kan niet bij mijn profiel. Allerlei dames vroeg ik of zij wel de algemene voorwaarden hadden, verwees ik naar deze site met de vraag om een antwoord. Nooit reactie gehad en ineens kun je zelfs niet meer bij je account, weet niet eens of het er nog is.
Pure oplichters. Die mensen van The Right Link (ook oplichters) kun je ten minste nog opbellen.
Gewoon trap er niet in