Eerste date - cruciale vragen die je moet stellen

Eerste date - cruciale vragen die je moet stellen

Is het je gelukt om een date te scoren met een gebruiker, die je heel erg interessant vindt of beter gezegd leuk vindt? Dan zijn er toch enkele belangrijke vragen, die je gesteld moet hebben alvorens je van de andere persoon ontmoet. Dit is vooral van belang als je serieus een relatie wilt beginnen met een gebruiker. Welke vragen zijn nu erg cruciaal om te stellen voor een eerste date? 

Wat zijn je hobby’s? 

Dit zijn meestal een van de eerste vragen, die gesteld kunnen worden. Als ze geen hobby's hebben of moeite hebben om met een antwoord te komen, dan hoeft dat niet per se een rode vlag te betekenen. Het kan gewoon een teken zijn, dat ze hun baan erg leuk vinden of dat ze wat ze in hun vrije tijd doen, dat niet als een traditionele hobby beschouwd kan worden. Hoe stel je deze vraag: Wat heb je afgelopen weekend gedaan? Hoe breng je je vrije tijd graag door? Als je een hele dag vrij had zonder verantwoordelijkheden, wat zou je dan willen doen? En wees bereid om ook zelf de vraag te beantwoorden. 

Wat is je relatie met je familie als? 

Deze vraag kan soms als lastig beschouwd worden. Je kunt iemand niet zonder meer vragen of ze mama of papa-problemen hebben of dat als ze ruzie hebben met een broer of zus. Je kunt wel veel informatie hieromtrent verzamelen door indirecte ‘zachte’ vragen te stellen, tenzij ze een groot trauma hebben meegemaakt, zoals het recente verlies van een familielid, je zult veel kunnen leren. Het is belangrijk om te weten hoe een potentiële partner omgaat met zijn gezin. Als je iemand bent, die graag uitslaapt tijdens vakanties en de hele dag door het huis luiert, dan zal je een slechte tijd hebben. Hoe stel je deze vraag: Wonen je ouders hier in de buurt? Hoe vaak komen jullie gewoonlijk samen? Wat zijn enkele van je vakantietradities? Niet een ieder zal daar antwoord op kunnen geven of willen geven. Als je toch iets serieus wilt beginnen, dan zul je niet alleen je plaats in hun dynamiek moeten vinden, maar deze ook in evenwicht brengen met de verwachtingen van je eigen gezin.

Wat zijn je verslavingen? 

Het gaat in deze dan niet alleen om verslavingen, die betrekking hebben op het gebruik van sigaretten of kijken naar films. Mensen kunnen ook verslaafd zijn aan een bepaalde sport, bepaalde hobby’s en meer. Hoe stel je deze vraag: wat denk je dat de meeste mensen zouden zeggen op de vraag waaraan jij een groot deel van je tijd besteed? Op deze manier vragen kan heel veelzeggend zijn, als ze antwoorden met, "mijn ex zei dat ik te veel tijd in de sportschool heb doorgebracht", dan weet je dat je een sportschoolmaatje hebt of iemand die je elke ochtend bent kwijtgeraakt aan de losse gewichten in plaats van knuffelen.

Heb je een huisdier? 

Deze vraag zal in de praktijk niet al te veel problemen leveren en kan ronduit gesteld worden. Op basis van het antwoord van je date kan je te weten komen of deze een dierenliefhebber is, allergieën heeft voor bepaalde dieren, bereid is dieren in huis te nemen alsook de zorg voor hen en meer.  

Heb je vrienden? 

Deze vraag is zeer cruciaal. Als ze geen vrienden hebben, zullen ze al je tijd opzuigen, tenzij ze een heleboel hobby's hebben. Maar je moet je ook afvragen: waarom hebben ze geen vrienden? Zijn ze vervelend? Zijn ze onbeleefd? Reageren ze niet in een relatie? Dit zijn allemaal dingen waarmee je te maken krijgt als je besluit serieus te worden. Nog iets: als ze geen sociale kring hebben, wordt jouw kring hun kring, wat lastig kan worden als je uit elkaar moet. Aan de andere kant, misschien hebben ze een zeer actief sociaal leven en zou je kunnen daten met iemand, die een vaste traditie heeft om op vrijdagavond te feesten met zijn vrienden of iemand, die regelmatig happy hours heeft met zijn collega's of elke week een zondagsbrunch heeft met de meisjes. Hoe stel je de vraag als je wilt weten of ze vrienden hebben of niet? Vertel me over je beste vriend (in)? Wat vind je leuk om met je vrienden te doen? Wat vind je ervan om vrienden van het andere geslacht te hebben? Dit zijn allemaal belangrijke dingen, die je moet weten voordat je je leven met iemand anders deelt. 

Stel jezelf met al deze vragen en de reacties, die daarop zijn gebaseerd de vraag: "Past dit bij de ideeën en visies, die ik heb voor mijn toekomst?" Het is nooit te vroeg om deze vragen te stellen of te beantwoorden, want uiteindelijk bespaar je jezelf veel tijdverspilling. Je hoeft niet te buigen of iemand te laten buigen om bij je

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden