Interview met Yvonne van 40PlusRelatie

Hoe lang ben je al werkzaam bij 40plusrelatie en wat is jouw functie?

Ik ben 10 jaar geleden gestart met 40PlusRelatie. Ik ben directeur/eigenaar.

Wat voor werk deed je voor 40plusrelatie?

Daarvoor heb ik bij een ander relatiebemiddelingsbureau gewerkt, een bureau dat nu niet meer bestaat.

Voordat ik in de relatiebemiddeling terecht kwam heb ik in de gezondheidszorg gewerkt.

40plusrelatie richt zich op de wat oudere single. Waarin verschilt deze van de wat jongere single?

We hebben bewust gekozen voor de oudere single omdat deze doelgroep anders in het leven staat, zij hebben al van alles meegemaakt en weten beter wat ze wel of niet willen. Je ziet nu dat er ook steeds meer 60 en 70 plussers komen. Mensen blijven langer jong en willen graag nog een leuke partner om samen oud te worden.

Wat onderscheid 40plusrelatie van andere relatiebemiddelingsbureaus?

Wij onderscheiden ons m.n. door de doelgroep 40 plussers. We werken landelijk, alleen heeft wel iedereen die zich inschrijft een eigen consulent in de regio. Het voordeel daarvan is dat de consulent alle cliënten persoonlijk kent. Iedereen heeft dus één vast aanspreekpunt en dat ervaren mensen als heel prettig. We hebben ook het keurmerk van BVSK (Branchevereniging Singles Keurmerk). Omdat we landelijk werken hebben we een groot bestand singles waardoor we goed kunnen matchen en mede daardoor succesvol zijn.

Waarin verschilt een relatiebemiddelingsbureau zich van een datingsite?

Een datingsite is denk ik wel duidelijk voor iedereen. Het kost veel energie en je weet niet of mensen eerlijk zijn. Vaak klopt leeftijd niet, zijn ze wel ongebonden…?

Bij een relatiebemiddelingsbureau weet je zeker dat je te maken hebt met ongebonden mensen, die écht serieus op zoek zijn naar een relatie. Verder wordt er een uitgebreid intakeformulier doorgenomen, waardoor de consulent een duidelijk beeld krijgt. Vervolgens wordt er een persoonsbeschrijving opgemaakt, die door cliënt en consulent wordt besproken en goedgekeurd. We begeleiden iemand in de complete zoektocht naar een partner, elk voorstel wordt van te voren en na de match besproken.

Bij de oproepjes op 40plusrelatie staan geen foto's. Is hier een reden voor?

Bij ons wordt er niet naar links of rechts geswipet, op zoek naar de volgende kandidaat. Foto’s zijn een momentopname. Onze ervaring is dat het gaat om het hele plaatje; uiterlijk, uitstraling, stem, telefoongesprek, persoonlijke ontmoeting. In eerste instantie kan iemand tegenvallen op een foto maar in een gesprek kan dat totaal anders zijn.  Andersom ook, een leuke foto zegt niet dat het een leuke ontmoeting wordt!

Vergeleken met datingsites zijn relatiebemiddelingsbureaus meestal redelijk duur. Hoe is het verschil in prijs te verklaren en waarom zouden singles toch voor jullie moeten kiezen?

Kiezen voor relatiebemiddeling is kiezen voor kwaliteit. Een eigen consulente, die ze altijd kunnen raadplegen. Een stukje aandacht is heel belangrijk!

Wij willen weten wat jíj als mens voelt en beleeft. Alleen als wij ons écht in jou kunnen verplaatsen, intunen als het ware, kunnen we je dienen. En dat is veel meer dan je van dienst zijn. Het heeft te maken met persoonlijke betrokkenheid, met zorg om en ook met zorg ná. Het is het verschil tussen een datingsite en een Relatiebemiddelingsbureau Plus.

Daarnaast kun je bij ons per maand betalen en vallen de kosten wel mee, in sommige gevallen  zelfs minder dan voor een datingsite.

Wat is jouw visie op de toekomst van online dating? Is dit gezien jullie doelgroep anders dan bij andere sites?

Ik denk zeker dat online dating een grote rol blijft spelen. Persoonlijke bemiddeling trekt steeds meer aan omdat mensen kiezen voor kwaliteit en aandacht.

Heeft 40plusrelatie wel eens aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen? (tijdens welke periodes kunnen mensen hier naar uitkijken?)

Wij kiezen er er niet voor om met kortingen te werken. Onze tarieven zijn redelijk scherp en zo kan iedereen er van profiteren.

Heb je tips voor singles die op zoek zijn naar een date en hoe kunnen zij hun kans vergroten om een partner te vinden via 40plusrelatie?

Het is belangrijk om goed na te denken wat bij je past. Als mensen kiezen voor relatiebemiddeling, kijk dan of een bureau het Keurmerk heeft van de BVSK. Kijk vooral naar de website en kijk welk bureau bij je past. Bij ons weten de mensen waar ze aan toe zijn als ze starten. In eerste instantie hebben ze een gesprek met de consulent en daarna beslissen ze zelf of ze met ons zee gaan!

Gepubliceerd op 4 augustus 2017