Dating app Tinder

Dating app Tinder

Tinder is zonder twijfel de populairste dating app wereldwijd. Momenteel is de Tinder app beschikbaar in ruim 24 talen. Tinder is een dating app en dus geen datingsite. Je hebt dus een mobiele telefoon nodig waarop je de dating app kunt downloaden. De Tinder app is vooral populair in de leeftijdscategorie tot 25 jaar. Maar hoe werkt de dating app nou eigenlijk? Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je jezelf inschrijft bij Tinder en instellingen kan veranderen zoals je profiel. Tevens geef ik je ook nog enkele tips, dus lees snel verder!

Inschrijven met Facebook

Tinder is een dating applicatie die je kunt downloaden op je mobiele telefoon. De dating app is beschikbaar voor Android en je kunt de app dan downloaden uit de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan kun je de dating app downloaden via de App Store. Zodra je de dating app hebt gedownload en deze opent, zie je het introductiescherm van Tinder. Na het downloaden kun je je inschrijven. Op het moment is het alleen mogelijk om je in te schrijven en aan te melden met een Facebook account.

Je komt er niet onderuit. Als je gebruik wil maken van de dating app van Tinder, ben je verplicht om je aan te melden met je Facebook account. Hiermee wordt de kans verkleint dat er nepprofielen worden aangemaakt. Jouw Facebook account vormt de basis van jouw dating profiel op Tinder en die van anderen. Tevens is het eenvoudiger en sneller om foto’s te uploaden aan je Tinder profiel. Je kan namelijk gewoon direct foto’s vanuit Facebook kiezen voor je dating profiel op Tinder. Het is ook niet nodig om je wachtwoord te onthouden, want je logt in met je Facebook account. Wees niet bang om je aan te melden met je Facebook account. Tinder zal nooit zonder jouw toestemming iets op je Facebook achterlaten. Je vrienden komen er ook niet achter dat je gebruik maakt van de dating app, tenzij je zelf iets deelt natuurlijk.

Inschrijven zonder Facebook

Waarom heb ik in vredesnaam een Facebook account nodig om actief op Tinder te worden? Dat is zeker de meest gestelde vraag in de reviews voor deze dating app. Het is niet mogelijk om zonder een Facebook account gebruik te maken van Tinder. Als je echt geen gebruik wil maken van jouw Facebook account, dan heb je twee alternatieven, namelijk een tweede Facebook account aanmaken en je daarmee aanmelden of gebruik maken van een andere datingsite. Je moet er dan wel rekening mee houden dat dit een hoop gedoe veroorzaakt met bijvoorbeeld de foto’s. Tevens is het ook vreemd voor je matches op Tinder om te zien dat je geen vrienden hebt. Wellicht wek je hiermee de indruk dat je een nep profiel hebt.

Tinder vraagt om jouw locatievoorziening. Hierdoor krijg je foto’s te zien van singles die bij jou in de buurt wonen. Op deze manier vind je leuke mensen die dichtbij wonen en zo kun je sneller daten. Dit is veel gemakkelijker dan met iemand afspreken die aan de andere kant van het land woont. Het kan natuurlijk wel, maar het is niet erg handig. 

Foto’s keuren

Wanneer je bent aangemeld krijg je vervolgens foto’s te zien van andere gebruikers van Tinder, die mogelijk een potentiële match zijn. Matches zijn gebaseerd op leeftijd, afstand, gemeenschappelijke vrienden en dezelfde likes op Facebook. De dating app maakt het voor jou makkelijk om duizenden singles te beoordelen op basis van hun profielfoto. Je kunt een foto kun je beoordelen met een hartje of een kruisje. Vanzelfsprekend staat het hartje synoniem voor positief en het kruisje voor negatief. 

Tinder Plus

Je kan je inschrijven zonder kosten op Tinder. De dating app heeft wel enkele beperkingen. Zo zijn er bijvoorbeeld reclames en advertenties in de app. Tevens kun je een swipe niet meer ongedaan maken. Wil je niet meer gestoord worden door advertenties en je swipes ongedaan kunnen maken? Maak dan gebruik van Tinder Plus. Met deze upgrade krijg je een aantal extra opties. Tinder Plus geeft de volgende opties:

  • Advertenties uitschakelen
  • Swipen zonder beperkingen
  • Swipes ongedaan maken
  • Locatie wijzigen
  • Vind matches overal ter wereld
  • De mogelijkheid om meer 'super likes' te verzenden

Tinder gebruiken op je laptop 

Het is mogelijk om Tinder te gebruiken op je laptop of pc. Het is echter wel noodzakelijk om een programma te installeren waarmee dit kan. Wil je graag Tinder gebruiken op je laptop of pc? Volg dan de stappen die onderaan staan beschreven:

  1. Om Tinder op je pc te installeren, heb je een Android emulator nodig. Een Android emulator is een programma waarmee je een computer voor de gek kunt houden. Door het gebruik van de emulator heb je de mogelijkheid om apps te gebruiken die eigenlijk alleen voor Android apparaten zijn bestemd. Hierdoor kun je dus de dating app van Tinder op je pc te gebruiken.
  2. Er zijn verschillende emulators waar je uit kan kiezen. Nox is een van de betere varianten. Nox installeer je door naar de website te gaan http://en.bignox.com/ en klik dan op 'download'. Op daarna het bestand wat je hebt gedownload. Klik op install en daarna op start. Je hebt nu Nox op jou pc geinstalleerd.
  3. Zoals eerder vermeld houdt de emulator je pc een beetje voor de gek. Nox zorgt er voor dat je pc denkt dat het een Android apparaat is. Daarom moet je inloggen met een Google account. Nadat bent ingelogd met je Google account. Ga dan naar de Playstore en vul de gegevens in van je Google account. Klik op accepteren tot je verder kan naar stap 3.
  4. Je bent nu aangemeld bij Nox en kan Tinder downloaden. In de Playstore kan je in de zoekbalk gemakkelijk zoeken naar de Tinder app. Na het downloaden van de Tinder app kan je inloggen. Klik op 'Sign in with Facebook' en vul je gegevens in. Klik dan op inloggen en je kan Tinder gebruiken!

Tinder tips

  • Kies een foto waar je leuk op staat. Mannen vinden het vaak aantrekkelijk als een vrouw de camera in kijkt. Bij vrouwen is dat anders, zij vinden het aantrekkelijker wanneer een man niet in de camera kijkt en hij hoeft ook niet per se te lachten op de foto. Dat heeft iets mysterieus. Probeer het eens, wie weet werkt het wel.
  • De activiteiten op je foto's leiden tot een gesprek. Kies daarom voor een foto waarmee je iets over jezelf vertelt wat je met anderen wil delen.
  • Een pakkende profieltekst is ook heel belangrijk. Je vertelt namelijk iets over jezelf en maak daarmee indruk op anderen. Staat er niks of heel weinig, dan kan dit lui of ongeïnteresseerd overkomen.

Alternatieven voor Tinder

Ben je toch niet van plan om je aan te melden met jouw Facebook account? Geen probleem, want er zijn namelijk meer dan genoeg alternatieven voor Tinder. De alternatieven voor deze dating app staan hieronder beschreven.

Pepper 

Als je op zoek bent naar een leuke en populaire datingsite, neem dan een kijkje op de datingsite van Pepper. Deze datingsite heeft tevens een handige dating app die je gratis kunt downloaden. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS apparaten. Net zoals bij Tinder heb je de mogelijkheid om alle profielen van de leden te bekijken. Op de datingsite van Pepper draait alles echter om foto’s die je interesses en je persoonlijkheid omschrijven. De gedachte hierachter is dat je direct kunt zien wat iemand interessant maakt. Als iemand indruk op je heeft gemaakt, kun je dit laten weten door een foto te ‘liken’. Tevens heb je de mogelijkheid om in de app en natuurlijk via de website berichten te versturen.  De Pepper app kun je gratis downloaden in de Google Playstore of Appstore. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze datingsite en wil je graag nog meer informatie? Lees dan snel verder op deze pagina.

Badoo 

Badoo is een bekende internationale datingsite. Ook deze populaire datingsite heeft een dating app die je kan gratis kan downloaden. De app van Badoo vergelijkbaar met die van Tinder. Bij zowel de Tinder als de Badoo app je locatie belangrijk omdat je op basis hiervan kan zien of er leuke singles bij jou in de buurt zijn. Met de Badoo app heb je de mogelijkheid om snel en gemakkelijk vanaf je mobiele telefoon kun je jouw dating profiel updaten, singles zoeken in jouw omgeving en berichten verzenden. Dezelfde functies van de datingsite zijn beschikbaar op de Badoo app. Met de app van Badoo kun je overal gemakkelijk online daten. De app is voor zowel iOS apparaten, als Android apparaten beschikbaar.

Grindr, de dating app voor gays

Grindr is een dating app voor gays. Deze app bevat een aantal opties voor de gebruikers. Middels deze app kunnen homoseksuele en biseksuele mannen met elkaar in contact komen. Gebruikers kunnen deze mobiele app via alle mobiele apparaten benaderen. Na deze app gedownload te hebben, krijgen gebruikers direct een aantal profielfoto's te zien van mannen die zowel online als offline zijn. Gebruikers hebben ook de mogelijkheid om mannen met dezelfde interesses, woonachtig bij hen in de buurt, op te zoeken middels deze app.

Bezoek Tinder

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden