Foto's en video's van datingsite Samen Naakt gelekt

De persoonlijke gegevens van ruim 1.800 leden van de Nederlandse datingsite Samen Naakt zijn gestolen. De datingsite, die zich richt op nudisten, is gewaarschuwd voor een hack. In de waarschuwingsmail, die Tweakers gezien heeft, wordt vermeld dat naast persoonlijke gegevens tevens foto’s en videomateriaal van de leden in handen van kwaadwillenden zijn gekomen.

Het is nog onbekend of de foto’s en video’s op het internet zijn verschenen. Volgens de beheerder van de datingsite bestaat er een kans dat leden zullen worden gechanteerd met bedreigingen om de privé beelden online te plaatsen.

De gegevens van de leden zouden via een softwarepakket genaamd AVChat gestolen zijn. Het softwarepakket maakt het mogelijk om te videochatten via websites. Volgens de beheerder van de datingsite Samen Naakt voldeed de software aan de wettelijk gestelde veiligheidseisen. Tevens was de software up to date. Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zoals wettelijk vereist is. Inmiddels is de misbruikte functie in AVChat ook verwijderd. 

Gepubliceerd op 15 februari 2017