Een nieuwe relatie via internet dating

Internet dating geeft mensen de mogelijkheid om nieuwe relaties aan te gaan, vooral vanwege het feit, dat steeds meer singles hun weg naar online internet dating vinden. Niet alleen de keus, maar ook de concurrentie wordt steeds groter bij het internet daten. Dit kan ervoor zorgen, dat men buiten de boot valt wanneer men zichzelf niet voldoende verdiept in de wereld van internet daten. 


Een juiste datingsite kiezen 


Indien men een nieuwe date wilt, is het als eerst van belang om een gepaste datingsite te kiezen. Datingsites worden meestal verdeeld in twee groepen. Er zijn namelijk gratis datingsites en betaalde datingsites. Er zijn ook datingsites die een bepaalde doelgroep bedienen zoals bijvoorbeeld datingsites voor hoger opgeleiden. Betaalde datingsites hechten veel waarde aan de privacy en de veiligheid van hun gebruikers. Zo worden bijvoorbeeld alle nieuwe inschrijvingen op de site gecontroleerd. Hierdoor worden onder andere nep profielen op de site tegen gegaan. Dit wordt in mindere mate of niet gedaan op gratis datingsites. Daarnaast worden de leden op betaalde datingsites veel serieuzer ervaren. 


Het profiel 


Naast het kiezen van een datingsite, moeten leden ook werken aan hun profiel. Een profiel waar men weinig aandacht aan besteed, is niet uitnodigend voor andere leden om contact mee te zoeken. Het aanmaken van een profiel, is een van de eerste stappen op de meeste datingsites. Door een aantal vragen en invullijstjes wordt een profiel voor de gebruiker samengesteld. Gebruikers krijgen hierbij ook de gelegenheid om over zichzelf te schrijven. 


Een profiel foto 


Internet dating is voor een groot deel en visuele aangelegenheid. De afweging om een pagina daadwerkelijk te bezoeken wordt meestal gemaakt aan de hand van een foto. In de meeste gevallen maakt een goede foto, waar men lachend op staat, tot ongeveer 9 keer zoveel indruk op andere gebruikers. Het zou niet verstandig zijn om foto’s te plaatsen van huisdieren, motorfietsen, auto’s en of waar men in gezelschap is van een andere man en of vrouw. 


E- mails 


Na het vinden van een perfecte datingsite en een profiel aangemaakt te hebben, is het dan tijd om op zoek te gaan naar een geschikte date. Op een bepaald moment zal men in contact komen met een andere gebruiker waar men interesse in heeft en die men beter zou willen leren kennen. Het wordt dan tijd om een e- mail te sturen naar de andere gebruiker. Veel internet daters maken echter de fout een bericht te sturen dat eigenlijk nauwelijks meer bevat dan een compliment over het uiterlijk van de vrouw in kwestie. Meestal wordt er niet gereageerd op dergelijke berichten. Vooral als de andere gebruiker vrijwel dagelijks soortgelijke e- mails ontvangt. Een goede e- mail omvat tenminste enkele regels waar men aangeeft waarom men contact wilt met de andere persoon. In zo een bericht kan men ook reageren op bijvoorbeeld een opmerking van de andere gebruiker. Het is van belang, dat de andere persoon hierdoor geïnteresseerd raakt. 


Datingsite regelmatig bezoeken 


Het is van belang om een datingsite waar men ingeschreven is op regelmatige basis te bezoeken. Hierdoor krijgt men de gelegenheid om de laatste inschrijvers te bezoeken en daarnaast moet men nooit te lang wachten met het beantwoorden van berichten die men krijgt. Te lang wachten met het beantwoorden van een bericht wekt de indruk dat men niet heel erg geïnteresseerd is. De kans op een antwoord neemt dan ook snel af. Dit is zeker het geval wanneer veel mannen in contact proberen te komen met de gebruiker waar men ook geïnteresseerd in is. 

Gepubliceerd op 23 januari 2017