Interview met Kelvin Huizing van Date.nl

Interview met Kelvin Huizing van Date.nl

Over Kelvin Huizing

Hoelang ben je al werkzaam bij Date.nl en wat is je functie?

Date.nl staat online vanaf de eerste week van 2011. We zijn dus op het moment van schrijven ruim 1.5 maand online. Ik ben samen met mijn compagnon eigenaar van de website.

Wat deden jullie voor werk voor jullie bij Date.nl aan de slag gingen?

Ik heb samen met mijn compagnon in 2000 een bedrijf opgestart. In eerste instantie in de entertainment branche. Begin 2007 hebben we Tintel overgenomen, een payment service provider, en hebben deze onder de naam pay.nl verder ontwikkeld. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot 1 van de grootste spelers op deze markt. Date.nl is één van de projecten naast Pay.nl en Without.nl, onze core business.

Over Date.nl

Hoelang bestaat Date.nl al en hoeveel actieve leden heeft de site?

De site is op dit moment 1.5 maand online. Maar we zijn meer dan tevreden over het aantal leden dat zich tot nu toe heeft aangemeld, ruim 1500. Er zit elke week een flinke groei in, en we verwachten deze groei door te kunnen zetten als we eenmaal goed in zoekmachines gevonden kunnen worden en de site meer naamsbekendheid zal verwerven.

In Nederland zijn tientallen gratis datingsites actief. Waarin onderscheidt Date.nl zich van haar concurrentie?

Ik denk dat er van die tientallen gratis sites, slechts 3 de moeite waard zijn. Dat is ook één van de redenen dat wij voor de gratis opzet hebben gekozen. Wij onderscheiden ons van de concurrentie door:

Gratis = gratis: Er zijn echt tientallen sites die suggereren gratis te zijn, maar meestal beperkt zich dit tot het gratis aanmelden. Voor tal van functies moet daarna betaald worden. Wij vinden dit misleidend. Bij ons is het versturen van privé berichten, flirts, chatverzoeken etc écht 100% gratis.

De helpdesk: Wij werken met een aantal mensen fulltime aan de site. Bovendien zijn er een aantal vrijwilligers die optreden als moderator en de binnengekomen accounts controleren. We kunnen dus snel en adequaat reageren op vragen en problemen.

Groot aantal contactmogelijkheden: Je kunt medegebruikers contacten d.m.v privé-berichten, flirts, e-gifts, blogs, het gastenboek, de 1 op 1 chatmessenger, en het forum.

De domeinnaam: Date.nl is natuurlijk een zeer goede domeinnaam. Kort, makkelijk te onthouden en we zien dan ook een groot aantal typeins per dag. Bovendien denk ik dat wij met deze domeinnaam goed kunnen scoren in google. Leuke acties: Op dit moment kun je bv een ipad winnen wanneer je je aanmeldt op Date.nl. We zullen deze acties in de toekomst voortzetten ter promotie van nieuwe features op de website.

Goed controlesysteem: We maken gebruik van een aantal tools die eventuele spammers, fakers en personen die alleen maar op zoek zijn naar een sexdate, kunnen opsporen. De betreffende accounts worden direct op non-actief gezet. Op deze manier creëren we een database met serieuze en betrouwbare accounts.

Samenwerking met andere partijen: Wij willen van Date.nl een complete datingsite maken door samen te werken met andere partijen en zo te profiteren van meer opties. Zo werken we bijvoorbeeld samen met speeddate.nl die onze agenda verzorgt en met masterflirt.nl, die filmpjes en artikelen ter beschikking stelt voorzien van flirttips etc.

Aantal profielen: Wij verwijderen accounts die inactief zijn voor een bepaalde tijd. Het is totaal onzinnig om op je website te zetten dat je 300.000 accounts hebt als slechts 1% ervan reageert. Bovendien voorkomt het verwijderen van inactieve accounts een hoop frustratie. De kans dat iemand die een jaar geleden voor het laatste ingelogd heeft, reageert op jouw berichtje is natuurlijk vrijwel nihil.

Veel mensen gaan liever naar een betaalde datingsite omdat ze denken daar meer kans te hebben op serieus zoekende leden. Hoe denkt Date.nl hierover?

Dat is de afweging die mensen moeten maken. De drempel om je aan te melden voor een gratis datingsite is natuurlijk veel lager. Wellicht dat het aantal serieuze mensen op een betaalde datingsite hoger is. Echter denk ik dat dat voor veel mensen niet opweegt tegen de hoge kosten. Bovendien kunnen wij met onze manier van monitoren een groot deel van de niet-serieuze accounts snel opsporen en verwijderen.

Hoe betaalt Date.nl eigenlijk haar rekeningen? Waar komt het geld binnen wanneer leden niet hoeven te betalen?

Op dit moment zijn er geen inkomsten op de site. We hebben hier bewust voor gekozen omdat we net 1.5 maand online zijn. We hopen de komende tijd flink te groeien zodat de site aantrekkelijk wordt voor adverteerders. Op deze manier hopen we in de toekomst de site winstgevend te maken. Wat we echter vaak zien is dat nieuwe sites in het begin volledig gratis zijn en dat ze, wanneer ze eenmaal over genoeg accounts beschikken, overschakelen naar een abonnementsvorm. Dit is zeker niet de bedoeling van Date.nl. We blijven gratis; nu en in de toekomst.

Over fakers

Veel gratis datingsites worden overspoeld door SMS dames en prostituees. Wat doet Date.nl om deze mensen geen kans te geven.

We maken gebruik van scripts die 24 uur per dag de site monitoren. We weten bij aanmelding vaak al of we te maken hebben met een potentiële spammer / faker. Daarnaast hebben we vrijwilligers die nieuwe accounts zorgvuldig controleren. Bij een overtreding wordt het betreffende account direct op non-actief gezet.

Uit onderzoek blijkt ook dat veel mensen liegen op hun profiel. Treedt Date.nl hier tegenop of is dat voor eigen verantwoordelijkheid?

Als het overduidelijk is dat bepaalde profieleigenschappen niet kloppen dan zullen we daar de gebruiker op aanspreken. Maar voor een groot deel is dit toch voor eigen verantwoordelijkheid.

Over de toekomst

Hoe ziet Date.nl de toekomst van online dating in zijn algemeenheid en de rol van Date.nl in het bijzonder?

Ik verwacht dat online dating de komende jaren nog wel zal blijven groeien, er rust steeds minder een taboe op het 'online daten'. Ik verwacht ook dat steeds meer mensen zullen gaan kiezen voor gratis dating. Zeker wanneer duidelijk wordt dat er qua opties geen verschil is met betaalde dating en je toch tot soms honderden euro's per jaar kunt besparen.

Wat kunnen leden van Date.nl op korte termijn aan nieuwe functies verwachten?

Op dit moment zijn we druk bezig met een mobiele versie van Date.nl. We verwachten dat deze begin Maart online zal komen zodat gebruikers ook onderweg gemakkelijk gebruik kunnen maken van onze diensten. Daarnaast zijn we bezig om een webcamoptie te integreren. Gebruikers kunnen elkaar dan 1 op 1 contacten via de webcam. Bovendien kun je videoberichten sturen naar andere leden.

Overige vragen

Heb je nog tips voor  singles die op zoek zijn naar een date? Hoe kunnen zij de kans vergroten om een partner te vinden?

Vul je profiel zo volledig mogelijk in en plaats een foto van jezelf. Op deze manier kom je vaker voor in de zoekresultaten en zul je zonder twijfel veel meer kans hebben om een leuke date te vinden. Behandel daarnaast je medegebruikers met respect. Het is niet echt aantrekkelijk om in je 1e privé-bericht meteen om een date te vragen of om je telefoonnummer te geven.

Wat is het raarste dat je hebt meegemaakt tijdens je werk voor Date.nl?

Zoals eerder aangegeven zijn we 'nog maar' 1.5 maand online en zijn we dus nog niet veel vreemde situaties tegengekomen.

Wat vind je van initiatieven zoals datingwebsites.nl waar bezoekers (anoniem) hun ervaringen met website zoals die van jullie kunnen delen?

Ik vind het een zeer goed initiatief! Datingwebsites.nl is voor zowel de consument als de site-eigenaren zeer interessant. De bezoeker kan aan de hand van andere date-ervaringen beslissen of een site geschikt is voor hem/haar. Eigenaren van datingsites kunnen leren van de positieve en negatieve kritieken en hierdoor hun site verbeteren.

Bezoek Date.nl

Bezoek Date.nl

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden