Interview met Jasper Jan de Konink van e-Matching

Interview met Jasper Jan de Konink van e-Matching

  1. Jasper Jan, wie ben je en wat wat is jouw functie bij e-Machting?
    Ik ben een van de twee oprichters/eigenaars van e-Matching. Ik heb het bedrijf opgestart samen met mijn broer Thomas de Konink.
    Onze taken lopen regelmatig door elkaar, maar zijn accenten liggen op IT, site ontwikkeling en security. Mijn accenten liggen meer bij marketing en ontwikkeling van de dienstverlening.

  2. Wat voor werk deed je voor e-Matching?
    Ik was milieukundig adviseur en werkte voor overheid en bedrijfsleven. Daarmee ben ik gestopt toen we e-Matching begonnen.

  3. Wat onderscheid e-Matching van andere datingsites behalve dat de doelgroep gericht is op hoogopgeleide singles?
    Wij besteden veel aandacht aan kwaliteitszorg. Profielen en foto's komen pas online nadat deze doorgelezen of bekeken zijn. Ook als mensen wijzigingen aanbrengen checken we die profielen ook weer even. Wij zijn verder heel goed bereikbaar via mail en telefoon, ook in de avond. Als mensen ons bellen zullen we de tijd nemen om ze te helpen of een luisterend oor bieden.

  4. Wat doet e-Matching om de veiligheid van de datingsite en haar leden te waarborgen?
    Om te beginnen vragen we nooit gegevens die we niet absoluut nodig hebben. Dus geen huisdadres, telefoonnummer e.d. Ook hebben we om die reden geen opties om in te loggen met je google of facebook account.
    We laten regelmatig onze site testen door security bedrijven, zodat we altijd up to date blijven op dit front.

  5. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen liegen op hun dating profiel. Onderneemt e-Matching stappen om dit te voorkomen of is dat verantwoordelijkheid van de leden zelf?
    Onze leden zijn uiteraard verantwoordelijk voor wat ze zelf invullen. Maar als wij klachten krijgen of twijfels hebben dan vragen we om extra gegevens. Zeker mensen die een nieuwe profiel proberen aan te maken met andere gegevens vissen we er nogal eens uit. Maar ook nav klachten vragen we soms om extra informatie. Onze ervaring is dat op e-Matching de dating erg serieus is, en de meeste mensen komen er wel achter dat liegen in je profiel niet leidt tot goede matching. Dus het gebeurt relatief weinig.

  6. Controleert e-Matching de profielen van haar leden op de inhoud en wat zijn de consequenties van het ondermijnen van de huisregels?
    Wij lezen alle profielen voor plaatsing. Als iemand niet hoger opgeleid lijkt, op zoek is naar seks of niet single is, dan is dat direct reden om een profiel te weigeren. Ook als iemand niets concreets in zijn of haar profiel zet, wordt het niet doorgelaten. Zeker 10 % van de profielen wordt dan ook afgekeurd
    Als iemand zich niet gedraagt conform onze huisregels kan dat leiden tot verwijdering van de site. Wel proberen we soms te bemiddelen als mensen naar op elkaar reageerden. Dat helpt soms ook goed.

  7. Kun je drie aspecten noemen die e-Matching tot een succesvolle datingsite maakt?
    1 We zijn een serieuze site en relatief streng in ons beleid. Dat leidt soms tot verontwaardigde reacties, maar per saldo leidt dat tot een kwalitatief hoogstaand bestand van singles.
    2 Door te kiezen voor de doelgroep hoger opgeleiden kunnen we hogere eisens stellen aan de profielen en ook onze redactie kan schrijven voor deze specifieke doelgroep.
    3 We bieden ook advies (Second opinion) en speeddaten. Onze leden zijn blij dat we dit brede pakket bieden.

  8. Hoe lang bestaat e-Matching al en hoeveel actieve leden heeft de datingsite?
    We bestaan sinds 1998, dus op weg naar de 20 jaar. We hebben 26.000 profielen op de site. Daar komen er per dag circa 100 bij en gaan er ook 100 weer uit.

  9. Welke leeftijdsgroep is voornamelijk actief op e-Matching?
    Dat is heel breed. Van 20 tot in de 80. Maar de belangrijkste leeftijdsgroep is 30 tot 65 jaar.
    Een ontwikkeling van de laatste jaren is dat ook 65+ aan het daten is gegaan. Dat zien wij ook terug op de site.

  10. Wanneer wordt een profiel als actief beschouwd en wanneer niet?
    Als iemand niet meer inlogt op de site (16 weken hanteren we als grens) dan wordt het profiel verwijderd.

  11. Op veel datingsites is het balans tussen het aantal mannen en vrouwen niet in evenwicht. Vaak zijn er meer mannen dan vrouwen, hoe is dit bij e-Matching?
    Bij serieuze datingsites als e-Matching zie je juist iets meer vrouwen (55 %) dan mannen. Dus de mannen hebben het net wat makkelijker. Dat is heel anders dan op gratis datingsites waar de mannen vaak ruim in de meerderheid zijn.

  12. Hoe vaak worden er per jaar single events georganiseerd door e-Matching?
    We hebben wekelijks speeddating events voor hoger opgeleiden. Jaarlijks schat ik dat we zo'n 250 speeddate avonden of middagen hebben.

  13. Naast online daten biedt e-Matching tevens een datingcoach aan. Kan ik als niet-lid ook gebruik maken van haar diensten?
    Nee alleen leden van e-Matching kunnen hier gebruik van maken. De adviezen die je krijgt zijn alleen dan ook direct toe te passen.

  14. Heeft e-Matching wel eens aantrekkelijke kortingen en aanbiedingen? (tijdens welke periodes kunnen mensen hier naar uitkijken?)
    We hebben niet zo vaak een aanbieding. Wel krijgen mensen die al ingeschreven zijn soms een op hen gerichte aanbieding. Overigens zijn onze prijzen ook volgens ons ook heel schappelijk, dus voor de meeste mensen is de prijs dan ook geen bezwaar.

  15. Heb je tips voor singles die op zoek zijn naar een date en hoe kunnen zij hun kans vergroten om een partner te vinden op e-Matching?
    Als zij hun kansen willen vergroten moeten ze vooral kijken of ze wel actief genoeg zijn. Meestal zien we dat mensen die veel afwachten echt veel minder kans maken op een match. Wel is het belangrijk dat ze zich niet te veel laten ontmoedigen door afwijzingen. Focus je op de mensen die wel positief reageren, dan hou je het beter vol, tot je dan je echte match hebt gevonden.

Bezoek e-Matching

Reacties

Hallo Jasper, Thomas,
Ik ben nog even an het twijfelen vanwege mijn wat oudere leeftijd maar misschien toch maar weer eens opnieuw gebruik maken van jullie datingsite.
Jammer dat bij reviews over jullie datingsite er toch opmerkingen worden gemaakt die niet altijd positief zijn. Echter, jullie scoren beter dan relatieplanet.
Ik wens jullie succes met de videochat.
Groet aan Caroline en Jenetta.
grt, Max

Reviews over e-Matching

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden