Vijf (5) redenen waarom je online dating profiel niet werkt

Vijf (5) redenen waarom je online dating profiel niet werkt

Je hebt een mooie profiel in elkaar gezet, je hebt bijna 66.000 bijkomende comptabiliteits vragen ingevuld op een datingsite en uiteindelijk krijg je toch nul op rekest. Hoe is dit mogelijk? De meeste mensen gaan zich afvragen of er iets mis met ze is en of waarom mensen zich niet aangetrokken tot hun voelen. Het gaat in de meeste gevallen niet omdat de persoon niet aantrekkelijk is. Je dating profiel werkt waarschijnlijk niet vanwege deze vijf redenen: 

5. Indien je iets wilt of verwacht van je toekomstige romantische partner, dan ga je dat elders moeten zoeken

“Waar bent u naar op zoek” is de eerste vraag welke meestal beantwoord moet worden op een registratie formulier van een datingsite. “Laten we eens kijken... Ik heb iemand nodig die mij gaat redden van mijn....” En hier gaat het absoluut mis. Dat was snel, en het was er snel bij, want het eerste wat men van een relatie wilt is iets wat men moet krijgen van ergens en iemand anders, dan van een aardige vreemdeling, die bereid is om met je te gaan dineren. Je wilt meer zelfvertrouwen hebben? Dit zou je beter kunnen krijgen door iets in het leven te bereiken, dat is niet de taak van je toekomstige partner. 

Je hebt iemand nodig om voor je klaar te staan, omdat je (emotioneel gezegd) zeer broos bent alhoewel je qua uiterlijk niet onder doet. Dit is meer een taak voor professionals (psychiaters, en geen escort). Je zult zaken tegenkomen als onderwijs, carrière, relatie en gezin, maar niet omdat je denkt dat je goed bent in de eerste twee, wilt dat ook direct zeggen dat je automatisch klaar bent voor de rest in het leven. 

4. Je zoekt naar bevestiging van je single leven 

Je dating profiel werkt niet omdat je letterlijk poseert met een “zwaard” op je foto. Je poseert met een zwaard op je foto in die zin dat het erop wilt lijken dat het je weer eens is gelukt om je single leven in stand te houden en dat je anderen ook daarin wilt helpen. Mensen die naar zo een profiel kijken, kunnen al gauw de indruk krijgen, dat je zeer trots bent op je single leven. Ongeveer 77 procent van je dating profiel bestaat uit een gespecificeerde lijst van je favoriete bands en televisie programma’, gewoon om het feit dat deze dingen mooi gekoppeld zijn aan je eenzaamheid. Je bent in feite op zoek naar een persoon voor je grote stapel van “single person stuff”, maar je hebt die stapel omdat je gewoon single c.q. alleenstaand bent. Er is minder tijd om zo een zwaard constant te polijsten als je bezig bent je leven weer her in te richten om op die manier te zorgen voor wederzijds vertrouwen en steun bij een andere persoon. Jouw taak is om niet steeds te eisen van iemand, dat die persoon volgens jouw standaarden moet gaan leven. Je wilt uiteindelijk niet als “Hitler” overkomen in je relaties". Je wilt geen Hitler zijn in je relatie. 

3. Je ziet andere mensen niet als mensen 

Waarom denk je dat het je leven makkelijker maakt of dat je kan wegkomen met het geven van onjuiste informatie met betrekking tot je leeftijd, lengte en gewicht. Je hebt 960 uren besteed aan het denken van redenen waarom je zou moeten stoppen met het zien van een nieuwe persoon en nul uren waarom iemand jou zou kunnen dumpen. Dat komt omdat je ander personen niet ziet als mensen. Je ziet ze als rekwisieten, om het bestaan van die ene, ware menselijke in te vullen. 

Net als iedereen, ben je waarschijnlijk opgegroeid met veel films, en films geven helaas niet een juiste weergave van de echte wereld, de realiteit. In de films wordt niet altijd aandacht besteed aan hoe het universum een grote puinhoop van oneerlijke willekeurige “shit” is.  Je leven is geen personage, waar het romantische, het liefdes gedeelte op een bepaald moment in tijd zal moeten verschijnen. Het leven is dynamisch en bestaat uit heel wat uitdagingen. Het is jouw taak om het beste van het leven te maken en vorm te geven aan jouw persoonlijkheid, waardoor anderen zich aangetrokken voelen tot jouw. Als je kijkt naar je profiel, zul je merken, dat je dat totaal niet doet, want je profiel lijkt op dat van een held, een hoofdpersonage, een echte persoonlijkheid, die intrinsiek aantrekkelijk is, zonder dat je hoef te groeien als mens. 

2. Je bent een slechte persoon en je verdient het om alleen te sterven in een Mosterd- Stained joggingbroek 

Er zijn altijd van die mensen die een mindere persoonlijkheid hebben. Deze verdienen in feite opgesloten te worden in een grote metalen kist. onder de grond, net als die kerel die Superman probeerde te doden in die speelfilm (wat hem uiteindelijk toch niet is gelukt). Dat is misschien zo omdat hij ook slecht was daarin. Denk je dat vrouwen allemaal hetzelfde zijn? Denk je dat een ieder die afwijkt van jouw manieren minder menselijk is? Bent je misschien op zoek naar een veredelde seks tube in tegenstelling tot een romantische partner, omdat je in wezen een hekel hebt aan mensen? Nou, dan zal niemand een date met je willen vanwege je racistische, homofobe, xenofobe, verkeerd gespelde, seksistische dating profiel een uitstraling geeft van welke idioot (lul) je in feite bent en dat je daar ook nog trots op bent. Dit zal je lijst met potentiële kandidaten om te daten alleen maar verkleinen. 

1. Vriendschapszone

Laten we er niet om heen draaien, als je ooit hebt gehuild om “friend zoned” te worden, dan ben je waarschijnlijk nog niet klaar om te participeren in de samenleving. “We zouden je graag erbij willen hebben, maar aangezien het grote aanbod van personen, die wel klaar zijn voor de samenleving, kunnen we niet toelaten dat je van de reserve spelers bank komt. Als de andere persoon zich niet aangetrokken voelt en je niet wilt pijnigen, gaat de persoon in de meeste gevallen voorstellen om vrienden met je te zijn. Uiteindelijk heb je een hele lijst met zogenaamde vrienden, terwijl je toch uiteindelijk naar een partner zoekt.  

Mannen en vrouwen zijn als twee zeer vergelijkbare configuraties van dezelfde soort, die beiden psychologisch en emotioneel voordeel aan elkaar kunnen hebben door de aanhoudende socialisatie met elkaar, ondanks het feit dat het zeldzaam is dat de twee voor langere tijd met elkaar zullen blijven. Dus is het net als bij de katten? Katten zijn de makkelijkste manier om die analogie te kristalliseren. 

Soms kan uit een vriendschap ook een mooie relatie ontstaan. Doordat men vaker met elkaar omgaat, leer men elkaar ook beter kennen en uiteindelijk kan het toch eindigen in een perfecte romantische relatie. Men hoeft niet altijd te denken, dat wanneer de andere voorstelt om eerst vrienden te zijn, dat men de verkeerde richting op gaat of dat er nooit wat uit een vriendschap kan ontstaan. Soms heeft de andere persoon gewoon wat tijd nodig om jouw beter te leren kennen. Uiteindelijk heb jij als persoon niets te verliezen, “nee” heb je en “ja” krijg je. Dus vriendschappen hoeven niet altijd op niets te eindigen, er kunnen ook mooie relaties daaruit ontstaan. 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden