Gay online dating

Gay online dating

Online daten wordt steeds meer populair. Zo zijn er ook steeds meer datingsites gericht op gays. Heb je interesse voor online gay dating? Dan heb je geluk, want in dit artikel geef ik je wat handige tips en een overzicht van populaire datingsites voor gays. Lees het artikel rustig door en start daarna met succesvol daten!

Blijf altijd jezelf

Het is altijd belangrijk om dat je jezelf blijf, zeker wanneer je online gaat daten. Waarom? Uiteindelijk zal het voorkomen dat je met iemand gaat afspreken. Het is veel lastiger om je anders voor te doen in het echt dan achter een computer. Tevens is het ook lastig om het voor een langere tijd volhouden. Het is ongemakkelijk en gewoon raar. Daarom kun je maar beter jezelf blijven en eerlijk zijn over je wensen en verwachtingen en dit met de ander bespreken. Vraag ook altijd naar de wensen en verwachtingen van anderen. Zo voorkom je teleurstellingen en krijg je een beter beeld van de andere persoon.

Doe alleen wat je echt wil

Op een gay datingsite zijn je mogelijkheden oneindig. Je kan zo ver gaan als je zelf wil. Wil je alleen maar afspreken voor de seks of wil je het gewoon houden bij webcammen en chatten, het kan allemaal. Doe alleen wat jij wil en zet geen volgende stap als je hiervoor niet klaar bent. Er zijn veel mensen die nog geen ervaring hebben en via online dating hun seksualiteit willen ontdekken. Het is allemaal mogelijk op een online datingsite. Het is belangrijk om je wensen duidelijk te vermelden in je datingprofiel. Zo weten anderen wat zij kunnen verwachten als ze in gesprek met je gaan. Laat je niet dwingen om handelingen te doen waar je niet achter staat. Voelt iets ongemakkelijk, doe het dan gewoon niet.

Geef je grenzen aan

Het is van belang om je grenzen duidelijk aan te geven als je nieuwe mensen leert kennen. Misschien wil je jezelf alleen aanmelden op een gay datingsite om je seksualiteit te ontdekken of wil je experimenteren met verschillende mensen. Het kan ook zijn dat je over je seksualiteit wil praten met anderen via de chat en/of webcam. Sommige mensen zijn op zoek naar relaties op een datingsite en andere weer op zoek naar vriendschappen. Het is allemaal mogelijk om een datingsite, als je maar goed aangeeft wat jouw wensen zijn in je datingprofiel. Je bent ook niet verplicht om alle vragen te beantwoorden die anderen je stellen. Wil je geen antwoord geven, geef dit dan aan en je zal merken dat duidelijk zijn naar anderen alleen maar positief werkt. Voor jezelf en voor anderen.

Vergelijk gay datingsites met elkaar

Er zijn tegenwoordig erg veel datingsites gericht op gays. Op veel datingsites kun je je gratis inschrijven en een datingprofiel maken. Schrijf je daarom op meerdere datingsites in om te beoordelen welke datingsite bij je past. Neem je tijd om een datingsite te ontdekken, vindt je meerdere sites leuk, dan maak je gewoon gebruik van meerdere datingsites.

Spreek af wanneer je dat echt wil

Het kan erg leuk zijn om nieuwe mensen te leren kennen, erg kan direct een klik zijn en een tijdje erg leuk zijn online. Sommige mensen willen daarom meteen afspreken, maar het kan heel goed zijn dat je misschien ben je daar nog niet klaar voor bent. Geef dit gewoon duidelijk aan en bewaak ook hier weer je eigen grenzen. Het daten via datingsite voor gays kan erg snel gaan, maar uiteindelijk heb jij de regie.

Bekende gay datingsites

Naast reguliere datingsites zijn er ook datingsites gericht op LHBT’s (LHBT staat voor Lesbi, Homo, Biseksueel, Transgenders). Er zijn bekende datingsites die een aparte datingsite hebben voor gay dating, zoals bijvoorbeeld Parship. Zoals op de meeste datingsites kun je je gratis aanmelden. Op deze manier kun je gemakkelijk beoordelen of een datingsite bij je past of dat je toch nog even verder moet zoeken. Het aanmelden en het aanmaken van een datingprofiel is dus vaak gratis. Wil je gebruik maken van de andere functies op een datingsite zoals het verzenden en ontvangen van berichten? Dan zal je jouw gratis account moeten upgraden naar een betaald lidmaatschap.

gayParship is een datingsite waarbij je niet direct kan rondkijken op de website totdat je je hebt aangemeld. Je moet je aanmelden door een e-mailadres en een wachtwoord op te geven. De reguliere datingsite van Parship richt zich op hoger opgeleiden, dat voor gayParship niet anders. Parship is niet de enige bekende datingsite die een aparte website heeft voor deze doelgroep. Ook Lexa en EliteDating hebben een aparte datingsite gericht op mensen die op zoek zijn naar een partner of date van hetzelfde geslacht. De datingsites zijn geheel hetzelfde als de reguliere variant van deze bekende datingsites en bieden dezelfde service en diensten. Het handige van aparte datingsites gericht op gays, is dat je direct weet dat je mensen leert kennen die op zoek zijn naar hetzelfde als jij. Natuurlijk kan je je ook inschrijven op de reguliere datingsite van Lexa, Parship of EliteDating, maar hou er dan rekening mee dat het ontmoeten minder makkelijk zal verlopen en wellicht vergissingen ontstaan. Schrijf je daarom in bij de gay variant, dat is lekker makkelijk.

Overzicht van 5 meest populaire datingsites:

  1. gayParship is een online datingsite die zich richt op single gays die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Parship onderscheidt zich van reguliere datingsites door een unieke matching methode die mensen met elkaar in contact brengt op basis van een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest.
  2. gayLexa is de gay variant van de bekende datingsite Lexa, die vaak evenementen organiseren voor singles. 
  3. gayEliteDating is een datingsite die zich richt op hoogopgeleiden singles op zoek naar een serieuze relatie.
  4. Gaybuddyis een betrouwbare datingsite voor een sexdate of sex contact.
  5. BiLove is de eerste serieuze Nederlandse datingsite voor biseksuelen. Voor als kiezen geen optie is.
  6. Gaybuddy is een datingsite voor gays die op zoek zijn naar een meer spannende date.

Grindr App

Grindr is één van de bekendste apps voor homo- en biseksuele mannen. De app is makkelijk te gebruiken op je smartphone of je tablet . Het is een eenvoudige en laagdrempelige manier om snel in contact te komen met mannen. Grindr is de populairste datingapp voor gays en heeft inmiddels ruim 4 miljoen gebruikers. Grindr bestaat al 7 jaar en is nog steeds even populair onder gays.

De risico’s van online gay dating

Online dating heeft altijd risico’s, maar deze zijn niet anders bij datingsites voor gays. Besluit je met iemand af te spreken, dan is het verstandig om te bedenken of je dit openlijk of discreet wil doen. Misschien ben je nog niet uit de kast en er klaar dat anderen je met een man zien, dat kan. Bespreek dit altijd met de persoon met wie je gaat afspreken. Dan kun je bedenken waar je afspreekt.

 

 

Schrijf een reactie

Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden