Parship Review - PARSHIP: Hoge kosten, slechte service!

Parship

Parship - PARSHIP: Hoge kosten, slechte service!

18

Review:
PARSHIP, een toch gerenommeerde site met een radio- en zelfs tv-commercial. Inmiddels snap ik waar ze het budget daarvoor vandaan halen. Mijn mening is dat als je wat ervaring hebt opgedaan met datingsite, het een redelijke aanname is dat wanneer je een 'gratis' lidmaatschap hebt en je de foto's van geregistreerde leden niet kunt zien, je deze na betaling wél kunt zien. Tenslotte zoek je een partner die bij je past maar wat ook je type is, en uiterlijk zegt toch echt wel iéts. Na het overmaken van het extreem dure bedrag van PARSHIP (ook nog gelijk voor 3 maanden en dat was dan nog een aanbieding) bleek echter dat je helemaal niet op foto's kunt zoeken. Nee, het blijkt namelijk dat het bij PARSHIP om het innerlijk gaat en de 'gerichte uitwisseling van foto's' betekent dat je eerst op basis van een nietszeggend nummer (we doen niet aan namen op PARSHIP, veels te persoonlijk natuurlijk) en wat algemene kernwoorden en korte tekstjes, en oke een profiel op basis van een persoonlijkheidstest, dat je dán als je denkt dat er op innerlijk vlak een klik is iemand kunt benaderen om te vragen of je zijn of haar foto mag zien....een zeer tijdrovende klus met een laag slagingspercentage. Daarnaast ook best vervelend als je vervolgens 'uh, leuk die foto maar toch nee bedankt' moet antwoorden. Inmiddels ben ik al 6 weken bezig om een inhoudelijke reactie te krijgen van PARSHIP of ik aub mijn geld terugmag, aangezien ik direct het opgezegd en geen enkel gebruik van deze rare service heb gemaakt. Ik vind dat ze veel duidelijker moeten communiceren dat je zelfs na betaling van een groot bedrag (ze zijn ongetwijfeld de duurste) nog steeds geen foto's kunt zien. Maar aangezien zij dat niet doen en ik geen reactie krijg, heb ik besloten grootschalig de mensen ervoor te waarschuwen, zodat niet nog meer mensen de dupe worden.

Sterke punten:
GEEN

Zwakke punten:
Slechte voorlichting over de service en vervolgens het fatsoen niet hebben om normaal te reageren op diverse klachten en verzoeken per mail en inmiddels ook een schriftelijke klacht per post verstuurd aan de klantensercive in Hamburg.

18 Reacties

Datum: 6 augustus 2009 - 22:24

Geschreven door: Dick Perk

Ik had al geen goed gevoel bij Parship, maar na deze review al helemaal niet.
Duurder is dus niet altijd beter.
Als gratis lid vond ik het al een waardeloze site, met rare nummers en geen foto's.
Die matchtingtesten stellen helemaal niks voor.
Je kunt het geld beter gebruiken voor een avondje stappen met vrienden.
Dan heb je nog plezier voor het geld.

Datum: 10 augustus 2009 - 11:04

Geschreven door: Milo

Kan mijn helemaal vinden in deze review. Ben nu zelf al proberen het lidmaatschap te stoppen. Het is puur geldklopperij. Weinig resultaten en vaak ook rare duitse mailtjes. Maak niet dezelfde fout als ik om je lidmaatschap op tijdstop te zetten. Zonder in de gaten te hebben kreeg ik een factuur van ? 180,00. Bedrag voor de automatische verlenging na drie maanden. Had ik maar 7 dagen voor het einde van mijn lidmaatschap op moeten zeggen schriftelijk. Staat in de algemene voorwaarden. Zal niet de enige zijn geweest die dat niet helemaal gelezen heb. Bij de bevestigingsmail van je eerste lidmaatschap staat deze boodschap. Hou er rekening mee want eenmaal lid dan wordt je als melkkoe gebruikt. Als lid betaal je 180 euro en als nieuw lid 89,50 euro. Je ziet wel dat het alleen maar om geld draait bij deze site en niet om het koppelen van singles. Wees gewaarschuwd.

Datum: 11 augustus 2009 - 20:52

Geschreven door: Tina

Zoals iedereen dacht ik dat Parship (vanwegen de duure lidschap ) een goede site was met opgeleide leden...Heelaas Pindakaas...Ik had 7 dagen de tijd om op te zeggen. Ik ben meteen naar de bank gestapt..oorspronkelijk konden ze niks doen, zeiden ze...Maar naar een poosje waren ze bereid wat te doen..maar het duurde wel 5 dagen.Nou daar had ik dus niks aan. Nu ben ik van plan om naar de rechts bijstand te stappen om mijn geld terug te krijgen.Tenslotte had ik nog geen diensten van de site gedaan...Ik snap niet dat de kamer van koophandel zoiets toe staat..We moeten Parship bij een tv progama aan klaagen, maar ik denk niet dat het zal helpen..Ik ben gewoon mijn geld kwijt aan een stelletje oplichters!!!!Wat ben ik toch dom geweest...De naam Parshit past beter bij hun!!!!

Datum: 4 november 2009 - 10:56

Geschreven door: Diotima

Ook hier een slechte ervaring met parship. Ik werd overgehaald tot een lidmaatschap vanwege een aanbieding van slechts 39 euro. Op mijn bankafschriften bleek dat er 239!! euro was ingehouden. Binnen 7 dagen heb ik laten weten van het lidmaatschap af te willen zien en heb het bedrag door mijn bank laten terug halen. Nu ontvang ik een 'aanmaning'. Ik ben absoluut niet van plan dat bedrag te betalen, ik heb op tijd laten weten dat ik me bedacht heb (vanwege de hoge kosten). Wie kan me zeggen of dit juist is, juridisch gezien heb je toch als klant het recht je te bedenken binnen een bepaalde tijd? Die 'aanmaningen' hoef ik dus niet serieus te nemen? Wie weet daar meer van?

Datum: 10 januari 2010 - 15:35

Geschreven door: Shaun

Helemaal mee eens, ze blokkeren ook zonder opgave van reden je account en berokennen je reputatieschade, bedenk dat je met een geblokkeerd account ook niemand kunt bereiken daar. Echt niet te geloven.

Datum: 10 januari 2010 - 23:27

Geschreven door: Sylvia

Ik heb het helemaal eens met Lotte. Ik zal het nog erger vertellen, bijna onder dwang heb ik gekozen voor een abonnement van 3 maanden welk je online kon bestellen. Vervolgens kreeg ik een bevestiging via email binnen waarbij ik ineens aan een abonnement van 12 maanden vast zat. Ik heb daarop diverse emailberichten verzonden en discussies gevoerd, waarbij uiteindelijk werd aangeboden om voor 6 maanden een abonnement af te sluiten, want ik had immers al een bericht geopend wat mij was toegestuurd door een kandidaat op mijn parship profiel.

Vervolgens kreeg ik per post alsnog een factuur voor 12 maanden abonnement. Hierop heb ik vandaag wederom een email gestuurd dat deze factuur voor mij wel de limit is, en dat voor een dating site waar ik nooit gebruik van maak omdat ik de gehele opzet absoluut niets vind. Ik ben dan ook niet van plan om meer te betalen dan 3 maanden die ik in eerste instantie had besteld.

Dit verhaal duurt nu al zo'n 2 maanden en de kosten zijn niet bepaald aantrekkelijk voor deze zogenaamde succesvolle dating site.

Datum: 25 januari 2010 - 20:59

Geschreven door: jolien

Ja,ik ben er ook ingetuind: Paginagrote advertentie: gratis voor lezers van Trouw,.. en daar ging ik. Als gratis lid bezocht ik het profiel van iemand, stuurde hem een zgn. 'Glimlach', en kreeg bericht terug. Jawel,..gratis, alleen kon je het bericht niet openen zonder lid te worden. Dus daar ging ik de mist in. Werd lid, en word nu als lokeend ingezet; ik krijg regelmatig uitnodigingen om met een of ander nieuw lid contact te maken, waarmee ik dan die pesoon in verlegenheid zou kunnen brengen. Let op; een niet-betalend lid kan bij Parship helemaal niets. Niets anders dan kijken naar een etalage met onzichtbare poppen.

Datum: 14 maart 2010 - 13:13

Geschreven door: Lotte

Top Linda, ik ga m meteen invullen!

Datum: 14 maart 2010 - 15:10

Geschreven door: Shaun

Hoe op te zeggen is moeilijk te vinden op de parship site, vandaar:


Indien u uw Premium-lidmaatschap wilt opzeggen, dient u dit schriftelijk te doen. Stuur uw opzegging onder vemelding van uw service-wachtwoord tot zeven kalenderdagen voor het einde van uw huidige lidmaatschap per brief, fax of e-mail naar:

PARSHIP GmbH
Klantenservice Nederland
Brandstwiete 1
D-20457 Hamburg
Duitsland

Fax: +49 (0)40 4600 26 164

Email: beeindiging@parship.nl

Datum: 19 april 2010 - 21:07

Geschreven door: Lotte

Radar gezien vanavond? Parship uitgeroepen tot slechtse site bij zowel gratis als betaalde sites. Wat is wraak toch zoet.. ;-)

Datum: 19 september 2010 - 13:07

Geschreven door: Tara

Bijna was ik er ingetuind. Maar gelukkig kwam ik op het idee om jullie verhalen eens te gaan lezen, en ik kan zeggen, ik ben gewaarschuwd, en een gewaarschuld mens geldt voor twee nietwaar. Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt ook nog maar iets met het hele Parship gebeuren te gaan doen. Bedankt jullie allemaal, echt tof dat jullie mensen op deze manier waarschuwen. En veel succes toegewenst bij het terughalen van jullie centen.

Datum: 17 januari 2011 - 20:39

Geschreven door: Gérard Pieket

Ik heb in 2007 een lidmaatschap gehad van ook 3 maanden. Ik vond de prijs ook zeer hoog maar ja, er ligt een "persoonlijkheidstest" achter.
Het eerste contact was bij mij direct raak. Dit was al binnen een week.
Na een jaar kwamen wij erachter dat we toch niet helemaal voor elkaar bestemd waren. We gingen uit elkaar en we besloten om ons weer in te schrijven. Ik stond nog geen dag ingeschreven toen we elkaar belde dat we elkaar toch wel miste. We gingen het toch nog een keer proberen.
Ik heb de volgende dag geprobeerd om de betaling aan Parship ongedaan te maken maar ze communiceren heel slecht. Geld nooit terug gekregen.
Eind vorig jaar zijn we toch uit elkaar gegaan.
Ik zat nu eens diverse dating sites te vergelijken maar bij Parship kan ik zo 1,2,3, helemaal geen prijs vinden. Echt niet transparant.
Ik steun je betoog.
Hopenlijk hebben jullie ondertussen een leuke partner gevonden.

Datum: 27 februari 2011 - 1:01

Geschreven door: mieke

Ik heb alle reacties met veel aandacht gelezen. Toch is me niet duidelijk geworden wat nu de kosten v/e lid maatschap zijn van drie maanden? En als je op hun reclamesite komt kan je(gratis?)een persoonlijkheidstest doen en een partner voorstel krijgen? Is dat echt gratis want je moet wel je email invullen en een wachtwoord! Ik vertrouw het niet dus ik zou van ervarings deskundigen wel willen weten hoe dat echt zit? Zit nu bij Lexa en ben daar ook heel ontevreden over! Groet Mieke en ik hoor graag jullie ervaringen?

Datum: 27 februari 2011 - 2:26

Geschreven door: Gérard Pieket

Hoi Mieke, ik ben er tot nu toe niet achter gekomen. Ik had ook Lexa maar zoals je zegt was ik daar ook ontevreden over.
Deze sites zijn zo doortrapt en worden van onze centen rijk. Ze beloven van alles maar kunnen niets garanderen.
Er zijn ook wat gratis websites zoals relatiefront. Daar kun je wel zoeken en direct de foto's bekijken. Natuurlijk moet je zelf ook een foto plaatsen.
Succes allemaal en vooral niet de betaalde dating sites sponseren! ;-)

Datum: 27 februari 2011 - 12:21

Geschreven door: Lotte

He Mieke,
Ze beloven je een gratis test, die doorloop je helemaal maar vervolgens kun je niks zonder lid te worden. En als je dan betaalt om wel lid te worden blijkt dat je nóg heel weinig kunt, want je ziet van niemand foto's. Idee is dat je matcht met personen op basis van het profiel (nav test) en dat je eerst iemands innerlijk moet beoordelen en contact moet leggen met die persoon, en dan pas een foto te zien kan krijgen. Leuk en heel nobel, maar daar heb je als je gebruiker niks aan. En ze zijn vreselijk duur! Oftewel: trap er vooral niet in.

Datum: 1 mei 2011 - 22:31

Geschreven door: Yvonne

Ik heb het ook meegemaakt. Een half jaar lid geworden, er niks mee gedaan omdat het gewoon geen leuke site is. Matchen op beroep en leeftijd, en pas foto's zien als je al contact hebt omdat het bij hen niet draait om het uiterlijk.. Nee, wel op beroep?? In ieder geval al maanden niet naar gekeken en nu is ineens mijn lidmaatschap met een half jaar verlengd!! Ik ga er niet mee akkoord! Ben ik verplicht te betalen omdat het zo in de algemene voorwaarden staat? (die ik overigens ook niet gelezen heb...)
Wat een prutsters!

Datum: 5 januari 2012 - 9:46

Geschreven door: DIRK

ik klikte toevallig op deze site omdat ik nieuwsgierig was over de commentaar op parship. Helemaal niet mee eens dus !! Duur ja ! maar er zijn ook kortingen en daar heb ik gebruik van gemaakt. door de iets hogere prijs is het niveau van 'medespeler' beduidend beter dan andere goedkopere sites. het egdoe met persoonlijkheidstests enz is normaal en bijna overal gelijk. gevolg, en daar ging het tenslotte om, heb ik na amper 10 dagen een heel leuke partner leren kennen en hebben we nu al anderhalf jaar een vaste en heerlijke relatie! het kan dus ook anders.....

Datum: 30 januari 2013 - 4:37

Geschreven door: nipa

dank u voor de tips

Reageer op deze review

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers

Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op deze review

Bezoek Parship