Vre-se-lijk

Oké... je besluit online te gaan daten. Omdat je in de reclame doodgegooid wordt met Lexa, op de radio, op de tv, in de tijdschriften, op internet... en er (logischerwijs) miljoenen leden zijn, denk je: laat ik Lexa ook eens proberen. Je krijgt 3 dagen full membership dus kun je eerst even testen voor je begint: GOD ZIJ DANK! Want wat was ik snel weg daar...

Nou... ik wist niet hoe snel ik weer weg moest komen. Het leek wel een digitale kermis. Mijn hele scherm stond van linksboven tot rechtsonder vol met berichtjes, kliks, likes, favorieten, knipogen en weet ik veel wat nog meer! Bliep, floep, plieng, ploing.... allemaal geluidjes... Waar komen ze vandaan?!! En ik kon dat NERGENS uitzetten. Lexa vind het blijkbaar nodig je van alle profielbezoeken en alle acties die je bezoekers vervolgens uitvoeren een melding te sturen. In minder van 5 minuten had ik 150 berichtjes te pakken. WTF?! Meer als 3 kwart daarvan zal zich mijn profiel niet eens meer herinneren wed ik, maar jij als "bezochte" wordt bedolven onder de berichtjes. Iedere willekeurige Jan Doedel uit weet ik veel waar kan je een bericht sturen. Er is totaal geen ranking of matching, wat het geheel vreselijk onoverzichtelijk maakt.

Je beginpagina begint al met een lijst profielen waar je heel snel doorheen kunt klikken. Later kwam ik er dus achter, dat al die mensen dan een bericht/popup krijgen dat je hun profiel hebt bezocht of weet ik veel wat. Waardoor die je allemaal een bericht gaan sturen. Ook krijg je DAARNAAST nog ineens iedere dag 'match suggesties', wat een soort vleeskeuring is? Je ziet alleen een foto, geen leeftijd, geen woonplaats, helemaal niks. En dan moet je zeggen of het iets voor je is? Je kunt het profiel ook niet bekijken. En iedere dag opnieuw, geheel willekeurig? Ik zie het nut van deze functie niet in.

Veel opties is normaal leuk, maar overdaad is killer bij Lexa. Net zoals de vele reclame van Lexa (overal waar je kijkt of komt) overkill is. Lexa is de grootste datingsite van Nederland dankzij die reclame ja....
Maar goed.... overdaad dus. Je kunt elkaar op zo veel verschillende manieren (winks, favo's, kliks, likes, chats, mails) contacteren dat je er gek van wordt. Bovendien kom je op deze site niets nieuws tegen. Want exact dezelfde mensen die mij op RelatiePlanet en/of Pepper iets stuurde, deden dat hier ook gewoon weer??!! Ik wil niet insinueren dat er dubbele profielen opstaan, maar ik denk wel dat veel mensen NAAST Lexa, ook nog op RP of Pepper of andere sites zitten. Niks nieuws onder de horizon dus... (in mijn geval dan). Hoogst irritant enkel... Heb je net met veel pijn en moeite iemand afgewezen op de ene site, proberen ze het via de andere gewoon weer??!

Anyway... frustratie alom. Wil je bovendien van al die toeters en bellen af, dat kan, maar dan moet je GROF geld betalen. En anders, lekker door toeteren in de kermis.

Ik kwam er wel achter dat je via LexaMore (blijkbaar een ander deel van Lexa) een heel uitgebreid persoonlijkheidsrapport kunt doen. Dat vond ik wel leuk! Bij LexaMore kun je overigens niet eens foto's bekijken dus daar was ik zo weer uitgekeken....
Ik heb dus lekker die test gedaan en gekopieerd en mezelf daarna snel uitgeschreven. Wat een kermisattractie zeg...

Sterke punten
Je kan via LexaMore een uitgebreide persoonlijkheidstest doen, wel leuk!

Zwakke punten
Eigenlijk alles. Deze site heeft het echt niet begrepen. Het hoge aantal leden komt puur en alleen door de (eveneens) overkill aan reclame waar je ook kijkt of komt. En sommige stalkermensen vinden het vast fantastisch dat ze mensen zo kunnen bedelven onder de berichten als op Lexa, maar ik niet hoor.

Bezoek Lexa Reviews over Lexa

Schrijf een reactie op deze review

Stuur me een email als iemand een review schrijft over Lexa
Stuur me een email als iemand reageert op mijn review
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden